Eva Rhodes was a British citizen living in Hungary. She was a committed Animal Welfare worker and ran a rescue sanctuary near Györ. In September 2008 she was murdered by Csaba Augusztinyi 33, Ozd, by his own confession. The Court of Appeal in Györ sentenced him to only 13 years imprisonment for her brutal killing.

Eva Rhodes was in conflict with the police, local authorities and hounded by a rival animal organisation in Györ for years. She received death threats and was fearful for her life. The family of Eva Rhodes accuses the authorities in Györ of an 'elaborate and disgraceful cover-up' in which police, judiciary and politicians are involved.

The British Foreign Office has an ongoing request to the Hungarian Government for the release of all documents in connection with the murder of Eva Rhodes for the inquest to be held in London.

So far justice has been denied in Hungary and the case has not been handled according to the European Convention of Human Rights. This site is part of a family's campaign to get to the truth of Evi`s murder and find justice for her.
Az elvart,megerdemelt eletfogytiglan börtönbüntetes helyett Magyarorszag csak 13 év börtönnel sulytotta Eva Rhodes gyilkosat !

Eva Rhodes brit allampolgar ,elkepzelhetetlen brutalis megölese es kifosztasa miatt csak 13 év börtönnel büntette Augusztinyi Csabát a Győri Itelötabla .

Augusztinyi Csaba 33, ozdi rablogyilkos ,akit a mosonmagyarovari rendörseg a gyilkossag elkövetese elött mar lopas miatt körözött ,valoszinü ezert is Rhodes elrejtett tanyajan a Csizmaskandur Allatmenhelyen "munkat vallalt" 2008 szeptemberében. Miutan szeptember 10-en tanuja volt,hogy Eva Rhodes bankban penzt vett fel, ugyanis a gyilkos Rhodes parkolo autojaban varta a bank elött, mig az asszony a bankban felvett penzzel taskajaban a menhelyre Augusztinyival visszatert.

Rövid idön belül hazateresük utan agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel es teste felgyujtasaval,elegetesevel halálat okozta .A földi maradvanyait a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető brit állampolgárságú hölgy telken elasta.. Hazat,irodajat kifosztotta,kezpenzet,laptopjat es haloszobajaban talalt szamtalan ertektargyait magahoz vette. Kesöbb az asszony szemelyet-vedö kutyakat elzarva talalta a rendöseg, azonban jelentöseget sem a rendörseg, sem a birosag mindennek nem tulajdonitott.! Augsztinyi elözetesen megszervezte elszökeset D.T. Anita baratnöjevel ,igy a nö hajnali orakban erte ment a bönyi allatmenhelyre (miutan Augusztiny a gyilkolas ,kifosztas es elegetett aldozat maradvanyai eltüntetesevel vegzett ) D.T.Anita a gyilkost a györi palyaudvarra elszalitotta, aki onnan Budapestre szökött .D.T.Anita tovabbra is kapcsolatot tartott Augusztinyival ,annak ellenere,hogy ujsagokban a gyanusitott Augusztinyi CCTV -röl letöltött kepet "1mio Ft.Nyomravezetö dij ajanlattal kereste. Eva Rhodes teste- törzset es tovabbi földi maradvanyait sem a rendörseg,sem a birosag nem kereste.

Rhodes leanya Sophie B.kerdest tett fel az Itelötablan a bironak,"Hol van Edesanyam teste? Felkerem a Birosagot , hogy kerdezze meg a gyilkost." A tovabbi eltussolas erdekeben , ez nem törtent meg az Itelötablan..Eva Rhodes számos fenyegetést kapott

Előre kitervelt megtorlásnak gondolja testvére, Eva Rhodes 2008-as meggyilkolását Majláth Judit, írja a Blikk. A lap információi szerint a menhelytulajdonos meggyilkolásának ügyében vizsgálódó westminsteri hatóság a Rhodest halála előtt ért fenyegetéseket is sorra veszi.

Majláth nem kétli, hogy az elítélt A. Csaba követte el a gyilkosságot, de a hatóság szerinte azt gyanítja, hogy volt segítője, és megbízója is lehetett. A testvérét ért halálos fenyegetésekről azt mondta, hogy Rhodes udvarára egyszer egy kinyomott szemű kutyát dobtak be egy fenyegető írott üzenettel együtt. Az asszony többször össze is veszett a környéken élőkkel, amiért az elhullott állatokat a menhely udvarán égette el, nem pedig a fehérjefeldolgozóba szállította, a szag pedig szinte elviselhetetlen volt.

Tavaly decemberben a győri ítélőtábla jogerősen tizenhárom év börtönnel sújtotta azt a férfit, aki három éve agyonverte a közeli Bőnyön működő állatmenhelyet üzemeltető idős asszonyt, majd értékeivel távozott.

A vádirat szerint a harmincas évei elején járó férfi egy heves – részben személyes jellegű, részben anyagi természetű – vita után 2008 szeptemberében támadt munkaadójára. Ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a magyar származású, brit állampolgárságú nőnek. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi az első tárgyalási napon beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, majd az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét.

Link to Article

 • Parancsra ölték meg Eva Rhodest? Fotó: Veres Viktor

  Parancsra ölték meg Eva Rhodest? Fotó: Veres Viktor

Bérgyilkos végzett Eva Rhodesszal?

Bécs-Budapest - Előre kitervelt megtorlásnak gondolja Majláth Judit testvére Eva Rhodes (†65) meggyilkolását. A Blikk információi szerint a menhelytulajdonos megölésének ügyében vizsgálódó westminsteri hatóság több olyan fenyegetést vizsgál, amelyet Eva Rhodes kapott halála előtt.

Azt nem kétlem, hogy A. Csaba követte el ezt a borzalmas gyilkosságot. De a hatóság azt gyanítja, volt segítője, sőt, megbízója is lehetett. A testvérem hadban állt a környezetével. Több halálos fenyegetést kapott. Egy ízben egy kinyomott szemű kutyát dobtak be az udvarára, és rátűztek egy papírt, amire azt írták: „Te vagy a következő, te büdös k***a!” – mesélte a Blikknek Majláth.

Mint megtudtuk, az asszony nemcsak írott üzeneteket kapott, de többször hangosan össze is veszett a környéken lakókkal, akik azt nehezményezték, hogy Eva Rhodes az elhullott állatokat a menhely udvarán égette el, nem pedig elszállíttatta a fehérje-feldolgozóba, ahogy azt egyébként tennie kellett volna. A megannyi feljelentésből kiderült, a szag szinte elviselhetetlen volt, akadt, aki el is költözött.

A birtokomban van egy olyan irat, amely bizonyítja, hogy Eva halála előtt egy vadászházban találkoztak egymással a testvérem ellenségei. A téma ő volt. Ez persze nem bizonyítja, hogy bérgyilkosság történt, de mindenesetre érdemes arra, hogy kivizsgálják – folytatta az Ausztriában élő asszony, aki egy boncolási jegyzőkönyvet is beadott az angol hatóságokhoz. Egy állatorvos Eva Rhodes eltűnése után 8 nappal a menhelyen elhullott állatokat vizsgálta meg, és kiderült, gyomrukban két nappal azelőtt elfogyasztott állateledel volt, vagyis a gyilkosság után valaki etette a kutyákat, hogy ne tűnjön fel a bűntény. Mint ismeretes, a bíróság szerint A. Csaba gyilkolt, 13 év börtönre ítélték. Koós Szabolcs

Link to Article

 • Kutyaotthont üzemeltetett Bőnyben Rhodes (+65)

  Kutyaotthont üzemeltetett Bőnyben Rhodes (+65)

 • Majláth Judit a gyilkosság helyszínén. Szerinte a testvér halálához egy rendőrnek is köze lehet

  Majláth Judit a gyilkosság helyszínén. Szerinte a testvér halálához egy rendőrnek is köze lehet

 • A. Csabát 13 évre ítélték Eva Rhodes (?65) brutális meggyilkolása miatt

  A. Csabát 13 évre ítélték Eva Rhodes (?65) brutális meggyilkolása miatt

Rendőrt vádol a meggyilkolt exmodell nővére

Westminster-Bőny - Igazi összeesküvés-elméletet épített testvére, Eva Rhodes (?65) meggyilkolásának ügyében Majláth Judit.

Szerinte enyhe ítélet született az A. Csaba által elkövetett brutális emberölésben, és a tettestársak sem kerültek elő. Majláth a westminsteri halottkémi bíróságon egyenesen azt állította: a brutális bűntényben egy helyi rendőr, H. Zoltán Péter is érintett volt, ám ezt a magyar hatóságok megpróbálták eltussolni.

- Az akkori körzeti megbízott érintett a testvérem halálának ügyében. Nem mondom, hogy részt vett a gyilkosságban, de mindenesetre cinkos - mondta el a Blikknek Majláth. Az egykori szépségkirálynő testvére felidézte: Rhodesnak egy folyamatban lévő bírósági ügye is volt a körzeti megbízottal, aki elmondása szerint egyenesen gyűlölte őt.

- Később valaki elmesélte, hogy az egyik tárgyalás után, hónapokkal a gyilkosság előtt azt mondta a testvéremnek, "kinyíratlak" - állította Majláth, hozzátéve: Rhodes több fenyegetést is kapott halála előtt. A megosztott Nobel-békedíjas asszony úgy vélte, ha időben büntetőeljárás indult volna, és nem eltűntként kezelik a testvérét, talán heteken belül elfogták volna A.-t, így azonban ő és cinkostársai felkészülhettek az eljárásra.

A Blikknek sikerült utolérnie H. Zoltán Pétert, az akkori bőnyi körzeti megbízottat, aki tőlünk értesült Judit súlyos állításairól.

- Nem akarok az üggyel foglalkozni, a vádak teljesen alaptalanok - reagált a volt rendőr, aki szerint körzeti megbízottként elképzelhetetlen lett volna, hogy bárkit is gyilkossággal fenyegessen, Rhodes halálakor pedig már egy éve nyugdíjban volt. Az említett per kapcsán H. Zoltán Péter elmondta, a vádak annyira komolytalanok voltak, hogy az ügyészség meghallgatását sem látta szükségesnek, bár a megszüntetésről szóló határozatot a mai napig nem kapta meg. Eva Rhodes és lánya, Sophie Barta 2002-ben került összetűzésbe a rendőrrel, aki azért kereste fel őket, hogy egy, később megszüntetett ügyben előállítsa őket a kapitányságra. Az egyenruhás szerint a nők ellenálltak az intézkedésnek, ők viszont bántalmazásról beszéltek, ezért a két fél feljelentette egymást.

Az Eva Rhodes-gyilkosság miatt A. Csabát 13 év börtönre ítélték, ám Judit nem hagyta annyiban, ezért az ügyet a westminsteri halottkémi bíróság is vizsgálta. A brit halottkémi jelentés megállapította: a Rhodes testét borító kiterjedt sérülések egy részét halála előtt szerezte,. A következő meghallgatást januárra tűzték ki, lehetőséget adva a családnak, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vigyék az ügyet.

Link to Article

03.03.2012
Augusztinyi Csaba vádlott hallgatja az ítéletet a Győri Ítélőtáblán a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodes, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető idős asszony három évvel ezelőtt történt meggyilkolásának ügyében. A Győri Ítélőtábla jogerősen 13 év börtönnel sújtotta a férfit. Augusztinyi Csaba mögött a néhai Eva Rhodes lánya (b), unokája (b2) és testvére, Judith Majlath (b3) áll

MTI foto:Krizsan Csaba

Györ, 06.12.2011

Augusztiny Csaba gyilkos ellen levö Bf.135/2010 sz. ügyben

Eszrevetelek & Inditvanyok az Itelötabla tanacsanak


08.03.2011

Kisalföld

Eva Rhodes-ügy - Emlékező gyűlés a londoni magyar nagykövetség előtt

MTI

A londoni magyar nagykövetség előtt szervezett emlékező gyűlést kedden a Magyarországon 2008-ban megölt Eva Rhodes testvére, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló levelet is átadott a képviseleten.

A magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest, aki a bőnyi állatmenhelyet üzemeltette, egy volt alkalmazottja 2008 szeptemberében egy vita után olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős nő meghalt.

Az elkövetőt tavaly szeptemberben, első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte.

Judith Majlath, az áldozat testvére kedden, a nemzetközi nőnap alkalmából - tucatnyi részvevővel - emlékező gyűlést szervezett a londoni magyar nagykövetség elé, ahol Orbán Viktornak címzett levelet adott át.

A levélben Eva Rhodes testvére megerősíti azt a véleményét, hogy a vizsgálat során "súlyos hibák" történtek. Judith Majlath levele szerint a rendőrség "nem végzett alapos vizsgálatot", a nyomozás során "bizonyítékok semmisültek meg és szennyeződtek", és a család "nem hallathatta hangját".

A levél szerint "a számos problémával terhelt" ügyet felkarolta Sir Malcolm Rifkind volt brit külügyminiszter, a család londoni választókörzetének parlamenti képviselője is.
10.09.2010

Blikk.hu

Tíz évet kapott Eva Rhodes gyilkosa

Eva Rhodes megölése miatt tíz év börtönnel sújtotta Augusztinyi Csabát a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében.

A harmincas évei elején járó férfi 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

Eva Rhodes a kutyáival
Eva Rhodes a kutyáival

Eva Rhodest több mint fél évig eltűntként kezelték, csak tavaly tavasszal derült ki, hogy egy brutális gyilkosság áldozata lett.

Hozzászólások (12)

Dina07 [2010-09-10 18:00:45]
10 év?Még mindig csak 40 éves lesz,mire kijön,előtte az élet.De valószínűleg jó magaviseletért még előbb is kiengedik.Ez már vicc,ami itt folyik.

bikker [2010-09-10 15:48:15]
Ez egyszerüen felháboritó, mit képzel az ilyen "biró" hogy lessz igy rend...az ilyen itéletek miatt nő a bünözés
Erőssen el kell gondolkozni a következő kormánynak a birók visszahivhatóságáról, mert némelyik többet árt mint használ

xlabu [2010-09-10 14:50:54]
Ilyen ítélet után mindig az jut az eszembe,hogy ha a bírónak a családtagját ölte volna meg ez a tetű,akkor is megúszná 10 év börtönnel?

kaffer [2010-09-10 14:48:49]
10 év, hmmm.. olcsó az emberélet..

sury73 [2010-09-10 14:21:12]
Ennyi erővel a Whiskis sem érdemelt volna csak max.3-at,de ö 20-at(ha jol emlékszem)kapott.Ö legalább nem ölt meg senkit bármennyit is rabolt.Az élet nem mérhető pénzben.Gratulálok magyar biroság!

enesabatman [2010-09-10 13:57:57]
ez kulonos kegyetlenseggel elkovetett emberoles nem?10 ev egy kicsit vicces...sztem azon mulik a donteshozatal hogy milyen napja van a bironak...

Attila232 [2010-09-10 13:55:48]
10 év ami ugye nem 10, mert jó magaviselez stb...kb. hetet fog leülni (annyit se mert már volt előzetesben) aztán gyilkolhat megint.
Ebbe a szánalmas országban ennyi az élet, még az oroszokat is jobban védik a törvényeik.

Sandor60 [2010-09-10 13:54:37]
Majd a "villanyos" öreget elitélik rendesen...

Sandor60 [2010-09-10 13:53:12]
MENNYIT?! 10-évet?!

selyemret [2010-09-10 12:34:11]
milyen itt az igazságszolgáltatás ? ! gyilkosságért csak
ENNYI ? ! ! ! mi folyik itt ? ! ! ! GYALÁZAT ! ! !

copporin [2010-09-10 11:30:26]
Nagyon az.

PinkPancser [2010-09-10 11:20:40]
Kevés.10.09.2010

RTL Klub

Tíz év Eva Rhodes gyilkosának

Két éve végzett a bőnyi állatmenhely vezetőjével

10 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte Eva Rhodes gyilkosát pénteken első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság. Az ügyész a büntetés súlyosbításáért, az ügyvéd pedig enyhébb ítéletért fellebbezett. A bőnyi állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg alkalmazottja egy elszámolási vita során.

Tíz év Eva Rhodes gyilkosának

Emberölés és lopás vétségében találta bűnösnek a bíróság a 31 éves A. Csabát. A per április közepén kezdődött. A bíró indoklása során elmondta: a szakértők nem tudták egyértelműen megállapítani a halál okát, de a szándék vizsgálata során egyértelműen kiderült, hogy az emberölés volt. A férfit legfeljebb 17 évre ítélhették volna, de enyhítő körülménynek számított, hogy büntetlen előéletű valamint, hogy már az első tárgyalási napon beismerte tettét és megbánást tanúsított. Az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik tovább.

A tárgyalás előtt Eva Rhodes családja és néhány volt alkalmazottja gyertyás megemlékezést tartott a bíróság épülete előtt. Majlath Judit, Eva Rhodes testvére elmondta: súlyosabb ítéletre számított, és kifogásolta a magyar igazságszolgáltatást és a rendőri munkát.

Az állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg a férfi egy elszámolási vita során. A fiatalember távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte a bérét, de Eva Rhodes nem fizette ki. A gyilkosság estéjén is odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte és egy kutyapórázzal megütötte. A férfi ekkor ököllel arcul csapta Eva Rhodes-t, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbevágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig a menhellyel szembeni telken elrejtette. A 31 éves fiatalember ezután Eva Rhodes pár ezer forintjával és laptopjával távozott a helyszínről. Végül 2009 áprilisában fogta el a rendőrség.

A rendőrségen a gyilkosság után egy héttel testvére jelentette Eva Rhodes eltűnését. A hatóság szinte mindvégig közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, többszöri terepszemle után sem találtak ugyanis bűncselekményre utaló jelet.

Forrás: Független Hírügynökség10.09.2010

HírTV

Fejszenyéllel verte halálra Eva Rhodest: 10 évet kapott

Tíz év börtönre ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság az ózdi Augusztinyi Csabát, Eva Rhodes megölése miatt. A fiatalember 2008 szeptemberében verte agyon 65 éves munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel okozott halálos sérüléseket a bőnyi állat menhelyet vezető magyar származású, brit nőnek.

A tettes elégette, majd a menhellyel szembeni telken elásta az áldozat földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.09.09.2010

Kisalföld

Tíz évet kapott Eva Rhodes gyilkosa - Galéria

Laczó Balázs (MTI)

Köszler Ferenc tanácsa első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte A. Csabát emberölés bűntette és lopás vétsége miatt.

9.05 - Ítélethirdetés

Köszler Ferenc tanácsa első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte A. Csabát emberölés bűntette és lopás vétsége miatt. Az ítélet nem jogerős.

Az ítélet ellen mind az ügyész, mind a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be, így az majd az ítélőtáblán emelkedhet jogerőre. A. Csaba addig is előzetes letartóztatásban marad.

A bizonyítási eljárást számos pontos nehezítette, hogy a holttest elégetésével szinte teljesen elveszett a legfőbb bizonyíték. Azonban volt mihez rendelni a felmerült adatokat, hiszen A. Csaba feltáró beismerő vallomást tett. Ez egyébként a szavahihetőségét támasztja alá, hiszen akár hazudhatott volna vagy megtagadhatta volna a vallomástételt. A maradványokat azonban az ő útmutatása alapján találták meg és az elkövetési módról is maga vallott. Ez jelentős enyhítő körülményként esett a latba.

Ítélethirdetés az Eva Rhodes ügyben
Ítélethirdetés az Eva Rhodes ügyben - Fotó: Bertleff András

Előzmények

A harmincas évei elején járó férfi 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

9.00 - Mindenre kiterjedő, korrekt eljárást követelt az Eva Rhodes-gyilkosság  pénteki ítélethirdetése előtt a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság  épületénél Judith Majlath, az áldozat testvére.  

"Az igazságért nem Győrben kell harcolni, hanem ott, ahol valóban létezik" - mondta, hozzátéve, a családnak van ideje és türelme az eljárás végig viteléhez, amelynek eddigi menetét "egészen nevetségesnek" nevezte.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében bántalmazta munkaadóját, ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

Judith Majlath szerint lényeges körülményeket nem derítettek fel: nincs meg testvére holttestének törzse, terepjáróját és több értéktárgyát sem találták meg, s a bíróság a múlt héten elutasította indítványát, hogy a brit nyomozószervek segítségével bővítsék a rendelkezésre álló bizonyítékok körét.

"Miért csináltunk Európát, ha nem dolgozunk együtt?" - kérdezte a testvére halálának második évfordulója alkalmából tartott, gyertyás megemlékezéssel ötvözött sajtótájékoztatóján Judith Majlath.

Korábban - Pénteken ítéletet hirdetnek Eva Rhodes meggyilkolásának ügyében

Eva Rhodes halála ügyében pénteken hirdet ítéletet a Győr-Moson-Sopron megyei  bíróság.


A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében bántalmazta munkaadóját, ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, idén április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba májusban, az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikus szakértőt kért fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat várt.

A beérkezett szakvélemények egyike szerint az ütés ereje beszakíthatta a koponyát, a másik szakértő azonban nem foglalt egyértelműen állást abban a kérdésben, élhetett-e még az áldozat, amikor a tettes nekikezdett a nő elégetésének.

A bíróság a múlt héten elutasította Eva Rhodes testvérének indítványát, hogy brit szakértők bevonásával próbáljanak választ találni azokra a kérdésekre, amelyeket a magyarországi eljárás nem tisztázott.03.09.2010

MNO Magyar Nemzet Online

Eva Rhodes-ügy: nem lehetnek brit szakértők

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a pénteki tárgyaláson Eva Rhodes testvérének a kérését, hogy kérjenek brit szakértői véleményeket a gyilkosság eddig tisztázatlan elemeinek felderítéséhez.03.09.2010

Kivonat J.Roberts angol igazságügyi antropológus szakvéleményéből

Előzetes megfigyelések:

1. Az orvosi szakértői jelentések

3. A CT scan jelentés minimálisnak tűnik.

4. Az igazságügyi orvosszakértői jelentés (08000-91/2009.bü.) egyes következtetései logikusnak tűnnek, pl. "a 7. kérdés vonatkozásában", és "a 8. kérdés vonatkozásában", de ezeket alaposan át kellett volna tekinteni, célszerűen a koponya töredékeivel együtt. Valóban, a . törésekre vonatkozó következtetések . logikusak. A melléklet (PI 377/2009 a fenti jelentéshez) azonban arra utal, hogy a töréseket az arcüregben (koponyatérben) a hő hatására fellépő nyomás okozhatta. Ezt az elméletet azonban a "tűzben felrobbanó koponyák" vonatkozásában már nem tekintik általánosan érvényesnek (ld.: Pope és Smith, 2004).

5. A vádlott április 26-án nekem megküldött nyilatkozatában az szerepel, hogy a koponyát kátrány borította. Ez a fényképeken nem jelentkezik.

6. Úgy tűnik, nincs olyan kihantolási-kiásási jelentés, ami részletezné a kihantolás azon vonatkozásait, hogy honnan kerültek elő a maradványok. A tipikus kihantolási jelentésnek információkat kellene tartalmaznia a sír méreteire, a talaj típusára és rétegződésére, a kihantolás módszerére és a sírhely tartalmára vonatkozóan. A kihantolás valamennyi részletét, szakaszát, azaz a kihantolás előtti helyzetet, a maradványokat in situ állapotban, valamint a sírt a maradványok eltávolítását követően - mindezt le kellett volna fényképezni, és le kellett volna rajzolni (méretarányos rajzon, nézetben és metszetben). A környezetből szintén mintákat kellett volna venni a sírnál és a sírból, amelyek segítettek volna az elhantolás idejének meghatározásában, valamint a holttest elhantolás előtti lehetséges elmozdulásának megállapításában.

7. Úgy tűnik, nincs kielégítő magyarázat a törzs hiányára, Lásd a további információkat a tűzről szóló jelentésben a 4. oldalon.

E 8 oldalas Angol Preliminary Observation/Elözetes szakvelemenyt a sertett leanya Sophie Barta benyujtotta a Birosagnak Dr. Köszler Ferenc Biro Ur , Dr. Pribusz Agota Ügyesz Asszony valamint a biroi Tanacs szamara Aprilis 2010 azzal a felkeressel,hogy ezzel sürgösen foglalkozzanak.Tudomas szerint erröl az okmanyrol többet a T.Biro nem nyilatkozott.Bar ebben megtudhato , melyik vizsgalatok hianyoznak vagy hianyosak es milyen vizsgalatokra lenne meg lehetöseg. A törzs hianya ertheletlen,mert ahogy a vadlott vallomasaban olvashato elasta a többi csontokkal együtt ,burkolva katrannyal (ami konzerval) tehat a törzs a sirban talalhatonak kell hogy legyen,ha nem lett idöközben eltavolitva.

Az originalis Angolnyelvü Szakvelemeny a Györi Birosag aktajaban talahato .03.09.2010 - MTI

Eva Rhodes-ügy: nem kérnek fel brit szakértőket

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a pénteki tárgyaláson Eva Rhodes testvérének kérését, hogy kérjenek brit szakértői véleményeket a gyilkosság eddig tisztázatlan elemeinek felderítéséhez.

Judith Majlath a tárgyalás szünetében elmondta: annak bizonyítását szeretné elérni, hogy a fejére mért ütéstől testvére nem halt meg (azaz gyilkosa még élve kezdte elégetni), a nőt pedig nem egyetlen csapás érte.

A tárgyaláson az orvos szakértő kérdésre válaszolva elmondta: nemhogy azt nem lehet megállapítani a földi maradványokból, hogy az égetés kezdetére életét vesztette-e a nő, de még valószínűségi sorrend sem állítható fel az egyes verziók között.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el. Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.
01.09.2010

MNO Magyar Nemzet Online

Folytatódik az Eva Rhodes-ügy tárgyalása

Több hónapos szünet után csütörtök reggel folytatódik a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon az Eva Rhodes-ügy tárgyalása, miután a bíró május közepén - ítélethirdetés helyett - úgy döntött, további szakértők bevonását tartja szükségesnek.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét.

Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikusszakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos zakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

Köszler Ferenc bíró már akkor jelezte: a tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Ítélethirdetés nyolc nap múlva várható.01.09.2010

BEADVANY - Alulirott kerdesekre nehai Eva Rhodes csaladja az itelethozatal elött valaszt ker

GY-M-S-Megyi Birosag & Ügyeszseg
Dr Köszler Ferenc Biro Ur
Bü: B.435/2009/5.szam

Wien, 31st August 2010

Tisztelt Dr. Köszler Ferenc Biro Ur,
Tisztelt Dr. Pribusz Agota Ügyesz Asszony

Alulirott kerdesekre nehai Eva Rhodes csaladja az itelethozatal elött valaszt ker es var.

Ezert a mai beadvanyt kerem a Birosagi Jegyzökönyvhez csatolni is. A beadvanyunkban szereplö eddig meg nem kerdezett, tisztazatlan kerdesek megvalaszolasaval kivanjuk elösegiteni a Tisztelt Birosagot a valosag felderitesevel a megfeleö itelet meghozatalaban.

Ugyszinten kerem a Tisztelt Birosagot mint nehai Evi Rhodes Testvere es kepviselöje rendelkezesemre bocsajtani az eddigi jegyzökönyvet & DVD-helyszinelesröl & Video Timar A. kihallgatasarol.

Köszönettel es
Tisztelettel

Judith Majlath
A-1010 Wien

Tehát lényeges a minősítés kérdésében, a minősítést igazoló bizonyítékokat illetve indítvanyozni kell azok beszerzését a bírósag felé.

A sértettet megilleti annak joga, hogy az ügyészi vadtól eltérően kérje annak megállapításat, hogy az emberölés
a.) előre kitervelten,
b.) nyereségvagyból
c.) különös kegyetlenséggel került elkövetésre.


A nyomszegény kifejezést először a vadlott védője, később egyik bizonyítási indítvany előterjesztése soran a sértett (volt) jogi képviselője, dr. Menyhárt használta, majd az targyalas soran (ítélethirdetés helyett ) 2010 majus I3. napján az eljaró bírósági tanacselnök.
Withheld evidence by not investigating!

A vádhatóság képviselőjén kívül valamennyi fél egyetért abban, hogy nyomszegény ügyről van szó, mert rendkivül hianyos a nyomozas!

A kérdés, mi ennek az oka, a Rendőrség (előtttünk jól ismert szakszerűtlen, kritikán aluli munkavégzése, vagy a vádlott rendkívül alapos ,,munkája," amellyel a nyomokat nem csak a sértett elégetésével, hanem a maradványok eltüntetesevel ,elásásával es a katrannyal beboritott törzs "hatizsak nagysagu"augusztinyi vallomasa, is eltüntetni kívánta. Jó esetben míndkettő.
AZ OK A NYOMOZAS HIANYA es a hianyzo bizonyitekok felderitesenek elnyomasa/eltussolasa !

Hol van a sertett Eva Rhodes egetes folyaman katrannyal burkolt, igy konzervalt törzse ?

Ad. A. előre kiterveltség

1. gyufa a nemdohányzó vádlottnál
2. A vedö kutyak aldozat hazaban valo bezárasa (rendörjelentes Közigaz. Akta 18.Sept.2008 )
3. vádlott híresztelése arra vonatkozóan, hogy a menhely bezár, az állatokat elaltatják (lasd: Tesco elarusitonö vallomasa Bödörne) Közigaz..Akta
4. D. Tímár Anita felhívása (nagy kérdés a telefonhívása sértett megölése előtt törtent,vagy azt követöen,ha elötte nyilvánvaló előre kiterveltségről van szó, ebben a kérdésben jelentösege van a vadlotti vallomasnak, amikor arrol beszel elöször, megkértem Evát, hogy vigyen be másnap a varosba, Miért kellett akkor D. Tímar Anítát fuvarozás céljából felhívnia?)
(tovabb kutatni,feljegyzesek,közigaz.es BÜ.akta stb.)
5. A test eltünese ,felkutatni az aldozat törzs maradvanyait.Mit mutatott a test,hogy elkellet egetni elasni /elrejteni. Az arckoponyan a szakertö altal jelölt lyuk mitöl szarmazik? (lasd a foton Bü.Akta) Kinzast el kellet tünteni? A lyuknak nagy szerepe van. Mit tett a gyilkos aldozataval? Milyen eszköztöl szarmazik a lyuk?

Ad.B. nyereségvágyból

1. Halaszi Takarékszövetkezet 50.000,- ft. lasd. Fekete táskaban tartotta penzet, kerdöjelezni a zöld padlasszobabol törtent betörést, erről készült rendörsegifenyképek (karóra, Eva ékszerei, csaladi ezüst stb? (redörseg altal datumumozott fotok a Biro Aktaban van Sophie Barta atadta a birosag rendelkezesere)
2. Hol van a Fekete taska? (foto) amiben a penz volt 50.000.- minimum?
3. Lap top akkori erteke 200.000 ft. (Ujjonan kapta az aldozat 2008 nyaran T-mobile ajandeka)
4. 8.000,-ft. Ellopott összeg, Evank több penze volt a hazban (Euro,GBP Angol Font)Bizonyitani tanuk tudjak S.Barta, JM, Nagyne Feher Judit, egyik legfontosabb tanu,többszöri keresek ellenere nem idezete a birosag illteve az ügyeszseg )rendörsegi kihallgatskor probaltak szavait "az nem fontos" redukalni.
5.Anita Timar talan jutalmazott a segitsegert,hiszen segitette elszökni /hallgatasert ?
Mint fontos (korona)tanu nem kihallgatasa a birosagon negative fenybe allitja szerepet.

ad. C. különös kegyetlenséggel
A törzs eltüntetese /hollete?
1. Elsődlegesen szakértői kérdés tömeg-spektografiai vizsgálat (miert nem keszitette el Prof.Bajnoczky,lasd kipotolt jelenteset a rendörsegnek)miert nem kerte a nyomozo rendörseg ezt a fontos, a minösitesre döntö vizsgalatot?
2.Birosagi helyszini szemlet eddig miert mellözte?

3.Felkutatasa Eva törzsenek, amely a vadlotti elöadas szerint talicskaval került attolasra,katrannyal atitatva/ burkolva az elasas helyszinen (a gyilkos katranyos tetöfedö lemezeket is hasznalt aldozata elegetesehez (megkerdezni szakertöt,hogy konzervalja a nem elegett törzsmaradvanyokat a katra-ny?) Angol expertek szerint a katrany( bitumen) az konzervalhatta az aldozat testenek maradvanyait, ami a gyilkos szerint egy nagy "fekete massza hatizsaknagysagu" volt. A törzs elegetese a legnehezebb resze a testnek. Esznek-e az allatok katrannyal burkolt hullamaradvanyokat?Julie Roberts angol szakertö: There was no sign of surface disturbance
21/22 Aprilis 2009 nem volt az elasott terület felülete megzavarva az eslö helyszinelesig!
A birosagi eljaras kezdetet követöen volt asas es felszinen a föld mozgatasa, a rendörsegnek bejelentve lett. Rendöri Fotok keszülte /BLIKK ujsagirois fotozta.13.Majus2010 check date

4. A törzs felkutatasa rendkivül fontos kerdes,hiszen az esetleges lagyreszek felhasznalasaval kerülhet sor a tömegspektographiai vizsgalat elvegzesere,amelyböl megallapithato lesz,hogy a sertett elve vagy holtan került a tüzre. A büncselekmeny minösiteshez rendkivül fonots,ezert a törzs eltüntetese a vadlott vagy esetleges segitöje altal valoszinü!!!
Azonkivül a csontok összetört allapota jelt adhat,hogy milyen különös kegyetlenseggel gyilkolt, elö vagy mar halottt aldozatat egett-e el? A koponya csont repedesek nem bizonyithatoan a tüzaltal keletkeztek (lasd Julie Roberst expertise Biro Ur tulajdonaban van) Expert kikerdezni!

Az bal arckoponyan van egy szabalyos lyuk,amit csak egy eszközzel okozhatta a tettes aminek a vege olyan nagysagu mint az arc koponyan talahato a lyuk. (Lasd Prof.Bajnoczki jelentesben a kepet es szöveget. Bü.Akta)FOTO jelölve,erre valsz nincs?
5. Talajminta vetel, verzerologiai vizsgalatok (Dr.Helmeczy kerese volt) ... Julie Roberst szakertö expertise and suggestions (Sophie Köszler Biro Urnak atadta Julie Roberts angol szakertö szöveget)
6. Egyetlen elkövetö volt? Eva 100kg-os sulya.egetesi idö, esett az esö ...
7. Az allatok etetese, itatasa több napon keresztül Eva megölese utan is tartott! Ki etette az allatokat?
8. Mancs Kutyas vizsgalat vegzö (Lechoczky ur)kihallgatasa nem törtent meg , holott Eva terepjarojanak hatso ülesen 3 kutyaja Lechoczkinak holttestett jelzett. (Mancs utodok!) A Landrover azota eltünt, hiaba kertem a rendörseget hogy örizze,mert fontos bizonyitek!
Kerjük Lechoczkit kihallgatni es a KözIgaz.eljarasban talahato jegyzökönyvet bekerni.


9. Fontos kerdes annak tisztazasa, hogy a nyomszegenyseg elsödleges okozoja Augusztiny Csaba vadlott vedelmere felhozhato-e a bizonyitekok hianya akkor,amikor a vadlott teljes erejevel törekedett minden fel-lelhetö nyom megsemmisitesere. (es a rendörseg erthetetlenül szakszerütlen negligenciaja, a letezö nyomok megsemmisitese!) Augusztinyi (es a rendörseg) okoztak a nyomszegenyseget ami a vadlottnak hasznara all most.

Bar a vadlott ketszeres mosakodasa,a ruhajanak elegetese egyertelmüen arra utal,melyet a szakertök is megerösitettek,tudnillik egy ökölcsapastol es egy fejszenyel csapastol a sertett nem halt meg,ez mas oldalrol azt is jelenti,hogy a szakertök ketelkedtek a vadlott szavahihetösegeben, a birosagra biztak annak eldönteset,hogy milyen modon,hany ütessel,esetleg egetessel okozta-e a sertett halalat, A birosag mi alapjan tudja a fentieket eldönteni???

Baltanyel,vagy fejszenyel (62cm v.82cm..?) erthetetlen, hiszen az aldozat tüzrehuzasaval illetve felgyujtasaval,benzin leöntesevel az elegetes kezdetevel a sertettet meggyilkolta.( eldöntötte,hogy eletet kioltja ezert ,nem hivott segitseget,mentöket,arcat verebe visszaforditotta!"Ez mar egy elöre kigondolt gyilkossag,legkegyetlenebb gyilkossag,lassu,borzalamas halalt okozva)
Lasd Augusztinyi vallomasait !!! BÜ. akta


10. Ezeket a vadtol elterö minösitesnek a felveteseit alaposan megindokolva technikailag eszrevetelek, bizonyitasi inditvanyok formajaban szükseges elöterjeszteni. Tulajdonkeppen a Rendörseg munkajat kell potolni elvegezni. (mi nyomozunk a rendörseg helyett.)

Dr.Helmeczy Ur ügyved talalt egy fenykepet a rendörsegi anyagban,amelyen az egetes helyen egy kes is lathato. Felderitese ennek a kesnek,DNS vizsgalata fontos lenne...
A vizsgálandó minősítések száma, azok nagy terjedelme miatt megítélésem szerint bírósági eljárásban nem oldható meg, Ezért pótnyomozas elrendelesere van szükseg helyesebben,mivel a pótnyomozás mar megszűnt, további bizonyítékok beszerzésére kell felhívni az ügyészséget. A kérdés, hogy a bíró ezeket az indítvannyokat elfogadja-e, az ügyész a bizonyítékokat beszerezteti-e a rendőrséggel és ha igen, melyik rendőrséggel?
11. Az eddigi beadvanyokban kert tanuk kihallgatasa miert lett elutasitva Köszler Biro altal?

Ez a kerdes a Landrover nyomozas/Lechoczki paragrafushoz tartozik."Az Eva rosszul vezetett"miert mondja Augusztinyi ezt többször? Ki sertette meg Evi Landroverjat ami rövididövel a targyalas elkezdese elött eltünt(elszallitottak ismeretleek) a vedett helyröl,Sophie haza elöl,amit a györi rendörseg tudott,hogy ott parkol a Landrover!) Közigaz.akta es BÜ.aktaAddendum: Evat ket targyalas között 2008 Augusztus 23 es Oktober 2 .között
Szeptemeber 10-en gyilkoltak meg . A györi birosagon eljarasban folytatott Ez egy döntöen fontos targyalas Horvath Zoltan P rendör es Eva Rhodes & leanya Sophie Barta lett volna Oktober 2-an,.
A rendör Horvath Zoltan P. nem jelent meg 23-an Eva es lanya jelen voltak. Ez az ügy összefügg Strassburgban a Court of H.R. Magyarorzsag elmarasztalasaval!
A Horvath Zoltan P.rendört nyugdijjaztak Eva gyilkossaga utan ca.3 honapra,es a kihallgatasat amit kertünk akkori Menyhart ügyvedemmel a "Feljelentes/Fellebezes okiratban "benyujtva a rendörsegnek 2009 Febr. ezidaig Horvat Zoltan P-t ki nem hallgattak ! Ez volt valoszinü az elsö rendör aki Eva "eltünesekor" (akkor mar hallot volt) ugyszinten semmi büncselöekmenyre utalo jelt nem talalt.

2010 Aprilis beadott kervenyben a sertett akkori kepviselöi Dr.Menyhart & Dr.Helmeczy ügyvedek indokoljak es kerik tanuk kihallgatasat ,ezt miert utasitotta el a Birosag?

Judith Majlath 2008.Szeptember 18-ika ota probalja Testvere gyilkossaga körül az igazsagot felderiteni,ezert nem eltszerü, (erthetelen) hogy a birosag volt sertett kepviselök Dr.Menyhart & Dr.Helmeczy kerese ellenere, Majlath kihallgatasat megtagadta,illetve az Ügyeszseg nem is proponalta. Miert?

Györött, 2010 Szeptemeber 2-an szemelyesen atadom a Birosagi eljaras reggelen.

Judith Majlath
nehai Eva Rhodes British Allampolgar Testvere es mint a sertett kepviselöje.
A-1010 Wien


2 peldanyban
1.ügyesznek Dr.Pribusz Agota
1.bironak Dr.Köszler FerencFontos : tanulmányozni a következőt. Európai Igazságügyi Hálózat. Bűncselekmények áldozatainak kártalanítása , mivel a győri rendőrök kezdettől fogva  nem megfelelően kezelték az eltűnést, a helyszínt nem zárolták , nem kerestek nyomokat, idegen emberek mászkáltak már másnap Evi Rhodes allatmenhely telepen tehát nem SZAKSZERŰEN kezelték a helyszínt ezzel a nyomozás  eredményességét jelentősen veszélyeztették ezzel súlyosan sértették a család,/ panaszos/  VALAMINT AZ ÁLDOZAT. ALAPJOGAIT. 1./ A
TISZTESSÉGES ELJÁRÁSHOZ VALÓ JOG:ALKOTMÁNY  2 § 1 .BEK ....2/ AZ EMBERI MÉLTÓSÁGHOZ VALÓ JOG :ALKOTMÁNY 54 § 1.BEK......3/.a  hozzátartozó /fair trial/  joga sérült a tisztességes eljáráshoz.
Állami kárenyhítés a bűncselekmény áldozatainak joga  sérült a késedelmes felderítés miatt : 2005.évi CXXXV. törvény 30§/5/ bekezdés, melyet igénybe vehetett volna a család, ha kezdettől fogva bűncselekményként kezelik...Becsületsértés, rágalmazás, fenyegetés , a  rendőri szervek részéről, dokumentálni az újságban írottakat, a rendőri jelentést, bűn -elkövetőként keresték az áldozatot. Ezáltal a becsülete, emberi méltósága sérült, mivel addig amíg a bíróság ki nem mondja :senkiről nem   lehet  mondani, állítani, hogy adócsaló,sikkasztó stb.,:31.08.2010

Kisalföld valasza ...:
01.08.2010

Kisalföld

A magyar eljárást szidja Londonban
Hibas,nem "szidja" helyett kerem ," kritizalja."szot hasznalni., azzal illettem.

Tóth Gyula, 01.08.2010

Értékelem a cikket! A cikk felrevezetö ,rosszul reszben nem informalt az ujsagiro valamint "nyelvstilusa" siralmas.

HELYREIGAZITST KEREK, a szöveben piros szinnel jelöltem!

1.) Ismét a magyar hatóságokat szapulta (KRITIKA) Angliában a 2008-ban meggyilkolt Eva Rhodes, a bőnyi állatmenhely működtetőjének testvére, Judith Majlath.

1.) A kritikaval illettem a hatóságok munkáját és nem "szapultam"a két szó között óriási a különbség.

2.) A megyei rendőrség nem nyilatkozott, a megyei bíróság elnöke valótlannak nevezte a nő állításait.

2.) Csodalkoznék azon,hogy a Birosag Elnöke a sértett hozzatartozojáról,mint "a nö"-röl igy nyilatkozott volna.Ez a Kisalföld stilusa és ,nem hinném, hogy ez Dr.Takacs Jozsef stilusa lenne. A cikkben a vallótlan állitásokat az alábbiakkal indokolom.

3.) Az angol APA (ilyen hírügynökség Angliában nem működik az újságíró előbb nézzen utána mielött közöl valamit.) hírügynökségnek azt nyilatkozta egy brit illetékes, hogy a Scotland Yard megrökönyödve áll azelőtt, hogy a magyar rendőrség a 2008-ban meggyilkolt Eva Rhodes ügyében nem folytat további nyomozást, mert azt - az áldozat családja kérésének ellenére - már nem tartja szükségesnek.

A magyar rendőrség az áldozat földi maradványait visszajuttatta a családnak, azt hangoztatva, hogy a nyomozás kimerítő volt.

4.) Ezzel szemben Rhodes hozzátartozói Londonhoz fordulva további igazságügyi orvos szakértői véleményt kértek. Mivel bizonyítja, ezt az informaciot?

Az európai uniós szabályozás értelmében a brit hatóságok azonban csak akkor járhatnak el az ügyben, ha ezzel megkeresi őket Magyarország.

A gyilkosság elkövetését a vádlott a bírósági tárgyaláson beismerte. ©Kisalföld-archívum
A gyilkosság elkövetését a vádlott a bírósági tárgyaláson beismerte. Fotó: Kisalföld-archívum

A meggyilkolt nő testvére többek között azt veti a magyar hatóságok szemére, hogy még azelőtt megkezdték a bírósági tárgyalást, hogy a gyilkosság körülményeit pontosan tisztázták volna. Az áldozat maradványainak nagy részét még nem találták meg, pedig az sokat segítene az igazság feltárásában. A birosagi eljaras "nyomszegeny"Köszler biro szerint is,de megsem rendelnek pot-nyomozast, a rendörseg es ügyeszseg hanyagsagat filytatja a birosag. Ezzel valoban a gyilkosnak segitenek.Vajjon miert? Elfogultsag.

Judith Majlath azt gyanítja, hogy Győrben szándékosan el akarják tussolni nővére meggyilkolásának igazi okát. Az ügyben a bírósági tárgyalás szeptember 2-án folytatódik.

Judith Majlath szerint az eljárás tisztaságával kapcsolatban aggodalomra ad okot, hogy a bíró veje állítólag Győrben rendőr és emiatt érthetően elfogult a rendőrség munkájával szemben.

5.) A testvér azt is nehezményezi, hogy a koronatanút nem a tárgyalóteremben, hanem a lakásán hallgatták ki állítólagos pánikrohama miatt. Azt is kifogásolja, hogy a bíróság az áldozat családjának összes kérelmét elutasította, ráadásul Eva Rhodes lányát közbeszólása miatt szinte ˝majdhogynem kidobták a bírósági teremből˝, súlyosan megalázva őt a vádlott előtt.

5.) Sophie Barta nem közbeszólt, ez valotlansag, Ő kérdezett a tolmácsától ,aki mellete volt mert a magyar nyelvtudasának hiánya valamint a tolmacsa suttogása hogy ne zavarja a tárgyalást ,nem ertette a forditast. A tolmács nem tudott korrektul forditani ugyanis nem hallotta sem a birot sem az ügyeszt, aki hattal allt a tolmácsnak (és Bartanak) a Biró hadarva halkan értetlenül beszelt ,összes mikrofont kikapcsoltatta. Többszörös kéresem ellenre sem beszélt hangosabban sőt azt mondta tegyem be a hallókészülékemet. Nem rendelkezem hallókészülékkel , mert nem vagyok süket, de a motyogást a teremben nem lehetett hallani. A kommunikaciós nehezsegeknek ez volt az oka. A Biró rosszindulatu, feltünöen udvariatlan viselkedése a sértett csaladjával szemben ,a tárgyaláson ott ülő hallgatóságot is megdöbbentette.Hatalmát felhasználva S.Bartát ok nélkül magas penzbirsággal büntette , sőt rendöröket hívott tárgyaló terembe.! Biró arroganciája és a hatalmának fitogtatása miatt , úgy érezzük emberi jogainktól lettünk megfosztva, mert a tárgyalást azzal, hogy a tolmácstól S. Bartha kérdezett nem zavarhatta, nem ordítozott, nem ugrált fel, nem a bírót kérdezte, a fordítást nem értette.
(Dr.Köszler Úr ezért hivatta be a hat rendört ,nyakig felfegyverkedve ,de mielött a targyalo terembe leptek volna Sophie Barta már elhagyta ügyvedje kisereteben a tárgyalást.Ezt a jelenetet sajnos az ott levö Kisalföld fotósanak nem volt merte lefotózni,mert ezzel a biró tettét és a rendörseg jelenletét dokumentálhatta volna. Így nem tudott volna Toth Gyula valótlanságokat írni !


Judith Majlath azt gyanítja, hogy Győrben szándékosan el akarják tussolni nővére meggyilkolásának igazi okát.

6.) Megkeresésünkre a rendőrség nem nyilatkozott. Ők megtették korábban többször is, amikor Judith Majlath minden fórumon bepanaszolta munkájukat, még egy angol parlamenti képviselőt is maga mellé állított egy időre, s bírálta a brit külügyminisztert is.

6.) Eva Rhodes angol állampolgár volt. Családja is angol állampolgár. Ezt a brutalis gyilkossagot nem lehetett volnaGyöri kezekben hagyni,miutan a györi rendörseg tehetetlensegevel ,szakszerütlen "nyomozassal"lejaratta magat es kenyszeritette a családot hazajuk UK segitsegét igénybe venni.A politikai nyomas hatása vezetett a gyilkos megtalálásához , miutan az angol politikusok es a külföldi sajto is bekapcsolodtak.

A megyei bíróság elnöke, dr. Takács József valótlannak nevezte a nő APA hírügynökség által közreadott állításait.
- Azzal, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, amelynek eredménye alapján az ügyészség vádat emelt az elfogott gyanúsított ellen, a bíróságnak le kell folytatnia a tárgyalást. Az elhunyt családja eddig minden tárgyaláson jelen volt, az ügyvédjükkel együtt - mondta elöljáróban dr. Takács József.

7.) A bíró rendőr vejével kapcsolatban az elnök megjegyezte, olyan nevű rendőr nincs Győrben, akit a Rhodes hozzátartozók megneveztek. Nincs olyan indok, hogy a bíró nem vezethetné a tárgyalást, ugyanis nincs rokona, aki az ügyben eljárt volna.

7.) Oross Atilla györi rendör (nyugdijazva idöközben) Köszler biró veje vagy nem ?-erre a konkretan nevet idezve feltett kérdésre sajnos Dr.Takacs Jozsef Elnök Ur eddig nem adott konkret es pontos választ.

8.) Arra van mód, hogy ha egy tanú egészségügyi okból nem tud megjelenni a tárgyaláson, a lakásán hallgassák meg. Olyankor mindenki kimegy, az ügyész, a bíró s az áldozat családjának ügyvédje is. Így történt ebben az esetben is.

8.) Köszler BIRO UR EGYEDÜL & titkarnöje kiseretben videofelvetellel a privat lakásán hallgatta ki általános kérdéseket feltéve a Korona tanu Timar Anitanak.! EZEN NEM VETTEK RÉSZT, kérésük ellenére a sértett ügyvédjei, nem vett részt az Ügyész asszony , a tanács és a védö ügyvédje sem. Kizárólag KÖSZLER ÚR ÉS titkarnöje voltak jelen a tanú kihallgatásnál !!! /Tehát erről is rossz információt kapott Takács József elnök Úr./ Utána napokig nem tudták levetíteni a tanú meghallgatását informatikusok "javítgatták " a video felvételt még mielött bemutatták volna a tárgyaláson résztvevő érdekelteknek kihallgatasról keszült, kijavitott anyagot.
A Kisalföl cikke alapján az a benyomásom , hogy Dr Takács Ú r nincs tisztaban azzal,hogy Timar Anita tanu kihallgatasa valóban hogy is történt. LEHET HOGY , DR.TAKACS ELNÖK UR VALOBAN NINCS INFORMALVA A TENYEKRÖL?! Augusztinyi Csaba vádlott Timar Anita korona tanú, barátságban voltak. A gyilkossag éjszakáján többször telefonált neki a vádlott. Majd a gyilkosért élettársával együtt hajnalban kocsival ők ment ek érte, majd a györi pályaudvarra vitték, hogy elutazhasson miutan gyilkolt, elégette áldozatat,elásta , kirabolta ) Ez a fontos korona tanu, hét ÉS FÉL hónapig hallgatott a rendörseg felé,a nyomarvezetödij egy millio Ft-ja sem érdekelte ,de ugyanakkor a gyilkossal telefonkapcsolatot tartott.
E z a rendkivül fontos korona tanú nem volt a biróság elött a tárgyaló teremben kihallgatva, mert kifogása szerint pánik beteg..Ez mindenki számára több mint felhaboritó. és kérdőjeles !!!!


9.) Az eljárás rendben folyik. Az áldozat lányát pedig nem vezették ki a tárgyalóteremből, hanem a viselkedése miatt pénzbírságot szabott ki rá a bíró. A bírság még nem jogerős, a Győri Ítélőtábla dönt majd - mondta végül dr. Takács József. Állitásával ellentétben: Eva Rhodes lányát nem a közbeszolásért büntettek és alázták meg anyja gyilkosa előtt. Nem orditozott, nem bekiabált, nem a Bírótól kérdezett, hanem tolmacsatól suttogva kérdezni merészelte, azt amit nem értett.A birósági tárgyalásról a hat felfegyverzett rendör érkezése elött önkent ügyvedjevel együtt elhagyta a tárgyaló termet. Az hogy . "majdnem kidobták" S. B,artát valótlan anúl írta le, Ön ,Tóth Gyula nem volt ott a tárgyaláson .. így nem tudhatja, csak egyoldalú információból, vagy hallomásból mi és hogyan történtek az események.
Köszler Biro által be rendelt felfegyverzett rendörökkel magam is beszeltem, akik nem tudtak hogy kit miert kell letartoztanijuk és csodalkoztak,hogy miert is vannak ott.


10) Az ügyben a bírósági tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. A szept 2-ki targyalast várja az áldozat csaladja. Remeljük, hogy a gyanú eloszlik , és valóban tettéhez méltó büntetést kap a gyilkos. Az eddigi eltusolásnak félreinformálásnak vége lesz, és végre Ön is és társai is csak az igazat fogják a közvélemény felé tolmácsolni.
Ezt a Kisalföld olvasoi es Eva Rhodes csaladja elvarja.

Vienna, 11.08.2010

Kisalföld Ujsag
Györ, Hungary

Tisztelt Főszerkesztőség!
Tisztel Neyerges Csaba Ur,
Tisztelt Tóth Gyula Úr !

2010. augusztus 01 én írott és a Kisalföld című újságban megjelent " A magyar eljárást szidja  Londonban " című cikke  miatt helyreigazítást kérek.

Indokaimat  mellékelve megküldöm . Írása ugyanis nagyon sok valótlanságot tartalmaz ,feltételezem hogy Ön nagyon rosszul lett tájékoztatva.

Kérem komolyan venni jogos kérelmem ,és a helyre igazítást kivitelezni e levél érkezése után 8 napon belül abban rovatban ,olyan nagyságban és  a kért tartalommal.

Remélem és bízom abban, hogy a Kisalföld című újság újságírói befejezik a valóságot nem tükröző félreinformált írásaikat Eva Rhodes-sel kapcsolatosan/ aki a  testvérem volt/ melyet nem csak élete folyamán tettek, hanem halála után is végzik, és  valóban professzionálisan a tényekről tudósítanak.

Az  Önök  újságját olvasók  ezt elvárják és megköszönik.02.08.2010

Györ-Moson-Sopron Megyei Birosag
9002 PF11 Györ,
Szent Istvan ut 6
Dr.Takacs Jozsef Ur
Györ Megyei Birosag Elnöke

B.435/2009/5.szam

Mint a  gyilkosság áldozatává vált Éva Rhodes testvére bejelentéssel élek a Tisztelt Bíróság felé azzal, hogy mint sértetti hozzátartozó képviselni kívánom az elhunyt testvéremet  az elkövetkező 2010. szeptember 02-án kitűzött és az azt követő többi tárgyaláson.

Eddigi képviseletét  megbízott ügyvéden keresztül lánya  Sophie Barta látta el, aki sajnálatos módon súlyosbodó sclerosis multiplex betegsége  miatt   folytatni nem  tudja.

Erről S. Barta le mondott, a Birosagnak erröl tudomasa van.
Kérem, szíveskedjék tájékoztatni a tanácsvezető Bíró urat, hogy számomra ezt a lehetőséget megadja.

Köszönettel:

Judith Majlath
Sertett hozzatartozoja,
Eva Rhodes testvere

A-1010 Wien
Austria

Wien, 02.08.2010

Via Posta / Tertiveveny / AusztriabolGyőr-Sopron Megyei Bíróság Elnökének
Dr. Takacs Elnökhelyettes Ur

9o21 Győr
Szent István u 6. sz,
9oo2. Győr, Pf. 11.

Tisztelt Dr.Takacs Ur !
Gy-M-S-Megyei Birosag Elnökhelyettese !
Néhai testvérem sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt, eljárás folyik a Győr-Sopron Megyei Bíróságon Augusztinyi Csaba vádlott ellen.

A Tárgyalásokon Dr Köszler Ferenc Bíró elnököl.

Már korábban is levélben fordultam Önhöz azzal a kérésemmel, hogy a testvérem gyilkosságát vizsgáló Orosz Tibor rendőr és a gyilkosság Bírósági tárgyalásain elnöklő Köszler Bíró Úr között, van e valamilyen rokoni kapcsolat. Kérdésemre nemleges válasz érkezett.

Tudomásomra jutott egy olyan információ, mely szerint az Orosz Tibor nevéhez hasonló vezetéknevű, Oros Attila rendőr – aki szintén részt vett a testvérem „eltünese”/gyilkossági ügyének nyomozásában – áll/àllt rokoni kapcsolatban az elnöklő bíróval.(allitolag azota nyugdijjazva lett,mint kollegaja Horvath Zoltan,akivel nehai hugom perben allt)
Kérem, hogy segítsen tisztázni az információm hitelességét.
Válaszára várva,

Tisztelettel es köszönettel,
Judith Majlath

Kelt:Wien,17.06.2010


Letter from Judith Majlath to the President of Györ County Court (26.05.2010)

Győr-Sopron Megyei Bíróság Elnökének Dr. Becher Rezsőné Elnök Asszony részére

9o21 Győr
Szent István u 6. sz,
9oo2. Győr, Pf. 11.

Wien,26.05.2010

Tisztelt Elnök Asszony !
Néhai hugom Eva Rhodes sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt eljárás folyik a Győr-Sopron Megyei Bíróságon Augusztinyi Csaba vádlott ellen. (emberöles es mas büncselekmeny miatt) B.435/2009/5.szam

Az ügyben én, a sértett hozzátartozójaként több bírósági tárgyaláson részt vettem, igy szem tanuja voltam Köszler biro feltünöen botranyos viselkedesenek a sertett csaladja , de különösen a sertett kepviselöje Sophie BARTA nehai Eva Rhodes leanayaval szemben,aki a Magyar nyelvet nem beszeli csak egesz kis mertekben, aki Angol anyanyelvü es British allampolgar.

Köszler bíró úr érthetetlen es sertö módon többször,minden tárgyilagosságot megkérdőjelezhetően Sophie néhai édesanyja targyalasan „lealazoan” edesanyja gyilkosa elött 450.000.- forintos rendbírsággal sujtotta.Manko segitsegevel jaro Sophie Bartàt 6 rendör berendelesevel letartoztatni vagy kikisertetni keszült. S.Barta azonban akkori ügyvedje Dr.Menyhart Jozsef kisereteben a targyalotermet elhagyta.

Édesanyja meggyilkolását követően Sophie nagyon súlyosan megbetegedett, sclerosis multiplex-szel emiatt folyamatosan gyogykezeles alatt all Londonban.

A nyomozati iratoknál amelyeknek reszben birtokaban vagyok ,elfekszik a csatolt 2oo8. IX. l8.-án készült jelentés, amelyet a Győr Rendőrkapitányság Őr-Járőr-Alosztálya nyomozói készitettek/ Ügyszám: o8olo-5l267o/2oo8.id./ Ezt a jelentést a Bőny-Szőlőhegy, Páskom u l.sz. alatt történtekről Orosz Tibor rendőr törm. , Horváth Zoltán r. őrm. És Kereszturi Mihály r. f.törm. irta alá.

Ezt a jelentést kiegészitette 2oo8. o9.2l.-én Orosz Tibor r. törm. / ügyszám: o8olo-5l28ol/2oo8 id., hiv. szám: o8olo-4534/2oo8.bü./

Mind a jelentésen, mind a jelentés kiegészitésen meg van jelölve, hogy Szalay Péter dr. r. őrgy. alosztályvezető olvasta ezeket az okiratokat. Ezek az okiratok a néhai hugom Eva Rhodes meggyilkolásával kapcsolatos nyomozati anyag részeit képezik, az Agusztinyi Csaba vádlott elleni emberölés es mas büncselekmeny miatt folyamatban lévő eljárásban.

Tisztelt Elnök Asszony !

Olyan információ jutott a tudomásomra, hogy Eva hugom gyilkosának Agusztinyi Csabának ügyét tárgyaló tanacs elnöke- bíró Dr. Köszler Ferenc Bíró úr rokoni kapcsolatban áll Orosz Tibor törzsőrmesterrel oly módon, hogy ez a személy a Köszler Bíró úr leányának a férje. Amennyiben ez az információ megfelel a valóságnak, úgy álláspontom szerint törvény erejénél fogva a néhai hugom meggyilkolása miatt folyamatban lévő ügyben Köszler Bíró úr elfogultsaga miatt nem jarhatna el.

Kérem a Tisztelt Elnök Asszonyt, hogy szíveskedjen engem tájékoztatni arról, hogy megfelel-e a valóságnak az, hogy Orosz Tibor törzsőrmester és Dr. Köszler Ferenc bíró úr rokoni kapcsolatban állnak, vagy álltak egymással.

Amennyiben ez az információ megfelel a valóságnak, úgy kérem a Tisztelt Elnök Asszonyt, az üggyel kapcsolatos intezkedes megtetelere es Köszler Biro Ur az eljarasbol valo kizarasara.

Tisztelettel,
Judith Majlath nehai Eva Rhodes növereBeadvány a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnak. Hivatalos panasz elfogultságra az Éva Rhodes meggyilkolásának ügyét vizsgáló bíróság ellen 2010 április. beleértve mind Köszler bírót, mind pedig a Pribusz Ágota által képviselt ügyészi szolgálatot.

Ma, 2010. április 29-én az a meggyőződésünk abból, ahogyan Köszler bíró és Pribusz ügyész a mai napig vezették a büntetőpert, hogy ez az egyetlen magyarázat, amit találni tudunk, mert más ésszerű magyarázat nincs, tehát semmi mást nem tudunk feltételezni, mint hogy a bíróság elfogult.

Az alábbiakban vannak felsorolva azok a tényezők, melyek jelzik, hogy nem lehet ésszerűen azt hinni, hogy a bíró pártatlanul vezeti a büntetőpert, és az pedig , hogy az ügyészi szolgálatról, mint a rendőrség egyik ágáról nem hihető ésszerűen hogy pártatlan legyen, azon tanúvallomásokkal igazolható, melyek közül több már 18 hónapja a rendőrség birtokában van, és 2009 decembertől már az ügyésznél és a bírónál, és eltűntek a jelen büntetőper bűnvádi eljárásában.

 1. A Bíróság és a Rendőrség együttesen perben van Éva Rhodes és Sophie Barta ellen 2001 óta. Sophie Barta feljelentette a rendőrséget az Emberi Jogok Bíróságán Strasbourgban az emberi jogok megsértéséért, miután a rendőrség eltussolta, hogy Horváth Zoltán Péter rendőr, miután minden ok nélkül betört Éva Rhodes házába, fizikailag bántalmazta Sophie Bartát és édesanyját. A magyar államot elmarasztalták, és kártalanítás fizetésére kötelezték.

 1. Sophie Barta jelenleg hasonló perjogi visszaélés miatt viszi bíróságra a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságot az Emberi Jogok Bíróságán Strasbourgban.

Ezért a bíróság már kilenc éve előítéletekkel bír mind az elhunyttal, mind az elhunyt képviselőjével szemben, ezért ésszerűen nem várható el, hogy pártatlanul vigye a büntetőpert.

 1. Az áldozat nővére, Judith Majlath folyamatosan felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség nem vizsgálja ki az áldozat gyanús eltűnését, mire őt Szabadfi Árpád rendőrfőnök könyörtelenül üldözte jogi lépésekkel való fenyegetéssel, hogy hallgasson el a vizsgálat kérésével. Számunkra nincs más lehetséges ok, mint legjobb esetben elfogultság, és a legrosszabban a rendőrség részvétele az áldozat meggyilkolásában. Így ő a rendőri hierarchia legtetejéről fenyegetve van.

 1. Az áldozatot képviselő ügyvédek átadták a jogi szakvéleményt a bíró eljárásáról a tárgyi bizonyíték eltüntetésével kapcsolatban, melyek közül sok ugyancsak a rendőrség kezében van 2008 szeptember óta, és mind az ügyésznél, mind pedig Köszler bírónál 2009 december óta – melyek mindent kimerítően bizonyítják az előre megfontolt szándékot és a gyilkos vallomásának tárgyi pontatlanságait – melyek közül sok egybevetésre került az áldozat nővére, Judith Majlath által kezdeményezett vizsgálatokkal, és Pribusz visszautasítását, hogy őt tanúként meghallgassák, és Köszler bíró visszautasítását, hogy a család és tanúk beszélhessenek.

A jogi szakvélemény az, hogy erre a viselkedésre nincs példa hasonló büntető perekben, főleg figyelembe véve azt, hogy Judith Majlath, az elhunyt nővére hathatósan közreműködött azzal, hogy már 2008. október 2-án a gyilkost, Augusztinyi Csabát és Timár Anitát jelölte meg, mint két fő gyanúsítottat.

Mellékelem az összes eltussolt tanúvallomást, valamennyi szakértő tanúvallomást (valamennyit magyarul), Julie Roberts igazságügyi antropológus szakvéleményét (angolul), cikkeket a Blikk újságból, melyek röviden foglalkoznak az itt hivatkozott pontok némelyikével (magyarul.) Cikk a Daily Mail online-ból 2010. április 26-án. Az 1. sz. dossziéban találhatók.

Ezek magukba foglalják Timár Anita, Judith Majlath, Gál Erzsébet nyilatkozatait (a halálos fenyegetésről, amit az áldozat Horváth Zoltán Péter rendőrtől kapott), továbbá Nagy Lászlóné, Gerald James, Szabó József és Sándorfi Tibor állatorvos nyilatkozatát. Ezen felül a nyilatkozatokat átadták Pribusz Ágota ügyésznek, aki saját felelősségére és saját szavára átadta ezeket a nyilatkozatokat Köszler bírónak. Ezek a nyilatkozatok, melyeknek az ügyészség részére való továbbítását a rendőrség megtagadta, Rugovics Pétertől, Lengyel Istvántól, Lengyel Dánieltől, Tremmel Ildikótól, Farkasné Ottiliától, Ihász Beatrixtől és Polgár Veronikától származtak. Mellékelve felülvizsgálati kérelmek gyilkossági vizsgálat iránt Judith Majlath-tól 2009. február 12-i és 2009. március 9-i kelttel, és egy későbbi levél Pribuszhoz. Mellékelve az I. dossziéban.

 1. Miért titkolta el a bíró a bizonyítékot az áldozat utolsó telefonhívásairól, melyeket szintén beadtunk az említett I. dossziéban, valamint utolsó találkozását meggyilkolása előtt kevesebb, mint két órával, ahol örömmel megállapítja, hogy A. Csaba fogja felügyelni a menhelyet, amíg Eva Rhodes Angliába látogat, hogy igényelje a nyugdíját és megoperálja beteg csípőjét és súlyos gerincsérveit?

Ténylegesen tanúsítani a gyilkos tanúvallomásának teljes képtelenségét az ő kettőjük viszonyával és megbeszéléseikkel kapcsolatban. Az áldozat nyilvánvalóan teljes mértékben ártatlan a gyilkos szándékait illetően, mivel ő egyértelműen aktívan félrevezette, hogy azt hihesse, hogy örömmel vállalja a menhely ügyeinek intézését Éva Rhodes távollétében. Nagy Lászlóné tanúvallomásában és Gerald James, az utolsó személy, aki kevesebb, mint két órával látta őt a meggyilkolása előtt, tanúvallomásában pontosan ezt vallják. Ennek ellenére a bíróság nem volt hajlandó meghallgatni ezt a két tanút, és Pribusz határozottan úgy döntött, hogy nem hívja be őket – az ő kizárásuk csakis a gyilkosnak ellentmondó bizonyíték szándékolt elrejtésének, ezáltal az elfogultságnak lehet a következménye.

 1. A képviselők részéről az első tárgyalási napon délelőtt 8.35-kor a bírósághoz benyújtott petíció azonnali elutasítása, melyben egy új gyilkossági vizsgálatot kér egy külső rendőri szerv részéről, és brit igazságügyi szakértők meghívását Magyarországra, hogy segítsenek ebben, mivel az ő szakvéleményük szerint a magyar igazságügyi szakértői jelentés nem elfogadható, mivel soha nem történt meg a gyilkosság és az eltemetési hely igazságügyi szakértői vizsgálata, és a fő tanúk egyikének ráadásul soha nem is kerültek birtokába a maradványok, hogy megvizsgálhassa.

A petíció és az igazságügyi szakértői jelentés vizsgálatai a 2. dossziéban vannak mellékelve.

Akkor még a tények rendelkezésre álltak a halál okának megállapítására, egy lehetőség, amivel nem élt a rendőrség, de a kérdezett brit szakértő szerint még mindig lehetséges. Mindent kimerítő, hogy a bíró visszautasította azon meglévő tudományos bizonyítékok összegyűjtését, melyek azt szolgálták volna, hogy a tények megállapíthatók legyenek. Ennek alapján ésszerűen csak az elfogultság állapítható meg. Az a tény, hogy Pribusz ügyész határozottan visszautasította, hogy saját rendőrségét kérje meg a további vizsgálatokra, vagy hogy további bizonyító igazságügyi szakértői vizsgálatot kérjen a rendőrség teljes elfogultságával a kihallgatásban, és saját kihallgatásában arra vezettek, hogy a gyilkos ellentmondásos és ésszerűtlen válaszai érintetlenek maradtak, s ez ésszerűen csak elfogultsággal magyarázható.

 1. Az a tény, hogy a bíró visszautasította bizonyítékként elfogadni azokat a fényképeket, melyeket Judith Majlath és a rendőrség nyújtott be 2008 szeptemberében, melyekkel egyértelműen és határozottan cáfolni lehet a gyilkos tanúvallomását lakókörülményeivel, és az állatok tartási körülményeivel kapcsolatban, ezáltal tagadni lehetne az elmeállapotával kapcsolatos tanúvallomását, ismét előítéletre utalnak, és hazudási képességére, anélkül, hogy a hatóság megkérdőjelezte volna.

Figyelemre méltó, hogy a bíró visszautasította a család meghallgatását, és a fényképes bizonyíték befogadását – az egyetlen elfogadtató ok ismételten az elfogultság.

A fénykép, melyen a törött átmenő fal látható az összekötő ajtó felett a gyilkos lakrésze és az áldozat lakrésze között és a törött ajtózár azt jelzi, hogy a gyilkosság az áldozat saját lakrészében történhetett egy egyszerű fluoreszcens vérvizsgálatot kell még elvégezni a gyilkos vagy az áldozat lakrészében, így nem lehet azt kizárni, mint a gyilkosság vagy azzal kapcsolatos helyszín. Sem a bíró, sem az ügyész nem kérte ezt többszöri kérés ellenére – így olyan alapvető bizonyíték kérésének a visszautasítása, ami megállapította volna a tényeket, ésszerűen csak elfogultságra vezethető vissza.

 1. Az áldozat külön őrző kutyájának a kérdése – amely az áldozat lakrészében élt, mivel minden idegent megharapott – melyet 2010. szeptember 18-án találtak meg és akkor eresztette ki a rendőrség, miután nyolc napon át be volt zárva élelem és víz nélkül. Ez természetesen magyarázatot ad az ő lakrészének az állapotára, amit
  1. a gyilkos felforgatott, amikor pénzt és értéktárgyakat keresett
  2. a kutya feldúlt, aki felfordította a szemetet, amíg élelem után kutatott, és nyilván ürülékkel borította be a területet

A bíróságon, videón reprodukált képeket szándékoltan és szégyenletesen félreértelmezték a bíróságon az áldozat életmódjával kapcsolatban.

Mindamellett Timár Anita saját tanúvallomásával élve, hogy Augusztinyi Csaba félt a kutyáktól, felvetődik a kérdés, miért vállalt munkát a menhelyen, és miért volt elzárva az áldozat őrző kutyája, ami ismét határozottan az előre megfontolt szándékra utal. Ugyanakkor az ügyészség részéről ezeket a kérdéseket soha nem forszírozták, ahogyan elvárható lett volna, és a bíró sem tette – ezáltal ésszerűen gyanúsítható az elfogultság fennállása.

 1. A bíró az ügyésszel összejátszva olyan tempóban erőltette keresztül ezt a büntető eljárást, hogy az áldozat ügyvédjének ne legyen ideje felkészülni az eljárásra, ne legyen idő fordításra, és az ő kérdéseiket és tényállításaikat amúgy is visszautasították vagy elvetették, és amúgy is akadályozva voltak abban, hogy megfelelő kérdéseket tehessenek fel a gyilkosnak és a ténylegesen behívott maroknyi tanúnak. A bíróság az ügyészséggel egyetértésben elutasított mindennemű fordítási lehetőséget, amikor szükség volt rá a büntetőügy elején. Ugyancsak említésre érdemes, hogy a bíró és az ügyész hajlandó és kész volt megvédeni Timár Anita koronatanút, hogy jogi kérdéseket lehessen feltenni neki a bíróságon. Egy igencsak gyengécske háziorvosi levél alapján, ami elfogadhatatlan a magyar bíróságon, ahol komoly elmeorvosi bizonyítékot kérnek, Timár Anitát egyedül hallgatja meg az otthonában a bíró és Pribusz, a két tanácstag kizárásával, és más jogi képviselők kizárásával. Ez a szokásostól rendkívüli mértékben elütő magatartás ésszerűen csak elfogultságnak tudható be.

 1. A bíró és az ügyész feltűnően ellenséges viselkedése, akik nyilvánosan nem engedték meg az áldozat testvérének, hogy beszélhessen, de barátságos légkört alakítottak ki a gyilkos körül, kézzel fogható rosszakaratot mutatnak a még élő családtagokkal szemben, figyelembe véve, hogy az áldozat leányánál szklerózis multiplex alakult ki mostanra, az áldozat nővére pedig közel hetven éves és egyértelműen összeroppant attól a bánásmódtól, amiben ő és a család részesül éppen azon hatóságok részéről, akiktől az lenne elvárható, hogy támogassák őket. Ezt a szükségtelenül kegyetlen bánásmódot ésszerűen csak elfogultságnak tudhatjuk be.

Ez egy eskü alatt tett bejelentés és beadvány Sophie Barta (olvashatatlan aláírás, 2010.04.29)

Kelt. Győr, Magyarország, 2010. április 29.
20.04.10

Petition to Court Györ-Moson-Sopron County Court in Hungarian translation

Kerveny a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnak

Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnak, Eva Rhodes brit állampolgár meggyilkolásának ügyében; ügyszám:

Sophie Barta Eva Rhodes (sz. Éva Majláth) képviselője, a továbbiakban “az áldozat”, akit Augusztinyi Csaba (sz. 1979.08.31-én) magyar állampolgár saját bevallása szerint saját kezűleg meggyilkolt; 2010. április 19-én Sophie Barta, a továbbiakban “a képviselő vagy az áldozat képviselője”, hivatalosan kérelmezi és keresettel folyamodik a Bírósághoz, annak képviselőjéhez Köszler Bíró Úr személyében, hogy vizsgálja felül a bírósági akta lefordításának kérdését. A képviselő 2010. április 16-án, pontosan egy munkanappal a tárgyalás (2010. április 20-ára, keddi napra eső) kezdete előtt kapta kézhez a magyar nyelvű fénymásolatot.

A Bíróságtól már kérelmeztük, hogy bocsássa a rendelkezésünkre a bírósági aktának az angol nyelvű változatát valamint egy tolmácsot, mely – tekintettel arra, hogy mind az áldozat, mind pedig annak képviselője angol – egyedüli módja annak, hogy a képviseleti jog valóban gyakorolható legyen. Köszler Bíró Úr elutasította ezt a szabályszerű és természetes kérelmet, holott erről a kérdésről kizárólagosan neki van döntési joga.

Figyelembe véve annak tényét, hogy ezen elutasítás az áldozat rovására történt, kérjük Köszler Bíró Urat, hogy vizsgálja felül az e kérdésben hozott korábbi döntését, és ismételten kérjük a Bíróságot, hogy bocsássa a rendelkezésünkre a bírósági aktának az angol nyelvű változatát.

Ismételten kérjük a Bíróságot, hogy bocsásson a rendelkezésünkre egy tolmácsot valamint gondoskodjon a bírósági eljárás anyagának folyamatos lefordíttatásáról, mivel ez az egyedüli alapja egy olyan méltányos és igazságos tárgyalásnak, amelyben az áldozat valóban képviselve van a magyar törvények értelmében.

A magyar törvényekbe ütközne, ha az áldozatot ilyen jogi képviselet illetné meg a tárgyalása folyamán, és ha az ülésező bíró ténylegesen megsemmisítené ennek a lehetőségét.

Amennyiben a Bíró Úr teljesítené ezt a méltányos kérést és a magyar törvényeknek megfelelően járna el, azzal az áldozat jogait foganatosítaná, melyet hálásan megköszönnénk.

Amennyiben a Bíró Úr a törvénnyel – mely elismeri az áldozatnak a képviseleti jogát a tárgyalás folyamán – ellentétesen járna el és ismételten elutasítaná a bírósági akták és a bírósági eljárás anyanyelvre történő lefordítását, abban az esetben az áldozat képviselője kéri, hogy engedélyezzenek minimum három hónapot arra, hogy megszervezze a bírósági akták hivatásos fordítóval történő lefordítását (ez az angol fordító szolgálat által meghatározott abszolút minimum időtartam).

Kérjük a bírósági eljárásnak hangfelvevőre történő rögzítését; kérjük, hogy az áldozat képviselőjének biztosítsanak elegendő időt ahhoz, hogy a hangfelvételeket az eljárással egyidejűleg átírattassa angol nyelvre; kérjük, hogy az áldozat testvére, Judith Majlath mindenkor és minden alkalommal jelen lehessen hogy tolmácsolhasson az áldozat képviselőjének akkor is, ha a képviselő írásbeli vagy szóbeli tanúként hívja őt, és akkor is, ha a képviselő maga jelenik meg szóbeli vagy írásbeli tanúi minőségben.

Mi, a fentiekben említett Judith Majlath és Sophie Barta, következésképpen elkötelezzük magunkat a Bíró Úrnak, hogy szóbeli vagy írásbeli tanúvallomást teszünk minden más tanúvallomást megelőzve a magyar bírósági protokoll értelmében abból a célból, hogy bármiféle zavaró beavatkozás nélkül jelen lehessünk az eljárás további – teljes – időtartama alatt.

1. oldal, Sophie Barta aláírásával, 2010. április 19-én

Továbbá szeretném felhívni a Bíróság figyelmét az alábbi igen lényeges kérdésekre a vádiratban szereplő ellenséges érzületű tanúkat illetőleg, akiket az ügyész / védelem idézett be és akik említésre kerülnek a bírósági aktában, melyet 2010. április 16-án kaptam meg a Bíróságtól.

Vidakovich Gábor rendőr jelenléte, akit a Győri Rendőrség több tagjával együtt megvádoltak és bűnösnek találtak az édesanyám (az áldozat) és a személyem ellen elkövetett emberi jogok megsértésével, mivel eltitkolta a Győri Rendőrség egyik tagja által az édesanyám és a személyem ellen 2001-ben elkövetett tettlegességre vonatkozó bizonyítékot, és részese volt annak a még folyamatban lévő peres ügynek, mely a Magyar Legfelsőbb Bíróságon majd pedig Strassburgban zajlik, ahol ismételten a Győri Bíróság előítélettel telt eljárásai kerülnek kivizsgálásra – mindez a Győri Rendőrség pártatlanságának kérdéséhez vezet, a vezető beosztásban levő személyek között különösen megemlítve Szabadfi Árpád Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányt, aki a 2008. őszén írt ügyvédi levél ellenére, melyben figyelmeztetésben részesült Vidakovich Gábor személyének felhasználására vonatkozólag az édesanyám eltűnését követő nyomozásban először vádlotti minőségben, melynek folyamán a rendőrség megragadta az alkalmat letartóztatási parancs kiadására, majd pedig szökevényi minőségben a Csizmás Kandúr Alapítvány állítólagos meglopását illetően, melyről kiderült, hogy rosszindulatú hazugság és teljesen megalapozatlan, annak ellenére, hogy az édesanyám halott volt és teljesen képtelen arra, hogy képviselje magát, továbbá a Győri Városház közjegyzőjének látszólagos erőfeszítése a rendőrséggel egyetértésben arra vonatkozólag, hogy gyanúba keverje édesanyámat – mindez az elfogadott rendőrségi szabályzatnak ellentmondott és ellentmond. Szabadfi Árpád továbbra is felhasználta Vidakovich Gábort arra, hogy felvegye a gyilkossági vallomásokat, helyszíni tanúságtételeket és különféle egyéb “rendőri munkát” végezzen az édesanyám (az áldozat) ügyében. Az édesanyám elleni rendőri zaklatások, a Népszabadság és a Kisalföld napilapoknak a hatóságok általi felhasználása abból a célból, hogy nem csak ténylegesen pontatlan, de rágalmazó elferdítéseket közöljenek édesanyám jellemét valamint korábbi életét és munkáját illetőleg, még akkor is folytatódtak amikor a földi maradványait valóban megtalálták.

Szabadfi Árpád édesanyám testvérét, Judith Majlath-ot bírósági eljárással fenyegette meg, mert folytatni akarta az eltűnt személy ügyében indított nyomozást, és mert nyomást gyakorolt rá Malcolm Rifkind úr Kensingtoni parlamenti képviselő beavatkozásán keresztül és a nemzetközi tömegtájékoztatási eszközök bevonásával. Eközben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitány egy végtelenül bántó levelet írt az édesanyámról Bence József Országos Rendőr-főkapitánynak, melyet Judith Majlath elolvasott a rendőrségi iratok között és melynek másolatához nem kapott engedélyt, minek utána a levelet kivették a rendőrségi aktából és azóta sem láthattuk. Az alatt a nyolc hónap alatt mialatt a rendőrség tagadta annak tényét, hogy az áldozat gyanús körülmények között tűnt el, elutasították a brit rendőrség többszöri ajánlatát arra vonatkozólag, hogy nyomozást indítsanak egy állampolgáruk eltűnésével kapcsolatosan – mivel a magyar rendőrség pontosan ismeri a nemzetközi protokollt, figyelemre méltó, hogy hogyan is nem engedélyeztek semmiféle független nyomozást édesanyám eltűnésével kapcsolatban, de amikor a nemzetközi nyomás a brit nyomozás elindítására rohamosan nőtt, egyszerre csak megtalálták a gyilkost és néhány földi maradványt.

A Bíróság figyelmébe szeretném ajánlani továbbá Nagy Péter ellenséges érzületű tanú személyét is (és minden tanút, akit még behívhat) az Emberek az Állotokért Alapítványtól, amit a helyi győriek az Állatok az Emberekért Alapítványként ismernek az alapítványon belüli állítólagos pénzáramlás iránya miatt. Nagy Péterrel, Jahoda Mayával és másokkal, akiknek a nevére nem emlékszem, először 1994-ben találkoztam, amikor az édesanyám és én elmentünk Nagy Péter házába Győr mellett, ahol néhány kutyát tartott a háza mögötti melléképületekben – az Emberek az Állatokért (így) pénzt gyűjtöttek állatok számára, amiket nem támogattak; nem volt nekik menedékhelyük. Nekünk, Eva Rhodes-nak és Sophie Bartának volt menedékhelyünk, a hét minden napján 24 órán keresztül működött a telefonunk a 0630 290 3535 számon, és az emberek hívtak minket, mert az EAÁ számok ki voltak kapcsolva. Így hát mi végeztük a munkát, amikor hívtak, mentünk begyűjteni a kutyákat, amiket a nyakuknál fogva felakasztottak a buszmegállókban, megmenteni és új otthont találni a macskáknak és cicáknak, melyek elveszítették otthonukat a kiáradt Duna miatt, otthont találni azoknak a kutyáknak, melyeket a harci arénákból mentettünk meg, stb., stb... Csak amikor Nagy Péter és más EAÁ tagok nem adtak otthont a kutyáknak, és használták az EAÁ pénzalapot, melynek a mi menedékházunk fenntartását kellett volna szolgálnia, mely gyakorlatilag az egyedüli menedékhely volt Győrben, vagy amikor nem adtak élelmet, nem segítettek a munkában és egyáltalán semmiben, csak akkor jöttünk rá, hogy nekünk meg kell alapítanunk a mi saját jótékony intézményünket. Így született meg a Csizmás Kandúr. Szeretném hangsúlyozni, hogy mi elfogadtuk az ő abszolút jogukat arra, hogy ne támogassanak minket, de a mai napig fenntartjuk a jogot arra, hogy rágalom-, hamis vádaskodás- és szabotázs-mentesek maradjunk, bármiféle indítéka is legyen az EAÁ-nak vagy más szervezetnek.

Szeretném a Bíróság figyelmét felhívni arra a tényre, hogy Eva Rhodes 2008. augusztusában egészen világosan kijelentette lányának és unokájának, hogy megvolt a bizonyítéka ahhoz, hogy bíróságra vigye az EAÁ tagokat, a Kisalföldet és a Győri Közjegyzőt rágalmazás, korrupció, csalás stb. miatt, és hogy volt több ügyvédnél is Győrben, hogy eljárást indítson. Nem ment bele a részletekbe, mivel ott volt az unokája, de magabiztos volt és örült, mert végre úgy nézett ki, hogy meg tudja újítani az engedélyt a menedékhelyre, és a győri joghatóságban, mely megadta neki a munkához való engedélyt, a Győri Önkormányzattól... Az édesanyám úgy vélte, hogy ez volt annak az oka, hogy a Győri Közjegyző nem írta alá az iratot, melyet törvényileg alá kellett írnia..., elgondolkodtató.

Szeretném a Bírósággal tudatni, hogy az Emberek az Állatokért továbbra is zaklatja édesanyámat azáltal, hogy a gyilkosának a tárgyalását arra használják, hogy a védelmét olyan bizonyítékkal igazolják, mely ténylegesen 1) pontatlan, és 2) megtévesztő.

Az áldozat képviselője nem vonta volna bele az EAÁ-t ebbe a gyilkossági perbe, hiszen mi közük is van hozzá? Az áldozat képviselője most csodálozik, hol is van a kapcsolat? A Bíróság is csodálkozhat azon, hogy honnan is ez a hirtelen érdeklődés az EAÁ iránt egy gyilkossági perben, melyhez nekik nincs semi közük – látszólag – vagyis csak így gondoltuk.

Szeretném a Bíróság figyelmét felhívni arra a tényre, hogy a Bíróság úgy vélheti, hogy az áldozat jogai nincsenek kellőképpen képviselve a rendőrségi ügyész által az enyhén szólva felületes rendőrségi nyomozással. A rendőrség, a rendőrségi ügyész és a győri bíróságok kilenc éve bosszú-háborút vívnak Eva Rhodes-zal és Sophie Bartával, így nem tekinthetők alkalmasnak arra, hogy az érdekeiket képviseljék.

Amint korábban már említettem, a rendőrség nem tekintette az áldozat eltűnését gyanúsnak számos tanúvallomás ellenére, melyek ezt cáfolják, s melyek érdekes módon hiányoznak a bírósági aktából, valamint számos ügyvédi fellebbezés ellenére, melyet az áldozat testvére Judith Majlath adott be, s melyeket azon nyomban elutasított a rendőrség mindaddig, míg a nemzetközi nyomás meg nem erősödött és a brit rendőrség nem ajánlotta fel a segítségüket..., mely gyanús módon elutasításra került.

Az áldozat képviselője jegyzőkönyvbe mondja, hogy annak a ténye, hogy a rendőrség nem tekintette az áldozat eltűnését gyanúsnak, nem nyomozott az ügyben nyolc hónapig és elutasította a brit rendőrség segítségi ajánlatát, hogy ők nyomozzanak az édesanyám meggyilkolásának ügyében, valamint furcsa módon a gyilkos alapos kihallgatásának és a bírósági orvos-szakértők teljes hiánya a bűntény színhelyén megkérdőjelezi mind a rendőrség hozzáértését, mind pedig a pártatlanságát.

Következésképpen szeretném a Bíróság figyelmét felhívni a képtelen vádirat tényére, melyet a magyar államügyész előterjesztett, s mely teljesen ellentétes mind a magyar állam patológusának jelentésével, mind pedig a gyilkos saját vallomásával.

Szeretném felhívni a Bíróság figyelmét arra az egészen rendkívüli tényre, miszerint a Bíróság engedélyezi a tárgyalás lefolytatását egy technikailag és ténylegesen hibás vádirat alapján.

Szeretném megkérni a Bíró Urat, hogy mérlegelje annak tényét, hogy a méltányosan lefolytatott tárgyalás érdekében újrafogalmazzák a vádiratot, így a nyilvánvalóan hanyag rendőrségi nyomozás miatt, mely a mulasztások folytán nem tud felmutatni tényeket, és mind az ügyész, mind pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei joghatóságon kívüli rendőri szervek miatt – melyek, csakúgy mint a rendőrség, nem tud felmutatni tényeket az ügyben – melyeket akarattal fel lehetne mutatni sokkal nagyobb pontossággal – a Bíró nem tud ítéletet hozni az ügyben.

Szeretném felhívni a Bíróság figyelmét egy tényre, mely komoly aggodalomra ad okot a bírósági orvos-szakértőknek mind Magyarországon, mind pedig Nagy-Britanniában, valamint az áldozat képviselőjének, egy olyan tényre, mely szemmel láthatóan hiányzik a rendőrségi nyomozásból: a hiányzó test kérdésére, mely úgy látszik, hogy felkelt és eltávozott az állítólagos elhantolás színhelyéről, maga mögött hagyva a koponyáját és néhány oda nem tartozó csontot. A testnek ez az egyáltalán nem tudományos, bár egészen csodálatraméltó képessége hogy levegővé váljon szembesíti a bírósági orvos-szakértőket egy nagyon alapvető kérdéssel – azzal, hogy fel tudjanak mutatni tényeket az ügyben – a csodát a vallásra bízva, oda, ahová tartozik – el kell végezni az állítólagos gyilkosság és elhantolás színhelyének egy új és alapos bírósági orvos-szakértői vizsgálatát, hogy fel lehessen tárni a tényeket az ügyben.

A tudományos kutatás világosan kimondja, hogy a gyilkos vallomása nagy és igen fontos ténybeli mulasztásokat tartlamaz, melyeket a rendőrség rendkívüli módon nem kérdőjelezett meg. Nem is említve a valószínűtlen időszámvetést, mely szerint ez a vézna alkatú ember állítólag elkövetett egy igen brutális és véres gyilkosságot, azután lopás céljából részletesen átkutatta az áldozat otthonát, és utána alaposan és teljesen összegyűjtött és megsemmisített minden vonatkozó bizonyítékot, majd elvégezte az elhantolást, méghozzá teljes sötétségben és esőben, egy másik épületnél. Mindez csodával határos és egészen kívül esik a tudományos valószínűségen..., bár amennyire tudom, a Győri bírósági orvos-szakértői laboratórium előállt egy mulatságos, bár egyáltalán nem szakértői jelentéssel egy disznó elégetéséhez szükséges időtartamot elemezve.

Annak figyelembevételével, hogy sürgősen felmerült a szükséglet a bűntény színhelyének tudományos megvizsgálására, melyre eddig nem került sor, azt szeretném kérni, hogy a Bíróság most hivatalosan, felkéréses alapon bízza meg a brit rendőrséget és annak bírósági orvos-szakértőit a “most” már gyilkosságként kezelt nyomozás lefolytatásával a (Győrön kívüli) Országos rendőr-főkapitánysággal történő szembetűnő együttműködéssel.

Szeretném kérni, hogy a brit rendőrségnek adják meg az engedélyt a gyilkos kihallgatására, valamint mindazoknak a kihallgatására akik segítettek neki a menekülésben, akikről úgy vélik, hogy valószínűleg hasznos tanúk lennének, vagy akiknek vonatkozó bizonyíték van a kezében, mely elősegítené a tények feltárását az ügyben. Ha emlékeztethetem a Bíróságot, ez elfogadott gyakorlat a határokon túli nyomozások folyamán, valamint ahol együttműködési egyezmény létezik.

Jelenleg ez alkotja az ügyben a tényeket, valamint Sophie Bartának, az áldozat Eva Rhodes lányának és földi képviselőjének a Bírósághoz intézett kérelmét és keresetét.


MTI (14.05.2010)

Nincs ítélet Eva Rhodes meggyilkolásának ügyében

Nem hirdetett ítéletet, ehelyett további szakértői véleményeket kért Eva Rhodes megölésének ügyében csütörtökön a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.

A bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségügyi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

A tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Köszler Ferenc bíró tájékoztatása szerint ítélethirdetés nyolc nappal később várható.

A bíró - az eljárás több résztvevőjének korábbi nyilatkozatához hasonlóan - a tárgyaláson megjegyezte: "meglehetősen nyomszegény eljárásban van részünk".

Előzmények
A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat.

A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét.

Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Forrás: MTI


blikk.hu (14.05.2010)

Rhodes gyilkosai szabadon járnak?

GYőR—BőNY — Úgy tűnik, mégiscsak vannak elvarratlan szálak Eva Rhodes (†65) megölésének ügyében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság bírája, Köszler Ferenc ígéretével ellentétben csütörtökön nem hirdetett ítéletet az ügyben, sőt újra megnyitotta a bizonyítási eljárást.

Feltehetőleg az ő fejébe is szöget ütöttek olyan kérdések, amelyek a vádlott Augusztinyi Csaba (32) részletes feltáró vallomása ellenére megválaszolatlanok maradtak. Ilyen például az elkövetés módja vagy a gyilkos fegyver holléte

Fotó: Veres Viktor

– Fizikus szakértőt rendelek ki annak tisztázására, hogy okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés – mondta Köszler Ferenc bíró, aki még az orvos szakértőtől is szeretne jó néhány dolgot megtudni. Közben megdöbbentő, a gyászoló család feltételezését alátámasztó információ jutott a Blikk birtokába. Valaki betört a gyilkosság színhelyére, és keresett valamit azon a helyen, ahol az asszony csontjait megtalálták.

– Amint észrevettük, hogy mi történt, jelentettük a rendőrségen. Feltételezésem szerint Augusztinyi bűntársai próbáltak valamit eltüntetni a helyszínről, amit eddig a rendőrök nem találtak meg – fejtette ki Majláth Judit, az elhunyt aszszony testvére, aki hozzátette, jó néhány dolog nem került még elő, így például a holttest hiányzó részei.

– Egyre több a tisztázatlan részlet. Szörnyű, hogy még mindig szabadon mászkálnak testvérem gyilkosai – tette hozzá.


indeex.hu (13.05.2010)

Nincs ítélet az Eva Rhodes-ügyben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nem hirdetett ítéletet, ehelyett további szakértői véleményeket kért ktf24ii megölésének ügyében.

A bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségügyi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

A tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Köszler Ferenc bíró tájékoztatása szerint ítélethirdetés nyolc nappal később várható.

A bíró - az eljárás több résztvevőjének korábbi nyilatkozatához hasonlóan - a tárgyaláson megjegyezte: "meglehetősen nyomszegény eljárásban van részünk".

Eva Rhodes

Elégette a holttestet

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat.

A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, és a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.


blikk.hu (07.05.2010)

Regisztere vall Eva Rhodes gyilkosáról

GYőR — Megdöbbentő bizonyítékokat tárt a Blikk elé a meggyilkolt állatmenhely-vezető, Eva Rhodes (†65) lánya.

A gyászoló Sophie Bartha a rendőrségtől visszakapott bizonyítékok között megtalálta édesanyja határidőnaplóját, amelyben ott szerepelt anyja gyilkosának neve és telefonszáma.

Hét hónap alatt mindvégig a rendőrség kezében volt a kulcs édesanyám eltűnéséhez, ennek ellenére nem tettek semmit. Ha csak arra vették volna a fáradságot, hogy felhívják a regiszterben szereplő neveket, már megtalálhatták volna a gyilkost – mondta el a brit állampolgárságú asszony, aki, mint megírtuk, továbbra is ragaszkodik a nyomozás újbóli lefolytatásához, s mint elmondta, akár nemzetközi bírósághoz is fordul, mivel hatalmas jogsértések történtek az ügyben.

Sophie Bartha az édesanyja naplójáról készített rendőrségi felvételeket eljuttatta szerkesztőségünkbe. Külön arról az oldalról maga készített felvételeket, ahol a gyilkos és anyja másik alkalmazottjának neve és telefonszáma szerepel. A bíróságot is tájékoztatta a határidőnaplóról, megemlítve a nyomozás hiányosságait, de választ még nem kapott.


blikk.hu (06.05.2010)

Botrányos tárgyaláson kivezettették Rhodes lányát

Scandal at court hearing Rhodes daughter was escorted out

GYŐR – Botrány történt Eva Rhodes (†65) gyilkossági tárgyalásán.
GYÖR-There was a scandal at the murder trial of Eva Rhodes (+65)


Nem sokkal az ügyészi perbeszédek megkezdése után a bíró rendbírsággal sújtotta az elhunyt asszony lányát, Sophie Barthát. De ez sem volt elég: a bíró kiutasította a hozzátartozót, sőt a rendőrséget is értesítette, hogy ők távolítsák el a gyászolót, mivel az nem volt hajlandó kivonulni a tárgyalóteremből. A pénzbírság összege végül 300 ezer forint lett, amit Bartha asszony elfogadhatatlannak tart.
Engl.translation: Just before the prosecution deleivered its speach the judge "hit" Sophie Barta (daughter of Eva R)charging her for disturbing the court.This wasnot enough:the judge asked her to leave the court roo,in addition he called the police,so that she in morning would be removed by force the police, since she was not ready to go.The find is 300.000Forint, which Msr.Barta thought was inacceptable.


Mivel egy tolmács fordítja nekem a bírósági tárgyaláson elhangzottakat, és nem értettem néhány mondatot, suttogva visszakérdeztem többször, ami a bíró szerint zavarta a tárgyalás rendjét. Ez nem demokrácia – csattant fel a meggyilkolt Eva Rhodes lánya, aki továbbra sem hiszi, hogy anyját Augusztinyi Csaba (31) egyedül gyilkolta volna meg egy elszámolási vita hevében.
Engl:Since the interpreteur is translating what is sad in court, I did not understand a few sentences,and therefore I asked the interpeteur whispering my question,which according to the judge disturbed the court. "This is not democracy -said the the murder victims Eva Rhodes daughter,who still believes that Csaba Augusztinyi (31)is not the only killer about some payment dispute.


Az elmúlt tárgyalási napon elfogultsággal bélyegezte meg a bíróságot, és kérte az eljárás újralefolytatását. Mint azt a Blikknek korábban nyilatkozva elmondta, anyja hiányzó csontjai és más gyanús körülmények miatt nem hisz a tettes beismerő vallomásának hitelében.
A few days ago at a court hearing she has declared BIAS (www.csizmaskandur.com read text in English bias,prejudice introduced to court by Sophie Barta)and asked for a new court procedure.As She told BLIKK earlier in a statemnet ,due to the missing bones of her Mother and the outmost suspicous circumstances, she does not believe the confessions of the murderer.NEPSZABADSAGONLINE (05.05.2010)

Eva Rhodes-ügy: a nő arcát a gyilkos a véres fűbe fordította

Emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását az Eva Rhodes-ügy szerdai tárgyalásán az ügyész a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.

Tettét a férfi eshetőleges szándékkal követte el, azaz tisztában volt azzal, hogy kiolthatja a sértett életét, ha nem is akarta azt, azzal, hogy utóbb a nő arcát a véres fűbe fordította, elfogadta, hogy meg fog halni a sértett. Felhozta azt is, hogy nyoma sem volt annak, hogy a vádlott meg akarta volna menteni a nő életét, ugyanakkor a tanúk elmondása szerint órákkal a tett után már semmiféle zavartság nem látszott a férfin - mondta az ügyész.

Szavai szerint lehetett indulatos, de ez nem homályosíthatta el a férfi tudatát. Felidézte: a halál körülményeire csak a vádlott vallomása szolgáltatott információt, így végül nem sikerült tisztázni, hogy az idős asszony halálát a rá ököllel, majd fejszenyéllel mért ütés, esetleg szén-monoxid-mérgezés okozta.

A. Csaba védője ugyanakkor elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfele tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Érvelése szerint azért is megáll az erős felindulás, mint enyhítő körülmény, mert a sértett a vádlottat napokig ócsárolta, miközben munkabérét kérés ellenére sem fizette ki, de ehhez nem is lett volna elegendő pénz a bankszámláján. Úgy összegezte a vádlott helyzetét: a férfinek nem volt pénze, ezért kihasználták.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú idős nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette és egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, akinek pár ezer forintját és laptopját magához vette.

Ezért a férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat. A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt hangoztatta: megbánta tettét. A tárgyaláson elhangzott: a bíróság május 13-án hirdet határozatot a büntetőügyben.


blikk.hu (30.04.2010)blikk.hu (30.04.2010)

GYőR—BőNY — Óriási fordulat az Eva Rhodes- (†65) gyilkosság büntetőperében! Az elhunyt állatmenhely-tulajdonos asszony lánya elvesztette a hitét a bíróságban, ezért ügyvédjén keresztül elfogultsági indítvánnyal élt.

Amint arról a Blikk elsőként beszámolt, az angol állampolgárságú volt fotómodellt egyik alkalmazottja gyilkolta meg egy elszámolási vita hevében 2008 szeptemberében. A férfi beismerő vallomásában azt vallotta, egyszer arcon ütötte, majd egy baltával fejbe vágta az asszonyt, majd elégette.


Az elhunytat több gyanús körülmény ellenére sokáig csak eltűntként tartották nyilván, nem gyanakodtak bűncselekményre. Amikor megtalálták Augusztinyi Csabát (31), összeállt a kép, hiszen mindent bevallott a tettes.

Ügyfelem azért élt elfogultsági indítványnyal, mert álláspontja szerint csak és kizárólag az elkövető beismerő vallomásán alapszik a vád, s annak hitelességét a bíróság nem kérdőjelezi meg. Holott több olyan körülmény van, amely miatt megkérdőjelezhető annak hitelessége – fejtette ki Helmeczy László, a sértett jogi képviselője, utalva az elhunyt hiányzó csontjaira és a gyilkosság más megválaszolatlan kérdéseire.

Az elhunyt lánya, Sophie Barta gyanúja szerint segítői lehettek a gyilkosnak, másként nem tudta volna kivitelezni a gyilkosságot, s nem tudott volna több mint hét hónapig bujkálni. Ha helyt adnak az elfogultsági kérelemnek, elképzelhető, hogy más helyszínen ismét elindul a bírósági eljárás az Eva Rhodes-gyilkosság ügyében.
blikk.hu (28.04.2010)

GYőR—BőNY — Bűnjelet talált édesanyja meggyilkolásának helyszínén Sophie Barta. Miközben Eva Rhodes (†65) gyilkosának tárgyalása zajlik, a gyászoló asszony ellátogatott a bőnyi kutyamenhelyre, ahol megtalálta annak a baltának az eltörött nyelét, amellyel a halálos ütéseket munkaadójára mérte Augusztinyi Csaba (31).

Azért mentem ki, hogy nyomokat keressek. Ezen a törött baltanyélen vérnyomokat is találtam, így valószínű, hogy fontos lehet ez is a nyomozásban – mondta el a Blikknek Sophie, aki azt szeretné, hogy az angol hatóságok és szakértők bekapcsolódnának egy új nyomozásba.


Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, a bőnyi állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008. szeptember 7-én ölte meg Augusztinyi, egy elszámolási vita során. Szóváltásba keveredtek, majd állítása szerint ököllel arcon ütötte az idős asszonyt, ezt követően egy baltával fejbe ütötte, a testét pedig elégette.

Közben a bíróságon a szakértők némelyest alátámasztották a család gyanúját, amely szerint vannak rejtélyek az ügyben. Az igazságügyi orvos szakértő egy az arcscsonton talált henger alakú sérülést elemezve kimondta, nem valószínű, hogy ökölcsapástól származik, ha pedig ez így van, Augusztinyi hazudott az ököl- és fejszecsapást illetően. Erős a gyanú, hogy az idős nőt hosszan és brutális módon bántalmazták. Mivel a vádlott vallomásában elmondta, hogy nem minden kétséget kizáróan ellenőrizte, hogy Eva Rhodes elhalálozott a bántalmazás után, elképzelhető, hogy még élt, amikor felgyújtották.


blikk.hu (28.04.2010)

GYőR—BőNY — Bűnjelet talált édesanyja meggyilkolásának helyszínén Sophie Barta. Miközben Eva Rhodes (†65) gyilkosának tárgyalása zajlik, a gyászoló asszony ellátogatott a bőnyi kutyamenhelyre, ahol megtalálta annak a baltának az eltörött nyelét, amellyel a halálos ütéseket munkaadójára mérte Augusztinyi Csaba (31).

Azért mentem ki, hogy nyomokat keressek. Ezen a törött baltanyélen vérnyomokat is találtam, így valószínű, hogy fontos lehet ez is a nyomozásban – mondta el a Blikknek Sophie, aki azt szeretné, hogy az angol hatóságok és szakértők bekapcsolódnának egy új nyomozásba.

Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, a bőnyi állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008. szeptember 7-én ölte meg Augusztinyi, egy elszámolási vita során. Szóváltásba keveredtek, majd állítása szerint ököllel arcon ütötte az idős asszonyt, ezt követően egy baltával fejbe ütötte, a testét pedig elégette.

Közben a bíróságon a szakértők némelyest alátámasztották a család gyanúját, amely szerint vannak rejtélyek az ügyben. Az igazságügyi orvos szakértő egy az arcscsonton talált henger alakú sérülést elemezve kimondta, nem valószínű, hogy ökölcsapástól származik, ha pedig ez így van, Augusztinyi hazudott az ököl- és fejszecsapást illetően. Erős a gyanú, hogy az idős nőt hosszan és brutális módon bántalmazták. Mivel a vádlott vallomásában elmondta, hogy nem minden kétséget kizáróan ellenőrizte, hogy Eva Rhodes elhalálozott a bántalmazás után, elképzelhető, hogy még élt, amikor felgyújtották.


blikk.hu (27.04.2010)

Lánya szerint az elítélt Augusztinyi Csaba mellett más is részt vett a gyilkosságban.

GYőR—BőNY — Egyre nyilvánvalóbb, hogy Eva Rhodes (†65) meggyilkolása nem ott és nem úgy történt, ahogy a vádlott, Augusztinyi Csaba (31) állítja.

Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, a bőnyi állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét, a híres modellt 2008. szeptember 7-én ölte meg a férfi egy elszámolási vita során. A gyilkosság estéjén odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte, és egy kutyapórázzal megütötte. A nyomozati anyagok szerint ekkor a férfi ököllel arcul csapta Eva Rhodest, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbe vágta. A holttestet elégette.


Véleményem szerint több olyan momentum van, ami elkerülte a rendőrség figyelmét. Az a házaspár, amelyik a gyilkosság után kivitte a gyilkost az állomásra, annak ellenére nem jelentkezett a rendőrségen, hogy 1 millió forint volt a nyomravezetői díj – magyarázta a Blikknek Sophie Barta, a meggyilkolt asszony lánya, aki egy ötoldalas indítványt adott be a bíróságra ügyvédjén keresztül. A gyászoló családtag hiszi, hogy édesanyja meggyilkolásában több ember is részt vett.

Mint azt megtudtuk, a dokumentumban súlyos nyomozati hibákra hivatkozva új nyomozást indítványoz. A vádlott beismerő vallomása több ponton sántít. Fontos megemlíteni azt a tényt, hogy a tettes egy olyan helyiségből lopta el áldozata pár ezer forintját és laptopját, ahol két olyan kutya volt, amelyektől saját bevallása szerint is rettegett. A sértetti jogi képviselő szerint a kutyák fontos szerepet játszanak az ügyben.

Miután Augusztinyi Csaba elutazott, valaki még jó ideig etette a kutyákat. Ki volt az, aki tudta, hogy nincs, aki gondozza őket, és ki volt az, aki nem akarta, hogy az éhes kutyák ugatásukkal felhívják magukra a figyelmet? – tette fel a megválaszolásra váró kérdések sorát Helmeczy László ügyvéd.

Az az asszony, aki a család szerint jó pár kérdésre tudja a választ, nem jelent meg a bíróságon. Egy háziorvos által kiállított igazolással mentette ki magát, amely szerint pánikbeteg. T. Anita az a tanú, aki korábban ugyancsak Éva Rhodesnál dolgozott. Őt hívta a gyilkosság után Augusztinyi. Érdekes momentum, hogy őt a tettes este kérte meg, hogy szállítsák el a menhelyről. Ő azonban férjének ekkor nem szólt erről, inkább hajnali 4-kor keltette fel párját, hogy azonnal indulni kell a menhelyre.


index.hu (20.04.2010)

Eva Rhodes gyilkosa beismerte tettét

Bűntudatot érez az az ózdi férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte Eva Rhodes brit állampolgárságú volt szépségkirálynőt, a Csizmás Kandúr Állatmenhely volt vezetőjét. A férfi a per első napján azt mondta, hogy volt munkaadója csak ígérgette, de végül nem emelte meg a fizetését, ráadásul, megütötte egy kutyapórázzal.

Eva Rhodesnak 2008 szeptemberében veszett nyoma. Egyik - tavaly áprilisban elfogott - alkalmazottját vádolják a megölésével. Az ózdi férfi a keddi tárgyaláson azt mondta: munkaadója folyamatosan helyzete javításával hitegette őt. Azért bántalmazta a végzetes estén a nőt, mert az egy kutyapórázzal megütötte őt.

Eva Rhodes brit állampolgárságú volt szépségkirálynő eltűnését még 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol az állatmenhely volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére töltötte fel telefonkártyáját (az esetet a biztonsági kamera is felvette). Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami eredménytelen volt.

A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben került a látókörükbe egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első tíz napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még legalább két napon át tárgyalják az ügyet.


Brutalisan megöltek es kiraboltak a Brit Eva Rhodes-t a Csizmaskandur Allatmenhely vezetöjet Magyarorszagon!

blikk.hu (22.04.2010)
Wien,03.01.2010 Wien

Györ Megyei Rendörseg/Bü nyomozo osztaly

Tisztelt Lóth András Úr!

Telefonon történt többszöri megkeresésemre a mai napig nem kaptam visszahívást.A bűnügyi akta átolvasásakor döbbentem rá , hogy az aktából hiányzik pár dokumentum, ami valószínű azt jelenti, hogy nem került át az ügyészségre sem. A testvéremről egyoldalú, szinte rosszindulatú a valóságnak nem megfelelő képet fest le a rendőrség / amelyet korábban a sajtón keresztül is megtett/, mintha Ő lenne a vádlott. Nem értem miért ?A gyilkosról, számomra még érthetetlenül viszont nem találok elegendö olyan tanúvallomást, ami az ő személyiségét érintené.Többször is felhívtam az Ön figyelmét arra, hogy nem fogom a rendőrség kritikán aluli munkáját szó nélkül hagyni. Annál is inkább mert az igazságért harcolok.Ön azt jól tudja, hogy nélkülem a rendőrség még máig sem találta volna meg a tettest, mivel kezdetben úgy nézett ki, hogy nem is akarja . Többszöri es honapokon at tarto nyomás gyakorlásomra volt hajlandó bűncselekmény gyanújával a testvérem eltűnését kezelni.Magam kezdtem nyomozásba, amiért számtalan esetben összetűzésbe keveredtem az Ön hivatalával,söt jol tudja,hogy a györi rendörkapitanysag fele fenygeteseknek is aldozata lettem. Kérem,hogy a legrövidebb időn belül vegye fel velem a kapcsolatot. Az aktában szereplő tanú Nagy Péter, éveken keresztül ellenséges , haragban állt testvéremmel.Tanúvallomása elfogult.Nagy Péter említ egy u.n. " ausztriai hivatalos " levelet, melyet bizonyítékként kíván használni. Az aktában sehol nem találom ezt a levelet. Kérem, a sértett hozzátartozójának ezt az u.n. "ausztriai hivatalos" levelet bemutatni, illetve birtokába adni. Nyolc személy tanúvallomása hiányzik az aktából, mégpedig azoké akik az áldozat közvetlen munkatársai, ismerősei voltak már éveken keresztül.Vallomásukat írásban is eljuttatták a rendőrséghez, de ezt Önök figyelembe sem vették.Miert hianyoznak ezek az aldozat szemelyeröl es munkajarol szolo tanuvallomasok?

HorvathZoltan Peter (HZP);Tudomasom van arrol,hogy HZP rendör a hugomnak a halalat megelözöen 2008 evben azt mondta "eltetettlek labalol".Erröl Testverem Gal Erzsebetet informalta 2008-ban, aki Pakson tett egy föjegyzö elött nyilatkozatot es kesöbb a rendörsegnek megismetelte tanuvallomasaban.(Iratok,Okirat a rendörsegnek lett atadva) HZP rendör testveremet eletveszelyesen megfenyegette.Fontosnak tartom ellenörizni,hogy HZP volt-e lehetösege hugom megölesenek idöpontjaban hivatalos intezkedesre? Akkor 10 szeptember 2008 ejszaka szolgalatban volt- e ? Marcius 9-en 2009 tett feljelentesemben is kertem HZP kihallgatasat es a büntetlen elöeletere vonatkozo iratok beszerzeset, szemelyes meghallgtasat ugyanis tudomasom van rola,hogy nevezett brutalis ,aggressziv intezkedeseivel valt ismerette a környeken. Tudomasom van rola, hogy HZP bantalmazta testverem ezert birosagi büntetö eljaras volt folyamatban emiatt.A rendörseg szamos nyomozasban tett sulyos hibait szerintem szandekosan követte el,"visszavagasnak" tartom a Strassburgi per miatt. A per HZP. rendörrel , hugommal es leanyaval Sophie Bartaval volt kapcsolatban. 2008 szeptember 19-en a Györi Varosi Rendörseg elutasitotta a szoban tett feljelentesemet valamint a jegyzökönyveleset hugom Toshiba laptop ellopasat illetöen es ezzel a büncselekmeny elinditasat több mint 7 honapig megakadalyoztak! Ehhez tartozik hugom a rendörseg birtokaban levö telefonregiszterje is, amiben a gyilkos Augusztinyi Csaba es segitö tarsa Timar Anita neve valamint mobilszama egymasalatt hugom kezirasaban a harmadik oldalon nagy betükkel irva talahato.Mindezt a rendörseg 11 honapig "nem vette eszre "

Felkerem a T.Rendörseget a HZP -el kapcsoplatos keresemnek eleget tenni es az iratokat az Ügyeszseg/Birosag rendelkezesere bocsajtani,valamint az aldozat hozzatartozojanak eljuttatni .

Köszönöm a segítségét, várom a jelentkezését..Ez úton kívánok Önnek

az Új Évben eredményes munkát és jó egészséget!

Tisztelettel,

Judith Majlath
0043 1 5357516
A-1010 WIEN


Cc T.Dr.Pribusz Agotha
Ügyesznö szamara
Bécs, 24.12.2009 Tisztelt Dr.Pribusz Ágota Ügyésznő! December 23-an, Lóth Andrással történt telefonbeszélgetésem során tudomásomra jutott, hogy az Ügyésznő részéről megtörtént a vádemelés. A részünkre átadott bűnügyi akta tanulmányozása során rádöbbentem, hogy bizonyos személyek tanúvallomásai, nyilatkozatai az Ügyésznő részére átadott aktában valószínűleg nem találhatók meg. Lóth úr kérdésemre azt a választ adta, hogy ezeket a tanúvallomásokat "nem tartotta szükségesnek" Önnek átadni. Ugyanakkor érdekesnek tartom, hogy az "Éva ellenes", borzasztó, negativ vallomások, amelyek nagy része a valóságnak nem felel meg,es olyntol szarmazik akik bebizonyithatoan üldöztek, az aktában mind helyet kapott.
Miutan a bűnügyi aktát nekem Sophie átadta , akkor fedeztem fel, hogy az aktából - többszörös kérésem ellenére - hiányoznak azok a tanúvallomások/nyilatkozatok, amelyeket Éva régi es közvetlen halala elötti ismerősei/kollégái/munkásai írásban tettek és akiket a rendőrség személyesen elutasított vagy telefonon "lebeszélte" őket.
Ezért ezek az emberek írásban vallomást tettek, mert tisztán látható volt, hogy a rendőrség részéről az Éva személye iránt támadás történik, mivel testvéremnek korábban pere volt a rendőrséggel, ezt a starsbourgi pert lányával megnyerte: elmarasztalták Magyarországot a rendőrség miatt, személyét ezért sem kedvelték, nem voltak feltünöen motiváltak a gyilkos megtalálásában illetve úgy érzem, hogy a gyilkost védik, azzal, hogy a gyilkos személyéről, hátteréről nem elegendö informative tanúkat gyűjtöttek be, és azóta is,mint kezdettöl a sajtón keresztül az áldozatot próbálják a legmocskosabb módon lefesteni. Ezért csak "bizonyos" tanúkat hallgattak ki és ilyen szempontból szelektálták az ügyészség számára továbbított vallomásokat is.
Kérem Dr. Pribuszt Ügyészasszonyt, hogy szíveskedjék Loth Andrástól ezeket a 8 embertöl szarmazo vallomásokat/nyilatkozatokat elkérni, es az aktaba tenni,mert fontosnak tartom, hogy a biro birtokaba is legyen húgom személye a valóságnak megfelelő, objektív bemutatása. A tanúk nevét a levélben fellistázom.
Dr. Horvath Csaba ügyvéd úr megidézteti Nagy Pétert, az Emberek az Állatokért vezetőjét, aki Éva haragosa, "ádáz üldözője" volt, (ezt tanúkkal tudom bizonyítani) ezért tanúvallomását nem tartom objektívnek. Ugyanezen oknál fogva nem tartom objektívnek Jahoda Maja személyét sem az Emberek Allatokert györi szervezet vezetöjet.

* Menyhárt ügyvéddel együtt több alkalommal kértük a bőnyi Horváth Zoltán Péter rendőr kihallagatását,ami nem talalhato. Horváth Zoltan Péter testvérem gyilkossága utan rövididön belül nyugdíjazva lett, a kihallgatásáról készült jegyzőkönyv hiányzik.
A 2. strasbourgi peren, ami Horváth Zoltán Péter illetve a győri rendőrség ellen folyt, testvérem már nem tudott részt venni. Ezen a tárgyaláson, 2009. augusztus 23-én érdekes módon Horváth Zoltán Péter már nem jelenik meg, ezért a bíró az új tárgyalást 2009. október 2-ra tűzi ki, ÉVA MEGGYILKOLÁSA 2008. szeptember 10-én történt!!!.
A rendőrség jelentéseiből a gyilkos felé gyakorolt szimpátia feltűnően érezhető, még azt is megengedték, hogy Horváth Csaba védőügyvéd a tanúvallomásokat elolvassa, így módjában volt egy olyan állításokkal teli tanúvallomást az aktához csatolni, amely nem felel meg a valóságnak, ezt törvényellenesnek tartom. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az első 7 hónapban úgy tűnt nem motiváltak feltünöen az elkövető megtalálásában, eltűnését még bűncselekményként sem voltak hajlandóak kezelni, többszöri megkeresésemre szinte agresszívan, lealázóan elutasították ez irányú kérésemet (a kezdetbeli nyomozas vezetöje Temes Sándor kétszer az iroda ajtót az arcomba csapta a Zrinyi utcai rendörsegen). Ezért kezdtem el én nyomozni, hogy magam járjak a dolgok végére, ami valóban a gyilkos megtalálásához vezetett. Ha a rendőrségen múlott volna, Éva gyilkosa akár még ma is szabadon, büntetlenül gyilkolhatna (Itt jegyzem meg, hogy Éva gyilkosa Augusztinyi korábban ökölvívó volt, amiről szintén nem tesznek említést az anyagban).

Igen, elismerem, voltak Évának vitái, nézeteltérései bizonyos személyekkel, mert más nézetei voltak az állatvédelemről, mint amit évtizedeken keresztül megszoktak az ott élő emberek. Továbbá Lóth úrral ellentétben az ügy szempontjából pont azokat a vallomásokat tartom őt idézve "lényegtelennek", amelyek testvérem személyiségét, személyét, stílusát kritizálják, mert pont ez az, ami nem tartozik az ügyhöz, hiszen mai civilizált korunkban nem hinném, hogy az, hogy bármilyen is volt Éva, stílusa, személyisége, az a társadalom által elfogadható okot szolgáltathat arra bárkinek, hogy az életét elvegye, kivégezze és kirabolja. De pont ezt probalja az aktaban talalt anyag stilusa elerni .
A 21. századi Európában nem hinném, hogy létezik olyan ok, amely elfogadható indokául szolgálhat egy brutális,különösen kegyetlen gyilkosságra és azt elfogadhatóvá tenné. Ha a bíróság elfogadja azt, hogy testvérem meggyilkolható volt azért, mert valakihez nem úgy szólt, ahogy azt az illető elképzelte ("lemagyarozta") vagy ez akár enyhítő körülménynek számíthat egy gyilkos számára , akkor még mindig barbár korban élünk.

Az igazságért harcolok tovább, az Ügyésznő és a Bíróság objektív, alapos munkájában bízva:

Tisztelettel es üdvözlettel,

Judith Majlath
1010 Wien -Austria

PS:ehhez az e-mailhez csatolom Rugovics Peter vallomasat,igen fontosnak tartom.
Tovabbi nyilatkozatait a listan szereplö Evat jol ismerö emberektöl ,akik a birosagnak fontos informaciokkal szolgalnak, postazom .

Tanuk nevlistaja:
Rugovics Peter Böny-Szölöhegyi lakos, Eva szomszedsagabol
Lengyel Istvan Babolna
Lengyel Agnes "
Lengyel Daniel "
Tremmel Ildiko Györ
Farkasne Ottilia Komarom
Ihasz Beatrix Evangelikus lelkesz
Polgar Veronika Nemetorszag/Györszent Ivany


from: Rugovics Péter [rugovicspeter@vipmail.hu] sent: 17. September 2009 13:53 to: judith majlath subject: Éva ügye Tisztelt Győr-Moson-Sopron megyei Rendőrkapitányság! Tudomásom szerint Éva Rhodes gyilkosát megtalálták és az ez ügyben folyó nyomozás során sok bőny-szőlőhegyi lakost kihallgattak, sajnos olyanokat is, akiknek az életvitelük, véleményem szerint egyértelműen megkérdőjelezi a hitelességüket. Gondolok itt a kőkemény italozásra. Mivel én is Bőny-Szőlőhegyben lakom, Évával rendszeres, mondhatni, szinte napi kapcsolatban álltam, őt és az életvitelét, életkörülményeit alaposan ismertem, azt gondolván, hogy biztosan engem is kihallgatnak , egészen eddig nem tettem lépéseket. Ebbéli hitemet erősítette az a tény is, hogy amikor a rendőrség először kiszállt a helyszínre engem a ház előtt megállítottak és kikérdeztek Évával kapcsolatban. Én is "beleskelődtem a rendőrökkel együtt az udvarra. Egy rendőrnyomozó későbbi telefonos megkeresése alkalmával, kérdéseire elő is adtam egy részét annak, amit tudok és amit tapasztaltam és a rendőr informálásának megfelelően azóta is várom, hogy kihallgassanak. Bár számomra meglepő módon a nyomozó kérdései egyértelműen és kizárólag annak felderítésére korlátozódtak, hogy Éva hova "szökhetett meg" , én előadtam sok releváns információt azzal kapcsolatban, hogy biztosan nem "lépett le", hanem történt vele valami, közelebbről, bűncselekmény áldozata lett.
Most, hogy még mindig nem vették fel a vallomásomat, úgy gondolom, az igazság teljes kiderítéséhez általam fontosnak vélt információkat szeretném ezen levélben megfogalmazva által átadni!

Évával való megismerkedésünk kb. 10-évvel ezelőttre tehető, amikor is Éva megmentette az egyik cicám életét és amíg én dolgoztam ápolta őt. Mindezt ingyen és bérmentve tette, ezért elhatároztam, hogy viszonozni fogom a segítséget. A menhelyen élő kutyáknak heti egy-két alkalommal vittem vágóhídi hulladékot és hasonló "kutyakaját".Közösen szerveztünk befogadó napokat és adománygyűjtést a menhelyen élő állatok javára és segítettem mindenben amiben csak tudtam Évának. Egy önzetlen állatbarátot ismertem meg a szeméjében, aki az állatokért bármit megtenne. Az évek folyamán bár több száz állatot mentett meg az utcáról és gyógyított fel a betegségekből, akár egyedül, vagy állatorvosi segítséggel, az örökbeadások ellenére, az állatok száma a menhelyen folyamatosan nőtt. Éva egészségügyileg egyre rosszabb állapotba került. A háta és a lábai nagyon fájtak. Szomszédok híján sokszor félt éjszaka az erdővel körülvett házban.
Az, hogy sokszor megfenyegették, éjszaka bekiabáltak neki, csak tetézte a félelmeit. Gyakran kért tőlem tanácsot, hogy mit tegyen.
A gondozóknak nem tudott sokat fizetni, viszont bentlakást biztosított. Ezek a körülmények sokszor alkoholproblémákkal küzdő hajléktalanokat és bujkálni akaró bűnözőket csábított a menhelyre. Ez bizony sok konfliktus forrása volt.
Mikor a rendőrség kiszállt a menhelyhez mint már említettem, a kapuja előtt engem kikérdeztek. Évát én azelőtt kb. két hete nem láttam. Amikor belestem a kapun, a bent parkoló autó ajtaja nyitva és kitárva volt. Mellette több zsák kutyatáp, törölközők és takarók összehajtogatva a földön. Látszott, hogy éppen pakolás van ki, vagy be a kocsiba. Vártam is, hogy a kiabálásomra előjön. Sajnos nem tette.
Úgy gondoltam már akkor is, hogy ha valaki elutazik, akkor nem hagy ott "csapot-papot".Évát ismerve az állatokat sem hagyta volna ott étlen szomjan.

Természetesen amennyiben a későbbi ügymenet során szeretne akár a rendőrség, akár az ügyészség, vagy a bíróság meghallgatni, állok a rendelkezésükre.

Sérelmezem, hogy az ügy kapcsán kihallgattak olyan helybelieket, akik gyűlölték Évát és maximum kéthavonta látták az autójában ülve, engem viszont, aki rendszeres kapcsolatban álltam vele nem hallgattak meg. A nyomozóval folytatott telefonos megbeszélés alapján is arra kell gondolnom, hogy a rendőrség mindenáron azt szerette volna megállapítani, hogy Éva önszántából távozott és nem történt bűncselekmény.

Mellékesen, de nem mellesleg jegyezném meg, hogy Éva brutális meggyilkolása és a pár éve, a hozzám szintén közelálló Molnár házaspár bestiális lemészárolása a Bőny-Szőlőhegyi közbiztonságot jól jellemzi. Úgy ahogyan Éva ingatlanát és a Molnárházat is kifosztották a lelketlen környékbeli bűnözők, a még élő ingatlantulajdonosok vagyona sincs biztonságban.

Kérem levelem tudomásulvételét!

Tisztelettel: Rugovics Csaba PéterBécs (APA) (07.09.2009)

Eva Rhodes nôvére ismét bírálja a magyar rendôrséget

kod: rendôrség/bûnügy/JOGI/család/TARS

ld: Bécs, 2009. szeptember 7., hétfô (MTI/APA) - Húsz évvel a vasfüggöny lebontása után Magyarország ne csak a jelentôs eseményre emlékezzen, hanem törekedjen arra is, hogy az élet minden területén európai normákat valósítson meg - nyilatkozott az osztrák hírügynökségnek a meggyilkolt Eva Rhodes nôvére.

Az osztrák leszerelési aktivista Judith Majlath amatôr módszereket vetett a magyar hatóságok és rendôrség szemére a testvére halálát követô nyomozás során. Egyúttal "kommunista idôket idézô eltussolási és megfélemlítési kísérletekrôl" beszélt, különösen olyan bûnügyekkel kapcsolatban, amelyeknek nyugat-európaiak estek áldozatul Magyarországon.

Látható, hogy a magyarok nem teljes erôvel nyomoznak, hanem céljuk a "felejtés meg az elleplezés - nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy ne kelljen elismerniük és a bûnügyi statisztikában feltüntetniük a külföldiek sérelmére elkövetett erôszakos bûncselekményeket" - állította Majlath a vasárnapi nyilatkozatban.

Nôvére meggyilkolását felidézve emlékeztetett: a magyar rendôrség hét hónapon át nem talált idegenkezûségre utaló jeleket. Komoly nyomozás csak azután kezdôdött, hogy Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselô is bekapcsolódott az ügybe. Akkor viszont pár nap alatt elfogták a feltételezett gyilkost. Azt a munkatársát az elhunytnak, akire ô - Majlath - személyesen hívta fel a rendôrök figyelmét, átadva nekik testvére noteszét, amelyben nagy betûkkel szerepelt a férfi neve.

A notesz 11 hónapig volt a rendôrségen, majd azzal a megjegyzéssel adták vissza Majlathnak, hogy "már nincs rá szükség" - holott a nevek ellenôrzése révén a gyilkosságot már egy évvel korábban föl lehetett volna deríteni. Mindez "szegénységi bizonyítvány egy pökhendi rendôri apparátusról, amelynek ki vannak szolgáltatva a külföldiek, s amely alibi akciókat folytatott, intenzív nyomozás helyett pedig az áldozat hozzátartozóit próbálta megfélemlíteni. Ez botrány, Magyarország még nem érkezett meg Európába" - hangoztatta Judith Majlath.
kisalfold.hu (07.09.2009)

Eva Rhodes nővére ismét bírálja a magyar rendőrséget

"A testvérem tragédiája szegénységi bizonyítvány egy pökhendi rendőri apparátusról" - nyilatkozta Eva Rhodes nővére az osztrák hírügynökségnek. "Húsz évvel a vasfüggöny lebontása után Magyarország ne csak a jelentős eseményre emlékezzen, hanem törekedjen arra is, hogy az élet minden területén európai normákat valósítson meg" - kezdte a meggyilkolt Eva Rhodes nővére.

Az osztrák leszerelési aktivista Judith Majlath amatőr módszereket vetett a magyar hatóságok és rendőrség szemére a testvére halálát követő nyomozás során. Egyúttal "kommunista időket idéző eltussolási és megfélemlítési kísérletekről" beszélt, különösen olyan bűnügyekkel kapcsolatban, amelyeknek nyugat-európaiak estek áldozatul Magyarországon.

Látható, hogy a magyarok nem teljes erővel nyomoznak, hanem céljuk a "felejtés meg az elleplezés - nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy ne kelljen elismerniük és a bűnügyi statisztikában feltüntetniük a külföldiek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményeket" - állította Majlath a vasárnapi nyilatkozatban.

Nővére meggyilkolását felidézve emlékeztetett: a magyar rendőrség hét hónapon át nem talált idegenkezűségre utaló jeleket. Komoly nyomozás csak azután kezdődött, hogy Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő is bekapcsolódott az ügybe.

Akkor viszont pár nap alatt elfogták a feltételezett gyilkost. Azt a munkatársát az elhunytnak, akire ő - Majlath - személyesen hívta fel a rendőrök figyelmét, átadva nekik testvére noteszét, amelyben nagy betűkkel szerepelt a férfi neve.

A notesz 11 hónapig volt a rendőrségen, majd azzal a megjegyzéssel adták vissza Majlathnak, hogy "már nincs rá szükség" - holott a nevek ellenőrzése révén a gyilkosságot már egy évvel korábban föl lehetett volna deríteni.

Mindez "szegénységi bizonyítvány egy pökhendi rendőri apparátusról, amelynek ki vannak szolgáltatva a külföldiek, s amely alibi akciókat folytatott, intenzív nyomozás helyett pedig az áldozat hozzátartozóit próbálta megfélemlíteni. Ez botrány, Magyarország még nem érkezett meg Európába" - hangoztatta Judith Majlath.


Népszava Online (07.09.2009)

Eva Rhodes nővére ismét bírálja a magyar rendőrséget

Húsz évvel a vasfüggöny lebontása után Magyarország ne csak a jelentős eseményre emlékezzen, hanem törekedjen arra is, hogy az élet minden területén európai normákat valósítson meg - nyilatkozott az osztrák hírügynökségnek a meggyilkolt Eva Rhodes nővére. Az osztrák leszerelési aktivista Judith Majlath amatőr módszereket vetett a magyar hatóságok és rendőrség szemére a testvére halálát követő nyomozás során. Egyúttal "kommunista időket idéző eltussolási és megfélemlítési kísérletekről" beszélt, különösen olyan bűnügyekkel kapcsolatban, amelyeknek nyugat-európaiak estek áldozatul Magyarországon.

Látható, hogy a magyarok nem teljes erővel nyomoznak, hanem céljuk a "felejtés meg az elleplezés - nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy ne kelljen elismerniük és a bűnügyi statisztikában feltüntetniük a külföldiek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményeket" - állította Majlath a vasárnapi nyilatkozatban.

Nővére meggyilkolását felidézve emlékeztetett: a magyar rendőrség hét hónapon át nem talált idegenkezűségre utaló jeleket. Komoly nyomozás csak azután kezdődött, hogy Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő is bekapcsolódott az ügybe. Akkor viszont pár nap alatt elfogták a feltételezett gyilkost. Azt a munkatársát az elhunytnak, akire ő - Majlath - személyesen hívta fel a rendőrök figyelmét, átadva nekik testvére noteszét, amelyben nagy betűkkel szerepelt a férfi neve.

A notesz 11 hónapig volt a rendőrségen, majd azzal a megjegyzéssel adták vissza Majlathnak, hogy "már nincs rá szükség" - holott a nevek ellenőrzése révén a gyilkosságot már egy évvel korábban föl lehetett volna deríteni. Mindez "szegénységi bizonyítvány egy pökhendi rendőri apparátusról, amelynek ki vannak szolgáltatva a külföldiek, s amely alibi akciókat folytatott, intenzív nyomozás helyett pedig az áldozat hozzátartozóit próbálta megfélemlíteni. Ez botrány, Magyarország még nem érkezett meg Európába" - hangoztatta Judith Majlath.

05.09.2009
2006. tavaszán fiam kérésére, aki a Bábolnai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestere kerültem kapcsolatba Eva Rhodes-al. Négy évvel ezelőtt határozta el a Bábolnai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, hogy megszervez egy jó hangulatú kutyaversenyt, ahol a bábolnai fiatalok játékos körülmények között mutathatják meg kedvenceik szépségét és ügyességét. Bennünket elsősorban az motivált, hogy ráirányítsuk a fiatalok figyelmét az állatok szeretetére illetve a felelős állattartásra. Szerettük volna megnyerni a bábolnai fiatalokat az önzetlen segítésre, a rászorulók támogatására. Ezért úgy gondoltuk, hogy a versennyel egy állatotthont támogatunk. Így kerültünk kapcsolatba Eva Rhodes-al, a Bőny-szőlőhegyi Csizmás Kandúr Állatotthon vezetőjével. Eva óriási lelkesedéssel és magas szintű szakmai támogatással segítette versenyeink megrendezését. Minden évben megtisztelte jelenlétével rendezvényünket, ahol Ő is nagyon kellemesen érezte magát. Lenyűgöző volt számunkra, ahogyan Ő az állatokhoz közelített. Személyében elhivatott, az állatok iránti szeretetet sugárzó embert ismerhettünk meg, aki példaként állhat valamennyi állatbarát, valamennyi ember előtt. Teljes magánvagyonát, minden idejét az általa vezetett állatotthon felépítésére, körülményeinek javítására fordította. Több alkalommal jártam a telepen, ahol mindig rendezett körülményeket tapasztaltam. Eva Rhodes olyan szeretettel mutatta be a pártfogásába került állatokat, mintha a családját mutatta volna be. Számomra elképzelhetetlen volt az eltűnésekor lábra kapott hír, hogy elhagyta állatait és külföldre távozott. Aki ismerte tudta, hogy soha, semmilyen körülmények között sem hagyta volna önszántából gondozatlanul az állatokat.

Emlékére és tiszteletére a Bábolnai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata Eva Rhodes-ról nevezte el hagyományos kutyaversenyét.

Babolna, 2009 szeptember 5
Lengyel István

NEPSZABADSAGONLINE (15.07.2009)

Rifkind a brit külügyminiszterhez fordult a Rhodes-ügyben

A brit külügyminiszterhez fordulnak a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodes ügyében. A gyanú szerint magyar hatóságok nem nyújtanak kellő segítséget a hozzátartozóknak.

A győri rendőrség áprilisban jelentette be hivatalosan, hogy a 65 évesen, tavaly eltűnt Eva Rhodest megölték. A bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves ózdi férfit gyanúsítanak. Az illető egy ideig az egykori állatmenhely alkalmazottja volt, és beismerő vallomása szerint pénzügyi elszámolási vitába keveredett a létesítmény vezetőjével.

A fiatalkorában modellként is ismert Eva Rhodes még tavaly tűnt el. Testvére, Judith Majlath kezdettől bűncselekményre gyanakodott, és többször bírálta a magyar rendőrséget, amiért az államigazgatási eljárásban kereste az asszonyt.

Sir Malcolm, az ellenzéki brit Konzervatív Párt veterán politikusa - az előző tory kormány védelmi, majd külügyminisztere - Judith Majlath nevében küldött hivatalos levelet David Miliband jelenlegi külügyminiszternek az ügyben.

Rifkind szerint a londoni állandó lakhellyel is rendelkező, az ő választókörzetébe tartozó Judith Majlath "rendszeres kapcsolatban áll" hivatalával Eva Rhodes eltűnése, és halálának magyarországi megerősítése óta.

Sir Malcolm levele szerint - amelyet a képviselő parlamenti hivatala juttatott el szerdán az MTI londoni irodájához - "felmerültek olyan aggályok", hogy a magyar hatóságok Eva Rhodes halálának megerősítése nyomán "nem adtak megfelelő szintű információt és támogatást".

A politikus közölte Milibanddel: tudomása szerint a hozzátartozók még mindig nem jutottak hozzá egyetlen olyan postai küldeményhez sem, amelyet az eltűnése óta eltelt hónapokban küldtek az áldozatnak, emellett "továbbra is vannak bizonytalanságok" Eva Rhodes földi maradványainak kiszolgáltatásával kapcsolatban.

Sir Malcolm a brit külügyminiszternek írt levelében "biztosítékokat" kér "minden lehetséges erőfeszítés" megtételére annak érdekében, hogy Eva Rhodes családja értesüljön a magyarországi fejleményekről, és hogy a magyar hatóságok minden segítséget megadjanak a hozzátartozóknak "e nagyon nehéz időszakban".Level a Nepszabadsag szerkesztöjenek Hajba Ferenc cikk helyreigazitasaert (29.05.2009)
A Nepszabadsag mai napig nem valaszolt


                                                                                                                                                                                                                 Nobel Peace Prize 1997

 

                                        

CMC AUSTRIA

AUSTRIAN SECTION OF THE CLUSTER MUNITION COALITION (CMC)  AUSTRIAN AID FOR MINE VICTIMS

Co-Laureate Nobel Peace Prize 1997AUSTRIAN SECTION
INTERNATIONAL CAMPAIGN TO BAN LANDMINES (ICBL)

 

 

Vörös T.Karoly Ur

Föszerkesztö

Nepszabadsag                                                                           Vienna, 29.05.2009

 

 

Tisztelt Föszerkesztö Ur,

 

Sajnalattal vettem, hogy a lap majus 2.-i szamaban hugom szörnyü tragediajarol  megjelent – Hajba Ferenc altal jegyzett – cikk tele volt (ertekelesem szerint tendenciozusan) teves es hamis allitasokkal, mind szemelyemet, mind hugomat (holtaban) sertö minösitesekkel. Az alabbiakban összeallitottam a helyesbiteseket, amelyeket kerem közölni. Szamokkal jeleztem, a cikk mely reszehez tartozik a javitas .

                           

1. Kizarolag  az en lobbizasom, a nemzetközi sajto es a politikai nyomas hatasara tüztek ki - .Eva eltünesenek 4-ik honapjaban -  a jutalmat a nyomravezetönek. (Hajba: A közigazgatási eljárásban szokatlan módon például egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki Eva Rhodes ügyében. Igaz, ez sem vezetett eredményre.)

2. A „halottlato“ nem az en ötletem volt: a TV2 hivott fel, jelezve, hogy filmriportot keszitenek hugom Csizmaskandur allatmenhelyen, Szölöhegyen. Ök hivtak oda Lila King mediumot.(Hajba: Judith Majlath kétségbeesésében már halottlátóhoz is fordult.)

3. Többször kertem a rendörseget, kerjek meg  a Scotland Yardot az  Interpol bekapcsolásával – mivel Eva Rhodes angol  allampolgar volt, hogy javitsak fel a rosszminösegü ipari kamera kepet,a gyanusitott ferfi megtalalasa erdekeben .Ezt sem tettek meg.

 

4.Valoban elsö naptol kezdve  követeltem a nyomozast.Ugyanis minden jel egy borzaszto büncselekmenyre utalt:-Hugom  fajdalmas gerincserve miatt nem tudott jarni.Mindket autoja tarva-nyitva,inditokulccsal az inditoban,bezart udvaraban alltak.Angol allampolgarsagu  hugom lejart utlevele a haloszobajaban volt. A mindig lezart irodaja tarva nyitva,feldulva es az uj Toshiba laptopja hianyzott,csak üres doboza maradt Hugom elethivatasszerüen foglalkozott a kobor es kinzott allatok megmentesevel, befogadasaval,apolasaval ,soha nem hagyta volna magara a 130 allatot.Tele volt tervekkel,epitkezett, varta, hogy  a hatosagoktol visszakapja müködesi engedelyet.Valamenny holmija erintetlenül lakhelyen maradt, folyoszamlajarol penzt nem vett le,mobiltelefonjarol hivast nem inditott. A körülmenyek egyertelmüen büncselekmenyre utaltak.A menhely hivatalos allatorvosa,kivel Eva evek ota együtt dolgozott es jol ismerte,egyet ertve velem büncselekmenyre hivta fel a rendörseget minden tanuvallomasaban is.

5. Hajba Ferenc cikk irot szemelyesen nem ismerem, nem talakoztam vele,interview-t nem készitett velem,  ö tehat termeszetemet nem ismeri.H.F. kijelentese sertö valamint ragalmazo. (Viszont adtam egy interview-t Szaszi Julianak, a Nepszabadsag becsi tudositojanak. Ez az iras korrektul tükrözte a helyzetet, eröfesziteseimet a nyomozas erdekben es rossz sejteseimet. Ezt az interview-t a Nepszabadsag soha nem hozta le, nem hasznalta fel). (Hajba: Judith Majlath persze nem könnyű természetű nő.)

6. Bönyben nem jartam,senkit  nem ismerek, hugom birtoka Szölöhegyen van.(Hajba: Ezzel a magatartásával Bőnyön is ellenszenvet keltett.)

 7. 2006-ban Eva visszaadta engedelyet, többek között azert is , mert elege volt, az Emberek Allatokert györi alapitvany ragalmazo, irigykedö üldözeseiböl, egyesek fenyegeteseiböl  es egy györi ujsag igazsagtalansagaibol . De nem tudta megmentett allatait ott hagyni. Kesöbb  ujra megkervenyezte az engedelyt. Lasd györi al-Polgarmester Prof. Schmidt elismerö levelet a Csizmaskandur Alapitvany munkajarol es Europai szinvonalarol !

8. A telephelyen vegrahajtott  tranzakciok dokumentalva voltak. (Hajba: Sok száz ember fordult meg a menhelyen, dokumentáció nem maradt utánuk, egymást sem nagyon ismerték)

9.Het es felhonapon keresztül közel naponta szolgaltam a györi rendörsegnek informacioval,uj tanukkal,adatok forditasaval es szamos bizonyitasi inditvanyt terjesztettem elö,tanuk meghallgatasat kertem,en voltam, aki  elfogott gyanusitott szemelyre felhivtam a rendörseg figyelmet. Politikai és sajtosegitseggel központi szerepet játszottam testverem felkutatasaban. A magyar rendörseg  altal szervezett  sajtokonferenciarol azonban kizartak.(Hajba: A rendőrségnek nagyjából fél év alatt sikerült mindenkit felkutatnia, aki akár csak pár napot is dolgozott Eva Rhodesnak)

10)Hugom a cikkiro allitasaval ellentetben nem szepsegeböl elt, es modelkedett, hanem a vilaghirü  becsi Max Reinhardt Seminar szinesz egyetemen  tanult, fotomodellként es szinesznőként dolgozott, majd fiatalon  ferjhezment, es anya lett.

11. John Lennon hosszas kereses után valasztotta a film föszerepere. (Hajba: Még John Lennon egyik filmjében is felbukkant egy epizódszerepben)

12.Valotlan cikk allitasa,hogy a menhely az 1% adofelajanlasokbol müködött.Az APEH-töl a 12 ev alatt csak egy parszor kapott minimalis összegeket.Valosagban Hugom 160.000GBP angol fonttal jött Magyarorszagra. Ehhez 50.000  angol fontot kapott Yoko Onotol az egykori filmszerepert. Összes vagyonat az allatvedelemre ,a magyar kobor allatok mentesere költötte!  Eva atmenetkent valasztotta Magyarorszagot, mig dönt,hogy  hol  akar elni. Ezert vette a tanyat, majd a magyar  kobor allatok keserves helyzetet latva hivta eletre a Csizmaskandur Alapitvanyt es az Allatmenhelyt Szölöhegyen,Györ közeleben. A menhelyet  sajat vagyonabol es külföldi segitseggel üzemeltette.Csak egy par eve kapott  allami 1%-os tamogatast!..(Hajba: Létrehozta a Csizmás Kandúr Alapítványt, amely lakossági adományokból, egyszázalékos adófelajánlásokból működött. )

 13. Valotlannak tartom a cikk azon megallapitasat,hogy a “hazai allatmentök” szerint hugom penzhianyaban elfogadhatalan körülmenyek között tartotta az allatokat.Ezt cafolja a Györ Megyei Jogu Varos alpolgarmesterenek levele, amelyet mellekelek, Ebböl  kiderül, hogy hugom az europai szintü allatvedelem meghonositasa es müvelese teren kiemelkedöen fontos szolgalatot teljesitett,kulturalt allatotthonban gondozza az allatokat.

14. Varta engedelye visszateriteset. Ennek az állategeszsegügyi hatosagokkal eggyeztetve a halala körüli napokban kellet volna megtörtennie.

15. A cikk iro ismet elmulasztja közölini a lenyeget,hogy a Györi Varosi Birosag elhunyt hugomat es lanyat felmentette a garazdasag vadja alol. A megismetelt eljarasban a sertett rendör egyszerüen nem jelent meg ezt követöen 17 nap mulva hugom különös kegyetlenseggel elkövetett rablo-gyilkossag aldozata lett.

 

16.Strassbourgban a rendörseget eliteltek,  sulyosabban  mint  Hajba közli.

2007.04.17. Jogi Fórum / Magyar Helsinki Bizottság A strasbourgi bíróság döntése

Magyarországot április 10-én az Emberi Jogok Európai Bírósága egy vélelmezett rendőri bántalmazás kapcsán. A strasbourgi testület megállapította, hogy a magyar hatóságok nem folytattak érdemi vizsgálatot egy, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédei által képviselt angol állampolgárnak a rendőri eljárás során elszenvedett sérülései miatt tett feljelentése nyomán, és ezzel megsértették az Európai Emberi Jogi Egyezmény kínzást és megalázó, embertelen bánásmódot tilalmazó cikkét. A magyar állam 3000 euró nem vagyoni kártérítést és 3500 euró költségtérítést, azaz összesen mintegy 1,62 millió forintot köteles megfizetni Sophie Bartának.(Eva.Rhodes lanya)

 17. Mind kettö autoja nyitva, inditoban a kulccsal a zart udvaron alltak, Mindig zart irodaja azonban nyitva es uj Toshiba laptopja hianyzott.Felsoroltam elözetesen  a szamtalan egyertelmüen büncselekmenyre utalo nyomokat .

18.Egyetertek Hajba Ferenccel, mikent törtenhetett,hogy Eva Rhodes eltüneset nem büncselekmeny nek gyanitottak a Fökapitanysag  szamtalan orszagos visszhangot kivalto, bravurosan felderitö nyomozoi? Szabadfi Árpád dandártábornok sematikus indokolasaval szemben a valosag az,hogy az eljaras közigazgatasi szakaban követtek el egy alapvetö hibat a rendörök akkor, amikor valamennyi nyomot eltüntettek  Az Emberek az Allatokert györi szervezet tagjai Eva telephelyere tötrenö beengedesevel es ezzel tettek lehetetlenne a tovabbi emberölesben szükseges,komoly szakmai nyomozati munkat.

19.Megfelel a valosagnak az ujsagiro azon allitasa,hogy a” nyomravaezetö dij a kasszaban marad”. Hozzáfüznem, hogy a 7 es fel honapos nyomozas soran napi e-mail.telefon kapcs-ban alltam a rendörseggel, Feher Judith kihallgatasat en inditvanyoztam.  Feher J.(Eva telepvezetöje,akit a rendörseg addig nem is ismert) volt az a szemely,aki felhivta a rendörök figyelmet arra a nöre, aki a gyanusitott Csabanak a vezeteknevet is ismerte,leven Evanal együtt dolgoztak. A bravuros nyomozas csak ugy jöhetett letre hogy Feher Judit reszletes,a tettest közvetlenül ismerö szemelyre utalo vallomast tett. Neki jarna a nyomravezetöt jutalmazo dij.

 20. Az Önök munkatarsa hugom halalarol  a következökepen tajekoztatott :

“A heves szovaltas utan A.Csaba leütötte az udvaron a nöt,aki nem mozdult többe.A ferfi az udvari tüzrako helyre vonszolta,gazolajjal meglocsolta a tüzet, a langok 8m magasra csaptak-s orakon at egette a nöt.” Az meg hagyjan ,hogy hugomat több alkalommal következetesen, “a nö” megjelölessel apostrofalja szemben a 30 eves, erettsegizett ozdi fiatalemberrel.Az viszont nagyon furcsa ,hogy a Nepszabadsag munkatarasanak figyelmet elkerülte a sajtotajekoztaton bemutatott video azon jelentsora, ahol hugomat “az ozdi fiatalember”,korabban bokszolo, embersegeböl teljesen kivetközve,rendkivül brutalisan ,több hatalmas erejü ütessel agyonverte,majd elegette es csontjait  Evi unokaja hazanak udvaran elasta. Hajba Ferenc tenyközlese azert is valotlan, mert nem egy ütes,hanem több,sulyos nagy erejü ütes volt,amely meg eletben levö hugom szörnyü halalat okozta. Hajba azt sem emliti, hogy miutan hugomat halara verte,elegette es elasta, utana kirabolta Penzet es laptopjat magahoz vette  aztan  Budapestre utazott.

Utoirat:

 A cikkben nem esik szo arrol, hogy az Emberek az Allatokert györi szervezet, Eva sokéves munkajanak akadalyozoi, 24 oran belül , hogy testverem eltüneset a rendörsegnek bejelentettem, sajtoval, györi ujsagirokkal, TV –stabbal es különbözö “allatmentökkel” megrohantak a menhelyt es onnan  a legszebb allatokat elhordtak. Kesöbb interneten adomanyert  EU szerte kinaltak, bankkontojuk szamat mellekelve. Sajat fülemmel hallottam, amint az Emberek az Allatokert  odarendelt emberei ünnepeltek,”na verge eltettek lab alol   Eva Rhodest, aki az allatokat eheztette ...na vegre mar nincs a nö..” A szervezet  önkentesei nem tudtak,hogy en  Eva testvere vagyok es magyar szot ertem… Ausztriabol adomannyal erkezett allat-mentönek  hittek…

 

A cikkben az ujsagiro valotlan tenyallasokat közöl,illetöleg valos tenyeket hamis szinben tüntet fel.

A fentebb irtakra figyelemmel kerem Föszerkesztö Urat a kezhezveteltöl szamitott 8 napon belül sziveskedjek a helyreigazitast megjelentetni lapjaban, ugyanazon a helyen, ugyanazon betütipussal a fentiek szerint.

A közles elmaradasa haladektalanul sajto helyreigazitasi pert von maga utan.

For information on Eva Rhodes please visit:  www.csizmaskandur.com

Yours sincerely,

Judith Majlath

Director & project coordinator

CMC Austria, www.stopstreubomben.at

Austrian Section & Founder Committee Member of the Cluster Munition Coalition, CMC, www.stopclustermunitions.org

 

Austrian Aid for Mine Victims
Austrian Section/International Campaign to Ban Landmines, www.icbl.org,

1997 Nobel Peace Prize Co-Laureate

 

The Cluster Munition Coalition (CMC) is a network of 250 civil society organizations working in 70 countries to end the harm caused by cluster munitions. Founding members include Austrian Aid for Mine Victims, Human Rights Watch, Handicap International and other leaders from the Nobel Peace Prize-winning International Campaign to Ban Landmines which secured the 1997 Mine Ban Treaty.   www.stopclustermunitions.org/

 

Political solutions cannot be replaced by humanitarian aid – both must go hand  in hand !

 

                         We thank our partners for their cooperation and support:

HRW Logo

Actiongroup Landmine.de

 


from: Tremmel Ildiko sent: 26.05.2009 23:20 to: Judith Majlath subject: Eva Kedves Judith!

Bocsánat kéréssel kezdem soraim, mivel ilyen sok idő után válaszolok soraira! Sajnos beteg lányommal voltak gondok. korházba kerültünk, ezért nemtudtam a géphez ülni! Azonban nem tellik el úgy nap, hogy Éváról ne beszélgetnénk, így emlékezve a vele töltött időre, mikor feljött hozzánk, beszélgetéseinkre, és a végzetes szeptemberi napra mikor az a borzalom megtörtént vele! Ezen nem lehet túl lépni! Nem tudom már hogy minősítsem ezt a törvénytelen országot, hogy egy brutális rabló-gyilkost majd hogy nem védelmeznek! Csak azt tudom most is írni hogy mélységesen fel vagyok háborodva! Igen is össze kellene fogni azoknak az embereknek akikben még maradt becsület, érzés, és kiállni a véleményünk mellet, nem hallgatni! Nagyon hallgatnak az Évával történtekről, így sajnos, nem tudom hogy egyátalán a mulasztásnak ami a rendőrség részéről történt, és a felületes nyomozásnak valami következménye várható-e? És amit szeretnék megkérdezni, hogy végre nyugalomra lehetett-e helyezni Évát? Nagyon szeretnék eljutni hozzá, és úgy elbúcsúzni Tőle! nem tudom erre lenne-e lehetőség? Nagyon sok erőt kívánok Éva lányának, és a kislánynak (Éva unokájának) és Önnek aki valóban végig szinte egyedül harcolt azért, hogy végre kiderüljön az igazság! Nagyon remélem, hogy a börtönben fog megrohadni az a mocsok gyilkos!!!

Üdvözlettel:
Tremmelné Kiss Ildikó


NEPSZABADSAGONLINE (02.05.2009)

NEPSZABADSAGONLINE

Az elátkozott szőlőhegy

Átok ül a bőnyi szőlőhegyen. Öt éven belül három ember tűnt el a Győrhöz közeli településen. Valamennyiüket meggyilkolták, mégpedig különösen brutális módon. Egy német-magyar házaspárt 2005-ben a házukért ütöttek agyon, majd egy 35 méter mély kútba dobták a holttestüket. Betontörmeléket hordtak rájuk, s egy döglött kutyát is utánuk hajítottak a szagelterelés végett. A tettesek akkor gyorsan előkerültek. A brit állampolgárságú Eva Rhodes, a helyi állatmenhely vezetője tavaly szeptember óta nem adott életjelet magáról. Az ő földi maradványait, megégett csontjait a múlt héten elfogott gyanúsított vallomása alapján a napokban ásta ki a rendőrség.

Kommentek

Dr Photon | 2009. május 2. | 23:04:32

Soha nem kerult volna elo a gyilkos, ha az aldozat testvere nem tesz kitarto erofesziteseket az erdekeben. Ilyen az allam Magyarorszagon ma. Ennyire 'megbizhato' a rendorseg. A NOL meg gatlastalanul vedi a gyilkost, a cikkben mident elkovet az aldozat es testvere lejaratasara. Tan ki kellene mondani a NOL-nak explicite, hogy cigany volt az elkoveto, de nyilvan nem fogja. Minden normalis ember elott nevetseges ez a magatartas. Az USA-ban, vagy Angliaban, es a vilag legtobb civilizalt orszagaban rassz szerint is szamontartjak a bunozok kiletet. Ideje, hogy ezt a kulturallamokban letezo szokast helyi balliberalisaink, a nyugat fennkolt, onjelolt profetai szinten bevezessek vegre. Vagy, szelektivek esetleg a nyugatrol vallott ismereteik, nezeteik? Termeszetesen igen, minden nagykepu filozofalasuk mogott a legszukebb onos erdekuk kizarolagos megvalositasa latszik. Hat legyen nekik a maguk merceje szerint.

Márkus | 2009. május 2. | 15:20:41Ez nem rasszista indítékú gyilkosság volt?
Csak úgy kérdem.

Itt találták meg Eva Rh...

Itt találták meg Eva Rhodes földi maradványait

MTI - Győri Károly

1.)A hatóságok hosszú időn át közigazgatási eljárás keretében keresték Eva Rhodesot. Eltűnése miatt Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő levélben kérte számon David Miliband külügyminisztert, hogy miért nem tesz végre érdemi lépéseket a magyar származású nő előkerítése érdekében. Hivatalosan ugyan senki nem ismeri el, de azért ennek a közbenjárásnak is lehetett némi hatása az ügy megoldásában. A közigazgatási eljárásban szokatlan módon például egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki Eva Rhodes ügyében. Igaz, ez sem vezetett eredményre.

2.)Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a bizonytalanság, a megmagyarázatlan jelenségek előhívják az irracionális megoldásokat. A fürtös bomba betiltását követelő nemzetközi szervezet bécsi irodájának vezetője, az osztrák fővárosban élő Judith Majlath kétségbeesésében már halottlátóhoz is fordult.

3.) A rendőrség közzétett egy ipari kamera által készített, igen rossz minőségű fotót, amely egy fiatal férfit ábrázolt: vele látták utoljára Eva Rhodesot.

.Az egyik újság leírta, hogy valószínűleg roma férfiról van szó. A radikális internetes fórumokon azonnal megjelent, hogy azért nem deríti fel az ügyet a rendőrség, nehogy valós érveket adjon a cigánybűnözés meglétének indoklásához.

A rendőrség sokszor átfésülte a bőnyi szőlőhegy bokros, erdős területét. Tizenkét négyzetkilométert kutattak át kutyákkal, rendőrökkel, erdészekkel, vadászokkal - egyetlen nyomra sem leltek. Semmi nem alapozta meg, hogy elrendeljék a nyomozást, noha Judith Majlath ezt folyamatosan követelte.

4.)Feljelentést is tett emberölés miatt, de azt is elutasították. Sőt a rendőrség folyamatos becsmérlése miatt a Bécsben élő nő bírósági feljelentését is kilátásba helyezték.

szövegKözlemény 'Az elátkozott szőlőhegy' című írásunk kapcsán

5.)Judith Majlath persze nem könnyű természetű nő. Valószínűleg él még benne az a Magyarországról hozott régi tapasztalat, hogy folyamatos nyomásgyakorlás nélkül a hivatalok és hatóságok elkényelmesednek. Emellett - érthető módon - a testvére iránti aggódás, a tehetetlenség kétségbeesése is hajtotta őt, ezért keresett fel minisztériumokat, világlapokat, levelezett, magánnyomozott, esetenként vádaskodott is.

6.) Ezzel a magatartásával Bőnyön is ellenszenvet keltett.

Judith Majlath, a meggyi...
Judith Majlath, a meggyilkolt asszony testvére
A faluban egyébként sem szerették Eva Rhodesot, akit az őt ismerők szerint ugyancsak makacs természettel áldott meg az ég.

7.) Fanatikusan küzdött az állatmenhelyért, amelynek engedélyét a törvényeknek nem megfelelő állattartási feltételek hiányában a hatóságok visszavonták. A környékbeliek azt is kifogásolták, hogy a szerintük rosszul tartott állatok bűzlöttek, a tetemeket az udvaron égették el, a telken pedig szinte napról napra megfordultak idegenek. Az ország minden részéről érkeztek alkalmi munkások, akik pár nap vagy hét után odébbálltak. Eva Rhodes nem tudott sokat fizetni nekik; ugyanakkor sok munkát várt el tőlük. A be nem jelentett alkalmi munkások többsége egyébként is kallódó, az élet peremén tengő-lengő ember

8.)Sok száz ember fordult meg a menhelyen, dokumentáció nem maradt utánuk, egymást sem nagyon ismerték

9.) A rendőrségnek nagyjából fél év alatt sikerült mindenkit felkutatnia, aki akár csak pár napot is dolgozott Eva Rhodesnak,

10.)Még mielőtt a tragikus végkifejlet közelébe érnénk, nézzük meg: ki is volt Eva Rhodes? A család 1956-ban menekült el Magyarországról. Eva Ausztriában, Olaszországban, majd Angliában is lakott. Fiatalkorában a szépségéből élt, modellkedett.

11.)Még John Lennon egyik filmjében is felbukkant egy epizódszerepben.

.

12.) Később férjhez ment egy építészhez Angliában, majd a válását követően hazatért, körülnézett, s a Bécsből is könnyen elérhető Bőnyön kezdett új életet. Létrehozta a Csizmás Kandúr Alapítványt, amely lakossági adományokból, egyszázalékos adófelajánlásokból működött.

 

13.)Eleinte jó kapcsolata alakult ki a környék többi önkéntes állatvédőjével, majd jóvátehetetlenül megromlott közöttük a viszony. A hazai állatmentők azt állítják, hogy pénz hiányában Eva elfogadhatatlan körülmények között tartotta a macskákat, kutyákat. A hatóságok is azt állapították meg, hogy a nő által épített kennelek nem felelnek meg az állatvédelmi előírásoknak, ezért a telep engedélyét visszavonták.

14.)Eva Rhodes azonban ezután sem zárta be a menhelyet.

15.)A 65 éves brit asszony a magyar rendőrséggel is összetűzésbe került. Őt és a lányát garázdasággal gyanúsították, s az értük kiérő rendőrrel összeverekedtek. Eva Rhodes a tárgyaláson nem jelent meg (most már tudható, hogy azért, mert már halott volt), ezért a bíróság körözést adott ki ellene. Tehát eltűnt személyként közigazgatási eljárásban keresték, bűnügyében pedig körözték őt.

16.)Eva Rhodes Angliában élő lányának a kezdeményezésére egyébként még az Emberi Jogok Európai Bírósága is vizsgálódott az ügyben, a két nő ugyanis azt panaszolta, hogy a rendőrök bántalmazták őket. Strasbourgban úgy határoztak: a rendőri bántalmazás tekintetében a hatóságok tartalmi szempontból nem sértették meg az alapvető emberi jogokat, eljárásjogi értelemben azonban igen. A magyar államot ezért kártérítésre kötelezték.

 

 

17.)Ez az eset azt bizonyítja, hogy Eva Rhodes nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, noha az eltűnése ügyében folytatott eljárást ez nyilvánvalóan nem befolyásolta. Az már inkább, hogy az asszony többször hangoztatta: elege van, visszamegy Angliába, egyébként is fáj a dereka, gyógykezelésre szorul, nem bírja az itteni kemény munkát. A fél falu tudni vélte, hogy külföldre távozott. Testvére viszont azzal érvelt: Eva egyetlen napra sem hagyná magára a kutyáit. Ráadásul az autóját a bőnyi háza előtt találták meg, laptopja viszont eltűnt.

Eva Rhodes nem is ment sehová. Saját háza udvarán ütötte agyon, majd nyolc méter magas lángokkal égette el egyik alkalmazottja azon a helyen, ahol a kutyatetemeket szokták megsemmisíteni.

Figyeltem a rendőröket, akik éppen saját védőszentjük napján, ünneplőbe öltözve vonultak be az ügyet videoillusztrációval is bemutató sajtótájékoztatóra.

18.)Sokak szerint az ország legjobb vidéki életvédelmi szakemberei dolgoznak a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon, számtalan, országos visszhangot kiváltó, nagy ügyet derítettek fel bravúrosan, többszörös gyilkosokra bizonyították rá a tetteiket. Miként történhetett, hogy Eva Rhodes eltűnését nem bűncselekménynek gyanították? A nő földi maradványait csak akkor találták meg, amikor a gyanúsított megmutatta, hol ássanak.

19.)Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány először azt hangsúlyozta: be kellett tartani a szakmai protokollt. Amíg nem volt bűncselekményre utaló nyom, nem lehetett elrendelni a nyomozást. Szerinte a rendőrség a közigazgatási eljárásban is szakszerűen tette a dolgát - ahogy fogalmazott -, a hozzátartozók erős nyomása, s mások "igaztalan pocskondiázása" közepette.

A nyomozást vezető ezredes, Bánhalmi Zsolt bűnügyi igazgató és Erdős István alezredes szavaiból hamar kiderült: a nyomravezetői díj a kasszában marad. Az ügy felderítését egy fotó segítette. Ezen a képen Eva Rhodes egyik alkalmi munkása látható. Az asszony kérte meg, hogy a bankkártyájáról vegyen ki pénzt a győri Tescóban, ahová együtt mentek vásárolni. A férfiről a bankautomata kamerája készítette a fotót.

Eva Rhodes modellként.....
Eva Rhodes modellként... ... és a bőnyi állatmenhelyen


20.)A múlt hét elején bukkant rá a rendőrség egy nőre, aki rövid ideig ugyancsak Eva Rhodes alkalmazottja volt. Ő nem tagadta, hogy már az újságban felismerte a férfit a fényképen, de nem jelentkezett, mert nem akart beavatkozni az ügybe. A férfi A. Csaba volt, aki tíz napot dolgozott Evánál. Mint utólag kiderült, az esti gyilkosság másnapjának hajnalán ment föl Pestre, ahol egy másik alkalmi munkát talált. Költözni a rendőrök által felkutatott tanú segítette. Ez a nő később fel is hívta A. Csabát, hogy az újságban megjelent a képe, jelentkezzen tanúnak. A férfi azt felelte: nincs ideje rá, mert dolgoznia kell.

A. Csaba harmincéves, érettségizett ózdi fiatalember. Korábban bokszoló volt. Egy ideig az építőiparban vállalt munkát a környéken, de derékbántalmai miatt könynyebb kenyérkereset után nézett. Így került Eva Rhodes állatmenhelyére. Havi hetvenezer forintos fizetésben egyeztek meg.

Szeptember 10-én este anyagi természetű vitájuk támadt - állítólag az asszony tartozott neki pár tízezer forinttal. A heves szóváltás során A. Csaba leütötte az udvaron a nőt, aki nem mozdult többé. A férfi az udvari tűzrakóhelyre vonszolta, gázolajjal meglocsolta a tüzet - a lángok nyolc méter magasra csaptak -, s órákon át égette a nőt. A megmaradt pár darab csontot áttalicskázta a szemközti telekre, aztán elásta. A csontokat most DNS-szakértő vizsgálja. Szabadfi tábornok szerint a keresőkutyák csak a bomló anyagokat érzékelik, ezért nem jeleztek a csontoknál.

A. Csaba büntetlen előéletű. Igaz, körözték, mert Mosonmagyaróvárról "elkötött" egy motorkerékpárt. Hivatalosan emiatt fogták el, de a gyilkosságot is hamar beismerte.

A bőnyi szőlőhegyen hangos az élet. A tavaszi munkákat végzik az emberek. Főleg hétvégi házak állnak itt. Van, aki lovakat tart, más éppen fütyörészve öreg traktort bütyköl. Látni lehet fóliasátrakat is, kalákában pedig egy új ház épül.

Az idegeneket már megszokták, ám az újságírót gyanakodva nézik a helybeliek.

- Maguk csak rontják az ingatlanjaink értékét - morognak kelletlenül. - Úgysem lehet semmit eladni manapság.

Egy arra járó idősebb férfi fülét megüti az ingatlan szó.

- Az én házam is eladó - mondogatja. - Igaz, az ittenieknek megígértem, hogy kutyások nem vehetik meg. Elég volt a menhelyre járó gyanús alakokból, az ország minden részéből jöttek alkalmi munkát vállalók, akiket ki tudja, melyik rendőrség keresett.

Judith Majlath keserűen arról beszél, hogy a testvérének két gyilkosa van. A. Csaba, valamint a falu és környéke. Akik ellenségesek voltak Eva Rhodeshoz. Nem értették meg őt. A falusiak erre csak legyintenek. Részvét nemigen tapasztalható. Szörnyülködés annál inkább.

A bőnyi kutyamenhelyet felszámolták, a kapujára lakat került, Eva Rhodes ingatlana eladó.

Utoirat:Az állatokat más alapítványok vették gondozásba.

 
TV2.hu (25.04.2009)

Megtört nõ
htlhirek.hu (23.04.2009)

Meggyilkolták Eva Rhodes-t

Alkalmazottja agyonütötte, holttestét elégette és elásta

Gyilkosság áldozata lett a tavaly szeptemberben eltűnt Eva Rhodes. A bőny-szőlőhegyi állatmenhely brit vezetőjét egyik alkalmazottja ölte meg. Holttestét elégette és maradványait a menhellyel szemben lévő tanyán ásta el. A rendőrség a 65 éves asszony ügyét szinte mindvégig közigazgatási eljárásban vizsgálta, csupán pár nappal ezelőtt derült ki, bűncselekmény történhetett. A 30 éves férfi beismerő vallomást tett, pénteken a Győri Városi Bíróság dönt előzetes letartóztatásáról.

Az állatmenhelyen a 30 éves férfi épp megmutatta a rendőröknek, hogyan ütötte agyon az asszonyt. Még annak a tűzrakásnak a nyomai is látszanak, ahol több mint fél éve elégette a holttestet. A maradványokat aztán a szemben lévő tanyán ásta el. A csontokat kedden éjszaka találták meg a rendőrök. Korábban kutyákkal is átvizsgálták a menhely környékét, összesen 12 négyzetkilométeren, de semmit nem találtak.

„A holttestet oly mértékben elégették, hogy némi csontdarabok maradtak meg, amelyek vegyszerrel is érintkeztek, és ezért valószínűleg nem érezhették” – mondta Károlyi Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

A kedden elfogott férfit az egyik győri bevásárlóközpont biztonsági kamerájának felvétele buktatta le. A képek akkor készültek, amikor Eva Rhodes mobilkártyáját töltötte fel az asszony eltűnése napján. A menhely egyik volt alkalmazottja ismerte fel nemrég. Eva Rhodes testvérének csütörtökön a helyszínen mondták el a gyilkosság részleteit.

„Szavakban nem is lehet elmondani, hogy az mit jelent, mikor az ember ott áll egy gödörnek a , és tudja hogy ott volt elásva a testvére” – mondta el Majláth Judit, Eva Rhodes testvére.

A gyanúsított előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság. Ha bebizonyosodik, hogy ő ölte meg a menhely vezetőjét, akár 15 év börtönre is ítélhetik.


htlhirek.hu (23.04.2009)

„Két gyilkosa van Eva Rhodes-nak”


Testvére szerint két gyilkosa van Eva Rhodes-nak. Majláth Judit szerint az egyik az, akit elfogott a rendőrség, a másik pedig lelki gyilkosa. Azok az emberek, szervezetek és hatóságok, amelyek 12 éves magyarországi tartózkodása alatt mindvégig üldözték testvérét - nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek

Majláth Judit szerint a hatóságok megspórolhatták volna a testvére eltűnése óta eltelt több mint fél évet, ha már a bejelentéskor hisznek neki és a megfelelő emberekkel keresik Eva Rhodest. Ő ugyanis mindvégig azt állította, hogy bűncselekmény áldozata lett testvére. A rendőrség azonban, mivel erre utaló nyomot, csak pár nappal ezelőtt talált, addig közigazgatási eljárásban vizsgálta Eva Rhodes ügyét.

Majláth Judit a Független Hírügynökségnek elmondta, testvére 12 éve küzdött az állatokért Magyarországon és minden pénzét erre költötte, de a hatóságok, a helyiek, a különböző szervezetek "üldözték"őt. Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a menhely engedélyét bevonták, és a helyiek többször tiltakoztak egyebek mellett az onnan áradó bűz miatt.

Az asszony elmondta, testvérét valószínűleg Ausztriában, édesanyjuk mellett helyezik örök nyugalomra.

Forrás: Független Hírügynökség


kisalfold.hu (22.04.2009)

Eva Rhodes: John Lennon 25 ezer fonttal tartozott neki

Győr - Agyonverte Eva Rhodes-t, majd a nő holttestét elégette a 30 éves ózdi A. Csaba, aki a maradék csontokat talicskába rakta és egy másik telken elásta. A meggyilkolt állatvédő a hatvanas években népszerű modell volt Angliában, s még John Lennon és Yoko Ono filmjében is szerepelt. A férfi másnap reggel Budapestre utazott. A rendőrség megtalálta azt a nőt, aki akkor a bőnyi menhelyen együtt dolgozott a férfivel. A tőle kapott információk alapján jutott el a rendőrség a gyanúsítotthoz.

A megyei rendőr-főkapitányságon csütörtök délután teljeskörűen tájékoztatták Eva Rhodes testvérét. Miután az állatmenhely vezetője brit állampolgár volt, az Angol Nagykövetség részére is összeállították a tájékoztatást.

A megyei főkapitány, Szabadfi Árpád dandártábornok a csütörtöki sajtótájékoztatón előzetesen annyit jegyzett meg, az elmúlt nyolc hónapban több száz embert hallgattak meg, több ezer információt ellenőriztek a rendőrök, mire eljutottak a megoldásig.

A megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója, Bánhalmi Zsolt ezredes elmondta, a Csizmás Kandúr alapítvány elnökét, Eva Rhodes-t szeptember 10-én látták utoljára. Este 7 előtt a nő találkozott egy brit barátjával, akinek azt mondta: lehet, hogy elutazik gyógykezeltetni magát. S az is lehet, hogy másik országban nyit állatmenhelyet.

Az ezredes szerint az eltűnés után ezért kezelték egyik verzióként, hogy az asszony külföldön tartózkodik. A menhelyen akkor semmi bűncselekményre utaló nyomot – például vércseppet, dulakodás nyomát – nem találtak, ezért közigazgatási eljárásban folyt a keresés.

A fordulópontot az elmúlt héten az jelentett, amikor a rendőrök eljutottak egy nőhöz, aki szeptember elején együtt dolgozott a menhelyen azzal a férfivel, akivel Eva Rhodes-t utoljára a Tesco-ban látták. A nő azért nem jelentkezett az egymillió forintos nyomravezetői díj ellenére sem, mert nem akart belekeveredni az ügybe.

Megtalálásakor azonban felismerte a férfit, s elmondta, hogy az szeptember 1-én jelentkezett a menhelyen alkalmi munkára, majd 11-én hirtelen elutazott, őt kérte meg, hogy vigye a győri állomásra, hogy Budapestre utazhasson. Felgyorsult a keresés, végül április 21-én elfogták a 30 éves ózdi A. Csabát, aki korábban motorkerékpárt lopott Mosonmagyaróváron. Kihallgatásakor egyre alaposabb lett a gyanú arra, hogy Eva Rhodes eltűnése bűncselekmény, amihez köze lehet. Még poligráfos hazugságvizsgálatnak is alávetették, végül a férfi beismerte, hogy ő ölte meg a nőt.

A megyei bűnügyi osztály vezetője, Erdős István alezredes a gyilkos este részleteit ismertette. Elmondta, A. Csaba megmutatta a helyszínt, majd azt is, hogy mért több, rendkívül nagy erejű ütést – az ütés erejét magyarázza, hogy négy évig ökölvívó volt – munkaadója fejére. Amikor a nő elesett, s nem mozdult, megijedt tette súlyától, s azért hogy eltüntesse a holttestet, rátette azt arra a tűzre, amiben szinte napi rendszerességgel égették el az elhullott állatok tetemeit.

A gyanúsított elmondása szerint égésgyorsítót locsolt a tűzre, amely olyan intenzíven égett fél óráig, hogy a lángok néha a 8 méter magasságot is elérték. Majd még órákig ott hagyta égni a tüzet, amit a zápor oltott el. Végül A. Csaba talicskába tette a megmaradt 5 (!) csontot – elfért egy reklámtáskában –, köztük a koponya darabját, s áttolta a szemben lévő tanyára, ahol kis gödörben elásta.

Az alezredes hangsúlyozta, ha zápor nem oltja el a tüzet, még annyi sem marad az asszonyból, amennyit megtaláltak. Így azonban a koponyából olyan rész is maradt, ami alkalmas az azonosításra. A gyilkosság indítékaként annyit tudtunk meg a sajtótájékoztatón, hogy a férfi ott akarta hagyni a menhelyet, kérte a tíz napi munka után járó fizetséget, de azt nem kapta meg. Ezen szólalkoztak össze, ami tragikusan végződött. Eva Rhodes testvére: két gyilkosa van Eva-nak
Testvére szerint két gyilkosa van Eva Rhodes-nak. Majláth Judit szerint az egyik az, akit elfogott a rendőrség, a másik pedig lelki gyilkosa. Azok az emberek, szervezetek és hatóságok, amelyek 12 éves magyarországi tartózkodása alatt mindvégig üldözték testvérét - nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek.

Majláth Judit szerint a hatóságok megspórolhatták volna a testvére eltűnése óta eltelt több mint fél évet, ha már a bejelentéskor hisznek neki és a megfelelő emberekkel keresik Eva Rhodest. Ő ugyanis mindvégig azt állította, hogy bűncselekmény áldozata lett testvére. A rendőrség azonban, mivel erre utaló nyomot, csak pár nappal eze

lőtt talált, addig közigazgatási eljárásban vizsgálta Eva Rhodes ügyét. Majláth Judit a Független Hírügynökségnek elmondta, testvére 12 éve küzdött az állatokért Magyarországon és minden pénzét erre költötte, de a hatóságok, a helyiek, a különböző szervezetek "üldözték" őt. Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a menhely engedélyét bevonták, és a helyiek többször tiltakoztak egyebek mellett az onnan áradó bűz miatt. Az asszony elmondta, testvérét valószínűleg Ausztriában, édesanyjuk mellett helyezik örök nyugalomra. (FH) Csütörtök, 9 óra 34 perc
Mint arról beszámoltunk, a Csizmáskandúr Állatmenhely vezetője 2008. szeptember 10-én tűnt el nyomtalanul. Utoljára egy bevásárlóközpontban látták egy férfival, aki – mint később kiderült – alkalmazásban állt a nő állatmenhelyén.

A több hónapig tartó nyomozás csak eltűnés miatt folyt, végül a Blikk szerint kedden a már számtalanszor kihallgatott férfit poligráfba ültették, amely leleplezte hazugságait.

Kihallgatása során végül megtört, és beismerte tettét. A Blikk szerint az asszonyt saját portáján verte halálra, majd az udvaron megpróbálta elégetni holttestét. Hiába öntött azonban rá gázolajat, a maradványok nem gyulladtak meg, ezért elásta azokat.

Korábban
A rendőrség nem erősítette meg azokat az értesüléseinket, hogy megtalálták az eltűnt Eva Rhodes (Majláth Éva) holttestét. A nő a Bőny-szőlőhegyi állatmenhelyet vezette, utoljára egy győri bevásárlóközpontban látták szeptember 18-án, egy férfi társaságában. Az üzlet biztonsági kamerája akkor készített felvételt róluk, amikor egy mobiltelefont vásároltak. Az arról történt utolsó hívást a pannonhalmi átjátszóállomás cellája rögzítette.

A rendőrség eltűnés miatt közigazgatási eljárás keretében folytatta Eva Rhodes keresését. A nő testvére Judit Majláth kezdetektől azt állította, hogy testvérét meggyilkolták. Mivel eltűnési ügyekben a törvény nem írja elő a nyomozást, a rendőrség továbbra is közigazgatási eljárásban kereste az állatvédőt, majd a határidő lejárta után – egy hónap hosszabbítást követően – lezárta az ügyet. A keresést nem szüntették meg, s egy négyfős csoportot hoztak létre erre a célra.

Legutóbb két hete a Készenléti rendőrség speciális tetemkereső kutyás csoportjával nézték át a környéket, a kutatás nem hozott eredményt.

Szerdán azonban robbant a hír, megtalálták Eva Rhodes maradványait, s azt a férfit is, aki megölte őt. Délelőtt a rendőrség csak annyit közölt megkeresésünkre, hogy vannak fejlemények az eltűnési ügyben. További részleteket csütörtök délutáni sajtótájékoztatón ígértek, addig hírzárlat van az ügyben.

Lapunk információja szerint a nő maradványait a bőny-szőlőhegyi menhellyel szembeni tanya rejtette. Szerda délután ott jártunk, a hátsó udvari gazban egy veremszerű gödröt, mellette ásásnyomokat láttunk, valamint a helyszínelésnél használatos gumikesztyűket, cipőre húzható nejlonokat. Mindez információnk helyességét bizonyította.

Úgy tudjuk – bár ezt az információnk is megerősítés nélkül maradt – az adott lendületet az ügynek, hogy a rendőrség megtalálta azt a férfit, akivel Eva Rhodest utoljára látták. Lehet, hogy ő mutatta meg, hogy hová rejtette el a nő testrészeit?

Az ügy fordulópontja annyira friss, hogy a hozzátartozókat szerdán értesítette a rendőrség, s csütörtökön érkeznek Győrbe.

Fotók: Krizsán Csaba

A brit konzulátus intézkedik
Mivel Eva Rhodes brit állampolgárságú, így ügyének további intézésében a brit konzulátus jár közben. Szerdán a budapesti nagykövetség munkatársa a Kisalföldnek azt mondta, hogy a rendőrségtől hivatalos értesítést még nem kaptak, de a hírről a magyar sajtóból már értesültek. Várhatóan a külügyminisztériumon keresztül adnak ki közleményt, s mivel az asszony eltűnése Angliában is nagy visszhangot keltett - Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő több hete azt vetette külügyminisztere szemére, hogy nem tesz lépéseket az eltűnt brit állampolgár sorsának felderítése érdekében -, így minden bizonnyal az anyaországot is azonnal értesítik, ha a Rhodes-rejtély megoldódott.


blikk.hu (26.03.2009)

GYŐR – Feljelenti az eltűnt állatmenhely-tulajdonos, Eva Rhodes testvérét, Majlath Juditot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság.


Fotó: Veres Viktor
Fél éve nincs meg. Eva menhelyet vezetett

Mint azt a Blikk megírta, a szeptemberben eltűnt Eva kutatásába a Scotland Yard is bekapcsolódik.

Az asszony nővére mindent meg akar tenni azért, hogy előkerüljön testvére. Szabadfi Árpád szerint az aggódó rokon lépten-nyomon próbálja lejáratni a magyar rendőrséget. A főkapitány a győri közgyűlésen bejelentette, feljelentést tesz Majlath ellen.


(04.2009)

Statement from Evi's colleagues & friends (Hungarian)
TV2.hu (02.04.2009)

Hová tűnt Eva Rhodes?
blikk.hu (26.03.2009)

GYŐR – Feljelenti az eltűnt állatmenhely-tulajdonos, Eva Rhodes testvérét, Majlath Juditot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság.


Fotó: Veres Viktor
Fél éve nincs meg. Eva menhelyet vezetett

Mint azt a Blikk megírta, a szeptemberben eltűnt Eva kutatásába a Scotland Yard is bekapcsolódik.

Az asszony nővére mindent meg akar tenni azért, hogy előkerüljön testvére. Szabadfi Árpád szerint az aggódó rokon lépten-nyomon próbálja lejáratni a magyar rendőrséget. A főkapitány a győri közgyűlésen bejelentette, feljelentést tesz Majlath ellen.


blikk.hu (17.03.2009)

Megölték Evát, állítja a testvére

A Scotland Yard is beszáll Eva keresésébe
GYőR—LONDON — „Megölték a testvéremet” – állítja Majlath Judith, annak a brit volt modellnek, Eva Rhodesnak a testvére, aki tavaly szeptember 10-én tűnt el Győrből.

A helyi rendőrség eltűnésként vizsgálja az ügyet, mivel nincs bűncselekményre utaló nyom. Majlath emberölés miatt tett feljelentést a főkapitányságon, és a Scotland Yard segítségét kéri.Miután a testvérem eltűnt, a kutyamenhely irodáját feldúlva találtam, a kocsija a menhelyen volt, a nagy értékű laptopja azonban hiányzott. A legfontosabb, hogy a 130 kutyáját nem hagyta volna cserben. Gerincsérve miatt pedig gyalog nem mehetett sehova – magyarázta Majlath, aki speciális kutyás mentők segítségét is kérte a nyomozásához.– Három halottkereső kutya is jelzett Eva terepjárójában. Ez azt jelenti, hogy abban az autóban holttest volt. Úgy vélem, azzal szállították el a testvérem holttestét, amit később elrejtettek valahol – sóhajtott az aszszony, aki, mint mondta, nem akar mást, mint tisztességben eltemetni Evát, és ha lehet, felkutatni a gyilkosát.

A nő úgy véli, hogy ebben nem partner a rendőrség, ezért most minden követ megmozgat, hogy a Scotland Yard is bekapcsolódhasson a nyomozásba, úgy mint Ophélie ügyében a francia rendőrség.

Ez ügyben már írtam a londoni képviselőnknek, Sir Malcolm Rifkindnek, aki felvette a külügyminiszterrel a kapcsolatot – mondta Eva Rhodes testvére. – Mi nem zárkózunk el attól, hogy az asszony keresésében együttműködjünk a Scotland Yarddal – jelentette ki Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


CSELLENGÖ KLUB HIREI (24.02.2009)

Dögkútban sem találták az eltűnt nőt

Újra bírálja a magyar rendőrséget az eltűnt nő testvére
A Magyarországon öt hónapja nyomtalanul eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgár testvére azt állítja, hogy nővérét egy nappal eltűnése előtt megfenyegették.

Judith Majlath több hetes győri és budapesti kutatás után elmondta az APA osztrák hírügynökségnek, hogy nővére az "RTL adónak" dolgozó, Andrea A. nevű magyar újságírónőnek röviddel eltűnése előtt panaszkodott, hogy megfenyegették és interjúlehetőséget kért.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben jelentette be, hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt, aki egykor Ausztriában volt modell. A bőnyi állatmenhelyet üzemeltető Rhodest közigazgatási eljárásban keresték, mivel bűncselekményre utaló jelet nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akinek kilétét nem sikerült kideríteni.

Majlath súlyos szemrehányásokkal illette a magyar hatóságokat, mert nemcsak hogy elutasítják, hogy gyilkosságként kezeljék nővére ügyét, hanem egy olyan büntetőeljárás miatt, amelyet az Emberi Jogok Európai Bírósága egy ítéletében elévültnek minősített, még körözési parancsot is kiadtak ellene az Interpolon keresztül.

Közölte, hogy gyilkosság gyanújával feljelentést tett Magyarországon, és felsorolta az erőszakos bűncselekményekre utaló jeleket. Szerinte a rendőrség elmulasztotta a nyomok biztosítását. Elmondta, hogy megbízásával holttestek megtalálására kiképzett kutyák egymástól függetlenül Eva Rhodes Land Roverének a hátsó üléséhez vezette az idomítókat, "nyilvánvalóan mert hullaszagot szimatoltak". Majlath szerint a rendőrség nem vizsgálta át tüzetesen a terepjárót, és a kutyavezetőket is csak később kérdezték ki.

Nem kutatták át a közeli kavicsbányákat sem, amelyek pedig alkalmasak holttestek eltüntetésére. Szerinte hanyagul keresték azt a roma fiatalt is, akit Eva Rhodes társaságában láttak, és a megfigyelő kamera rögzítette a fotóját. Mindmáig nincs meg a nővére mobilján rögzített hívások listája sem - állította.

Judith Majlath utalt arra, hogy állatvédő nővére eltűnése után lett volna Győrben annak a feljelentésnek a tárgyalása, amelyben rendőrökkel szembeni erőszakkal vádolták. Az aktivista megítélése szerint ez az ügy is tisztázásra szorul, ugyanis a strasbourgi emberjogi testület a bőnyi állatmenhelynél 2002-ben lezajlott hatósági fellépést túlzott mértékűnek ítélte. "A magyar szervek visszavágtak. Nem is akarják Evat megtalálni" - vélekedett az osztrák nő.


blog.hu - Proszektura (23.01.2009)

Címkék: borbély zoltán Ophelie & Eva Rhodes eltűnések ruttner györgy verók istván ensz alkotmánybírósaág sterhó gergő kiss gábor

Az index „Emberrablás miatt nyomoznak Ophélie ügyében” című mai cikke szerint tegnap – azaz január 22.-én - a Legfőbb Ügyészség nyomozás-felügyeleti és vád-előkészítési főosztálya helyt adott a szülők jogi képviselője által benyújtott panasznak, és emberrablás miatt indított nyomozást.
Borbély Zoltán szóvivő hangsúlyozta: a mostani döntés nem azt jelenti, hogy az emberrablás megvalósult volna, hanem azt: teljes bizonyossággal nem állítható, hogy nem történt meg. Hozzátette: "ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye".

Ahhoz már sajnos hosszászokunk, hogy a média, sőt időnként egyes közszereplők és sztárügyvédek is olyan kijelentéseket tesznek, amelyek nagyfokú jogi dilettantizmusról árulkodnak. Ilyen volt például a napokban az, amikor Verók polgármester úr a nagy nyilvánosság előtt fejtette ki merőben újszerű büntető anyagi- és eljárásjogi véleményét, és az Alkotmánybíróságtól kért jogorvoslatot. Még jó, hogy nem egyből az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságához fordult, mint az egyik analfabéta cigányasszony ismerősöm. Ruttner ügyvéd úr pedig, aki már politikusként is bizonyított, féltucatnyi tévécsatornán napokig azon háborgott, hogy a sértett zsebében talált magnófelvételt nem bocsátották azonnal az ő rendelkezésére. ezt a védelmi jogok súlyos megsértésének tekintette.

De úgy látszik, azt a békát is le kell nyelnünk, hogy most már a Legfőbb Ügyészség képviselője is hülyeségeket beszél. Tudniillik, ha komolyan vennénk Borbély úr kijelentéseit, akkor arra kéne gondolnunk, hogy a nyomozóhatóságoknak igencsak lassú a felfogásuk. Mit is állított a szóvivő úr? „Ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye.”
Vagyis ezek szerint a december eleje óta tartó állítólagos igen alapos államigazgatási eljárás másfél hónap alatt úgy folyt, hogy teljese bizonyossággal ki lehetett zárni valamely bűncselekmény megvalósulását.
Ugyanis, ha nem így lett volna, már rég nyomoztak volna az ügyben. Sőt, ha komolyan lehetne venni Borbély úr szavait, akkor akár emberölés miatt is indíthattak volna azonnal nyomozást, mert hiszen teljes bizonyossággal az sem zárható ki.
Vagyis szerintem valójában nem arról van, szó, hogy hirtelen valami új adat merült fel az ügyben, ami az ügyészség elméjét megvilágosította, hanem inkább az vélelmezhető, hogy a nemzetközi botrány, a francia hatóságok, sőt tán egész Franciaország felháborodása váltotta ki azt, hogy hirtelen a magyar ügyészség is rádöbbenjen arra, hogy jelen esetben teljes bizonyossággal nem zárható ki valamely bűncselekmény, ezért bizony nyomozni kell.
Ráadásul ezt az elvet eddig a Legfőbb Ügyészség az Ophelie eltűnéséhez hasonló, igencsak gyanús esetekben sem alkalmazta, és nem tartotta fontosnak a nyomozati eljárást.
Hogy csak nagy hírtelenjében a másik külföldi állampolgárt, a tanyájáról nagyon furcsa körülmények között eltűnt Eva Rhodes példáját említsem.
Az asszony szeptember 10-én 17 óra 40 perc körül egy győri bevásárlóközpontban járt, ahol az alapítvány nevére mobiltelefont vásároltak. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik és életjelet sem adott magáról. A felkutatására tett intézkedések eredményre nem vezettek.
A rendőrség – állítása szerint - nagy erőkkel keresi Eva Rhodes-t, de mivel szerintük nem merült fel bűncselekményre utaló körülmény, Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kijelentette, hogy a jogszabályok közigazgatási eljárásra kötelezik őket
Talán unalmas lehet, de idézzük mégegyszer Borbély úr nyilatkozatát. "Ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye".
Szerintem a lényeget a Győrben eltűnt amerikai Eva Rhodes testvére, a Bécsben élő Majlath Judit fogalmazta meg. „Európa minden országában egyforma közbiztonságra van szükség, ahhoz pedig az kell, hogy a magyar rendőrség is ugyanúgy végezze a munkáját, mint az osztrák vagy a francia hatóságok"
Azt már csak én tenném hozzá, hogy ennek akkor is így kéne lennie, ha az eltűnt személy nem külföldi, hanem csak egy szimpla magyar állampolgár. Akit mondjuk, úgy hívnak, hogy Strehó Gergő, Kiss Gábor, Rajnay Zoltán, stb, A Szabad Föld 2009. január 16.-i száma a címlapján egyébként azt kérdezi: „Hová tűnt 25 ezer ember?” Vagyis több mint Hatvan város lakosainak száma.
A bejegyzés trackback címe:

http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/897744
Kommentek, trackbackek, visszapingek:
molaris 2009.01.24. 04:28:33
A magyar rendőrség erre még nincs felkészülve. Majd, ha nem a politikusok megrendelésére dolgozik, majd azután.borsonline.hu (19.01.2009)

Keresik Lennon magyar barátnőjét

Kitört a nemzetközi botrány, miután a tavaly szeptemberben eltűnt Eva Rhodes nővére az angol külügyminisztériumhoz fordult. Majláth Judit állítja: arendőrség igyekszik az ügyet szőnyeg alá söpörni. A Daily Mail szerint felháborító, hogy nem keresik John Lennon és Yoko Ono egykori barátnőjét.
Nemzetközi botrány van kibontakozóban. Az egyik legnagyobb angol lapban megjelent egy tudósítás Eva Rhodesról, aki szeptember 10-én tűnt el Győr környékén. Eva Rhodes, eredeti nevén Majláth Éva éveken át modellkedett Nagy-Britanniába. A hatvanas években szoros barátságot ápolt John Lennonnal és Yoko Onóval. A sztárpár Rape (Erőszak) című filmjében is szerepelt. Egyes feltevések szerint romantikus szál fűzte a Beatles legendás frontemberéhez. Eva testvére, Majláth Judit szerint a rendőrség nem tesz meg mindent testvére megtalálása érdekében.

A négy hónapja eltûnt Eva Rhodes a ‘60-as években komoly modellkarriert futott be Nagy-Britanniában - Lennonék a barátai voltak
Fotó: Kisalföld, MTI, Daily Mail
Judit összefogna Ophélie szüleivel
Eva Rhodes nővére megkereste az eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher szüleit, hogy közösen indítsanak kampányt szeretteik felkutatására. – Az Europol vezetője úgy tájékoztatott, egyelőre nem érkezett ilyen megkeresés. Ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást hétfőn tudunk adni – mondta tegnap a Borsnak Kovács Viktória, az ORFK sajtóügyeletese.
 • Évát meggyilkolták. A bizonyítékok ellenére a rendőrség eltűntként tartja nyilván, közönyösségük szégyen! – mondta a Daily Mailnek Judit, aki Londonba ment Eva ott élő lányához, együtt keresték meg David Miliband külügyi államtitkárt.
 • Kértük, tegyen lépéseket, hogy a magyar hatóságok bűncselekményként foglalkozzanak az üggyel – mondta Judit.
 • Visszautasítjuk a vádakat – mondta a Borsnak Kocsis Tünde, a Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 • Kiemeltként kezeljük az ügyet, száz rendőr végzett kutatást a menhely környezetében. Az emésztőtől a kennelekig mindent átvizsgáltunk, nem találtunk bűncselekményre utaló nyomot. Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztünk ki. Az viszont tény, hogy a férfit, akivel utoljára együtt látták Evát a győri hipermarketben, továbbra sem tudták azonosítani.
haon.hu (19.01.2009)

Eltűnt az egykori magyar modell - Napi Ász

A család szerint az asszonyt, aki magánvagyonából és angol adományokból nyitott állatmenhelyet a Győr környéki Bőny-Szőlőhegyen meggyilkolták.

Az angol külügyi államtitkárhoz fordult a szeptemberben Magyarországon eltűnt Eva Rhodes Ausztriában élő nővére és Londonban élő lánya, hogy megkérjék: szólítsák fel a magyar hatóságokat, hogy bűncselekmény gyanújával indítsanak nyomozást az ügyben.
A család szerint az asszonyt, aki magánvagyonából és angol adományokból nyitott állatmenhelyet a Győr környéki Bőny-Szőlőhegyen meggyilkolták, a rendőrség azonban eltűnt személyként kezeli. Utoljára Győrött látták egy fiatal férfival az egykori angol modellt, aki a hatvanas években John Lennonnal és Yoko Onoval is baráti kapcsolatban volt. A rendőrség annyit közölt: Rhodes eltűnését komolyan veszik - írja a Napi Ász.hirszerzo.hu (19.01.2009)

John Lennonnal is filmezett az eltűnt magyar exmodell

A magyar származású eltűnt exmodell, Eva Rhodes fénykorában John Lennon és neje közös filmjében is szerepelt, Győr környéki állatmenhelyét pedig Yoko Ono is támogatta. Nővére szerint azonban nem eltűnt, hanem meggyilkolhatták, a magyar rendőrség mégse tesz meg mindent az ügy érdekében. Judith Majlath úgy véli, az alapítvány leginkább a kutyakereskedők szemét szúrhatta, mivel Rhodes munkásságával felhívta a figyelmet a kutyaviadaloknak és az állatkísérleteknek eladott kutyákra.

A magyar származású, Angliában sikeres modellkarriert befutott, majd hazatérve a Győr környéki Bőny-Szőlőhegyen állatmenhelyet nyitott Eva Rhodes szeptember 10-én tűnt el szeptember 10-én tűnt el, és azóta senki sem tudja, hogy mi történhetett vele. A brit állampolgárságú nő Bécsben élő testvére, Judith Majlath a Daily Mailnek nyilatkozott: szerinte húga már nincsen életben, és a holttestét valószínűleg elrejtették. Majlath szerint azonban a magyar rendőrség nem foglalkozik kellőképpen az üggyel. "Hiába mutat minden bizonyíték arra, hogy bűncselekmény áldozata lett, még mindig úgy kezelik a magyar hatóságok, mintha eltűnt személy lenne. A közönyük egyszerűen gyalázatos" - nyilatkozta az asszony a lapnak.

Lennon és Yoko Ono az adósa volt

A most 65 éves Rhodes családja az ötvenes években hagyta el Magyarországot, a nő a hatvanas években kezdett modellkedni Londonban. Szerepelt John Lennon és Yoko Ono Rape című rövidfilmjében is, azonban alakításáért mindössze egy Lennon és Ono aláírásával ellátott albumot kapott, a beígért 25 ezer fontot nem fizették ki neki. A modell később Tom Rhodes építész felesége lett, majd miután elváltak, 150 ezer fontnyi magánvagyonát beáldozva hozta létre állatmenhelyét. Amikor Yoko Ono megtudta, hogy Rhodes új életet kezdett és az állatok megsegítésével foglalkozik, kiegyenlítette a régi tartozást, és a 25 ezer fontot az állatmentő alapítvány kapta meg.
A rendőrségi jelentés szerint a Rhodes húgának bejelentésére kiszálló rendőrök a nő két autóját - bennük a kulccsal - a menhely udvarán, a nő irodáját pedig feldúlva találták. A beszámolók szerint az irodából eltűnt egy vadonatúj Toshiba laptop. Rhodes elűnése előtt épp kórházba készült gerincbántalmai miatt, utoljára állítólag annak a férfinak a társaságában látták, akire a telepet ez időre bízni akarta

Csizmáskandúrral harcolt a kutyaviadalok ellen


"Többen is vannak Győrben, akik egyáltalán nem sajnálják, hogy Eva eltűnt, és köztük vannak a rendőrök is" - fogalmazta meg véleményét az asszony, majd kifejtette, hogy hazánkban a kutyák tartása is teljesen másképp zajlik, mint Angliában és testvére, aki angol adományokból tartotta fenn menhelyét, ezekre a visszásságokra hívta fel a figyelmet. Majlath szerint Győr környékén rengetegen kereskednek a kutyákkal, kutyaviadalokat rendeznek velük, vagy bekerülnek valamilyen állatkísérletbe. A hazai rendőrök azonban másképp látják a helyzetet: szerintük ők mindent megtesznek, sőt a szokásokkal ellentétben az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánlottak fel, egész pontosan egymillió forintot egymillió forintot.

Majlath összefogna Ophélie szüleivel
Korábban Judith Majlath megrendítőnek nevezte, hogy a Lánchíd környékén december 4-én eltűnt Ophélie Bretnacher szüleit szinte ugyanazokkal az érvekkel "eteti" a magyar rendőrség, mint őt - nevezetesen, hogy nincsenek bűncselekményekre utaló nyomok. "Hogyan is találnának ilyen jeleket, ha egyszer nem is kutatnak utánuk?" - méltatlankodott. Jelezte, hogy kapcsolatba lépett a francia diáklány szüleivel, akikkel összehangolt sajtókampányt összehangolt sajtókampányt terveznek.velvet.hu (18.01.2009)

Eltűnt az egykori modell

Eva Rhodes nővére az angol külügyi államtitkárhoz fordult, hogy a magyar hatóságokat szólítsák fel, hogy bűncselekmény miatt nyomozzanak.
Az angol külügyi államtitkárhoz fordult a szeptemberben Magyarországon eltűnt Eva Rhodes Ausztriában élő nővére és Londonban élő lánya, hogy megkérjék: szólítsák fel a magyar hatóságokat, hogy bűncselekmény gyanújával indítsanak nyomozást az ügyben.
A család szerint az asszonyt, aki magánvagyonából és angol adományokból nyitott állatmenhelyet a Győr környéki Bőny-Szőlőhegyen, meggyilkolták, a rendőrség azonban eltűnt személyként kezeli. Utoljára Győrött látták egy fiatal férfival az egykori angol modellt, aki a hatvanas években John Lennonnal és Yoko Onoval is baráti kapcsolatban volt.
A rendőrség annyit közölt: Rhodes eltűnését komolyan veszik - írja a Napi Ász.metropolita.hu (18.01.2009)

Bajban a magyar rendőrség - az eltűnt modell Yoko Ono és John Lennon barátnője volt!


Az egykori angol modell, Eva Rhodes, aki John Lennonnal is jó barátságban volt eltűnt - a rokonok szerint meggyilkolták.

Eva Rhodes nagyon szerette az állatokat - nyitott is egy menhelyet kutyáknak és macskáknak itt, Magyarországon. Részben angol adományokból hozta létre az elhagyott állatoknak szánt menedékhelyet, és többek közt Yoko Ono is hozzájárul a menhely létrehozásához. Yoko Ono egy közös film kapcsán ismerte meg a modellt, még a hatvanas években.4 hónapja azonban a most 65 éves Eva, aki azóta nagymama lett, a gyűlölködések célpontjává lett, és a Daily Mail szerint a helyi rendőrséggel is voltak nézeteltérései. Eltűnt, és a család biztos benne, hogy az egykori modellt meggyilkolták.

Utoljára a Győr melletti menhelyén látták egy fiatalemberrel, szeptember 10.-én. Habár a banszámlájához nem nyúltak, a menedékhelyet kifosztották, és az Angliából küldött adományoknak is rejtélyes módon lába kélt.
"Úgy gondoljuk, megölték őt, és feltehetőleg a holttestet valahol egyszerűen otthagyták" - mondta Eva testvére, az Ausztriában élő Judith Majlath.
Hozzátette: "A sok bizonyíték ellenére, ami mind azt bizonyítja, hogy bűntény áldozata lett, a magyar hatóságok "eltűntként" kezelik - a rendőrök közönye egészen egyszerűen szégyenteljes!"

Majlath, aki Bécsben lakik, ezen a héten Angliába repült, hogy csatlakozzék Rhodes kint élő lányához, Sophie-hoz, aki a külügyi államtitkárhoz fordult. David Milibandtól azt kérik: kérje meg Magyarországot, hogy ne eltűnésként kezeljék az ügyet, hanem bűncselekménynek.

Judith Majath elmondta, milyen régóta vitatkozott a testvére a győri rendőrséggel a menhelyről. Az ügy Rhodes győzelmével ért véget, ugyanis az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy ítélte meg, a rendőrség valóban indokolatlanul agresszíven lépett fel ellene."Sokan élnek Győrött, akik nem sajnálják, hogy Eva eltűnt, és az egyikük egy rendőr" - mondta a testvér. "Magyarországon virágzik az illegális kutya-kereskedelem, és nagyon másként bánnak ott az állatokkal, mint Angliában. Sokan, akik a menhely közelében éltek, azt gondolták, hogy Eva egy magamutogató angol nőszemély, aki túlságosan rájuk vonta a figyelmet."
Judith szerint sok törvénytelenül eladott kutya végül állatviadalokon végezte vagy kísérletekhez használták fel őket.

Rhodes családja az ‘50-es években hagyta el Magyarországot, és Eva modellként és színésznőként kezdett dolgozni Londonban, a hatvanas években.
Páratlan szépsége John Lennon és Yoko Ono figyelmét is megragadta, akik éppen egy színésznőt kerestek ‘Rape’ című filmjükhöz.
Eva egy angol építészhez, Mark Rhodeshez ment feleségül; a pár később elvált, és a modell 150.000 fontból, saját vagyonából hozta létre Győr mellett a menhelyét.
A menhely jól ismert hazánkban, különösen miután a ‘Rape’ filmet bemutatták egy bécsi fesztiválon, és meglepetésvendégként összehozták Yoko Onoval egy tévéműsorban.

A ‘60-as években a szerepéért Rhodes egy Yoko és Lennon által dedikált lemezt kapott, a megígért 25.000 fontos díját azonban nem kapta meg. A Beatle özvegye ezt a hiányosságot pótolta akkor, amikor egy nagy összegű adományt adott - a menhelynek.

A magyar rendőrség annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy Rhodes eltűnését komolyan veszik.


nonsense (09.01.2009)

Hanyag-e a magyar rendőrség?

Bécs - Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget. Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője visszautasította Eva Rhodes testvérének vádjait.

Eva Rhodes testvére szerint a magyar rendőrök hanyagok, ezért Ophélie Bretnacher szüleivel együtt kampányolna. (Eva Rhodes egykori - Ausztriában dolgozó, brit állampolgárságú - modellt, a bőnyi állatmenhely tulajdonosát négy hónapja nem találják.) A modell huga szerint érthetetlen, hogy miért nem bűncselekményként kezeli testvére eltünését a magyar rendőrség. (Azt csak mellékesen jegyezte meg - s e sork írója is látta a televízió riportjában -, hogy testvére bőnyi tanyáját kifosztották, de a tettesek felderítésére - négy hónap - semmit nem tett a rendőrség. Pontosabban: nincs eredmény, de lehet, hogy nyomozati eljárás sem indult meg.)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője közölte "hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni, a bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel."

A két ügyben - Ophélie Bretnacher eltűnése - az a közös, hogy egyikben sem találtak "büncselekményre utaló nyomokat", s mindkettőt közigazgatási eljárásban próbálják "rendezni".

A dolog pikantériája, hogy az ORFK honlapján közzétett adatok szerint is "az eltűnés miatt elrendelt" körözések száma: 5.187.

A TV2 - bulvár híre - szerint 4500 külföldit keresnek eltűnés miatt, amit az előző szám akár valószínűsíthet is.

Egy 1994-es belügyminiszteri rendelet szabályozza az eljárási cselekményeket "eltűnés" esetén. Abból sok technikai következtetést levonni nem lehet. Nem tudom, hogy a cca 45.000 személykörözésen belül (a büntetőeljárásban elrendelt: 31.047; a büntetés végrehajtása miatt elrendelt: 8.309) van-e egyáltalán kapacitása arra, hogy a véletlent, s egy razziát leszámítva: eltűntre bukkanjon.

A gombóc túl nagyra nőtt; a külföldiek hozzátartozói pedig hanyagnak tartják a magyar rendőrséget.

Hol a kiút?kisalfold.hu (09.01.2009)

Hanyagsággal vádolja Judith Majlath a megyei rendőröket

Bécs - Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget. Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője visszautasította Eva Rhodes testvérének vádjait.

Judith Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva pénteken azt állította: számos jel mutat arra, hogy testvérét meggyilkolták, ezért nem érti, hogy a magyar hatóságok miért nem bűncselekményként kezelik az esetet. "Elképesztő hanyagságot" vetett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szemére, arra hivatkozva, hogy a nővére bőnyi tanyáján létesített állatmenhelyet ismeretlenek feldúlták, de a hatóságok semmit sem tettek a tolvajok és a vandálok kézre kerítésére.

Judith Majlath: Elképszeto hanyagságról beszél

Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője visszautasította Eva Rhodes testvérének vádjait

A szóvivő, Judith Majlath vádasodásaival kapcsolatban a kisalfold.hu-nak elmondta, a győri rendőrkapitányság a magyar jogszabályoknak megfelelően indította meg az eljárást. A rendőrség munkatársai az eltűnt asszony megtalálásának érdekében tanúkat hallgatott meg, több mint száz ember - köztük nyolcvan rendőr - bevonásával kutatott a hölgy után Bőny-Szőlőhegyen, s még az állatmenhelyen lévő emésztőgödröt is átvizsgálták. Emellett nem csak a helyi sajtóban, hanem több országos lapban is fizetett hirdetésben keresték Rhodest.

Később, nyomravezetői díjat (egymillió forint) is kitűztek: ennek kapcsán megtudtuk, hogy több tucat bejelentés érkezett, amelyeket a rendőrség munkatársai alaposan kivizsgálnak, de érdemleges információ eddig nem érkezett az eltűnt nő lehetségés tartózkodási helyéről. "Minden megtettünk, és megteszünk annak érdekében, hogy az eltűnt asszonyt megtaláljuk" - mondta Kocsis Tünde. Hozzátette: "Ezért is utasítom vissza Judit Majlath vádjait".

Nyolcvan rendor kereste az eltunt not
Utalt arra, hogy a TV2 beszámolója szerint Magyarországon 4500 külföldit tartanak nyilván eltűntként. Ennek dacára a nővére és a francia lány ügyét a magyar rendőrség mégis egyedi esetnek nevezte, ami Majlath szerint arra utal, hogy "szemlátomást szőnyeg alá akarják söpörni emberek eltűnését". Az asszony attól tart, hogy a megyei rendőrség a testvére aktájának lezárását tervezi.

Előzmények röviden

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben közölte, hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt. A megyei rendőr-főkapitányság néhány napja egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki felkutatása érdekében. A főkapitányság szóvivője közölte, hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni.

A bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel.


index.hu (09.01.2009)

Összefognak az eltűnt külföldiek rokonai?

Eva Rhodes testvére szerint hanyagok a magyar rendőrök, Ophélie Bretnacher szüleivel együtt kampányolna. A bőnyi állatmenhely tulajdonosát négy hónapja nem találják. A nyomravezető egymilliót kap.

Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, és nővére ügyét párhuzamba állítja az ugyancsak Magyarországon nyoma veszett francia diáklányéval, Ophélie Bretnacheréval.

Judith Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, számos jel mutat arra, hogy testvérét meggyilkolták, ezért nem érti, hogy a magyar hatóságok miért nem bűncselekményként kezelik az esetet. "Elképesztő hanyagságot" vetett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szemére, arra hivatkozva, hogy a nővére bőnyi tanyáján létesített állatmenhelyet ismeretlenek feldúlták, de a hatóságok semmit sem tettek a tolvajok és a vandálok kézre kerítésére.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben közölte [1], hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt, aki egykor Ausztriában modellként dolgozott. A megyei rendőr-főkapitányság néhány napja egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki [2] felkutatása érdekében.

A főkapitányság szóvivője közölte, hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni, a bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel.

Judith Majlath megrendítőnek nevezte, hogy a Lánchíd környékén december 4-én eltűnt Ophélie Bretnacher szüleit szinte ugyanazokkal az érvekkel "eteti" a magyar rendőrség, mint őt - nevezetesen, hogy nincsenek bűncselekményekre utaló nyomok. "Hogyan is találnának ilyen jeleket, ha egyszer nem is kutatnak utánuk?" - méltatlankodott. Jelezte, hogy kapcsolatba lépett a francia diáklány szüleivel, akikkel összehangolt sajtókampány lehetőségéről beszélt.

Utalt arra, hogy a TV2 beszámolója szerint Magyarországon 4500 külföldit tartanak nyilván eltűntként. Ennek dacára a nővére és a francia lány ügyét Csizmáskandúr nevű állatmenhelyét a magyar rendőrség mégis egyedi esetnek nevezte, ami Majlath szerint arra utal, hogy "szemlátomást szőnyeg alá akarják söpörni emberek eltűnését". Az asszony attól tart, hogy a megyei rendőrség a testvére aktájának lezárását tervezi.

hírádo.hu (09.01.2009)

Az eltűnt nő testvére hanyagsággal vádolja a magyar rendőrséget

Az asszony nővére ügyét párhuzamba állítja az ugyancsak Magyarországon nyoma veszett francia diáklányéval

Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, és nővére ügyét párhuzamba állítja az ugyancsak Magyarországon nyoma veszett francia diáklányéval, Ophélie Bretnacheréval.

Eva Rhodes Judith Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva pénteken azt állította: számos jel mutat arra, hogy testvérét meggyilkolták, ezért nem érti, hogy a magyar hatóságok miért nem bűncselekményként kezelik az esetet. "Elképesztő hanyagságot" vetett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szemére, arra hivatkozva, hogy a nővére bőnyi tanyáján létesített állatmenhelyet ismeretlenek feldúlták, de a hatóságok semmit sem tettek a tolvajok és a vandálok kézre kerítésére.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben közölte, hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt, aki egykor Ausztriában modellként dolgozott. A megyei rendőr-főkapitányság néhány napja egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki felkutatása érdekében. A főkapitányság szóvivője közölte, hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak.

Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni, a bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel. 

Judith Majlath megrendítőnek nevezte, hogy a Lánchíd környékén december 4-én eltűnt Ophélie Bretnacher szüleit szinte ugyanazokkal az érvekkel "eteti" a magyar rendőrség, mint őt - nevezetesen, hogy nincsenek bűncselekményekre utaló nyomok. "Hogyan is találnának ilyen jeleket, ha egyszer nem is kutatnak utánuk?" - méltatlankodott. Jelezte, hogy kapcsolatba lépett a francia diáklány szüleivel, akikkel összehangolt sajtókampány lehetőségéről beszélt. 

Utalt arra, hogy a TV2 beszámolója szerint Magyarországon 4500 külföldit tartanak nyilván eltűntként. Ennek dacára a nővére és a francia lány ügyét a magyar rendőrség mégis egyedi esetnek nevezte, ami Majlath szerint arra utal, hogy "szemlátomást szőnyeg alá akarják söpörni emberek eltűnését". Az asszony attól tart, hogy a megyei rendőrség a testvére aktájának lezárását tervezi.

tenyek.hu (05.01.2009)

Az unióhoz fordulnak az eltűnt külföldiek rokonai

Az Európai Unióhoz fordul az eltűnt francia lány, Ophelie apja és egy négy hónapja eltűnt osztrák asszony, Eva Rhodes testvére. Azt mondják, a magyar rendőrség nem tesz semmit. Szerintük elrabolták őket. Ophelie egy hónapja tűnt el, a Lánchídnál. Eva Rhodes-t pedig négy hónapja látták utoljára egy győri bevásárlóközpontban. Magyarországon 4500 külföldit keresnek.

Eva Rhodesról 4 hónapja nem tudnak semmit a rokonai. A most 65 éves asszony korábban fotómodell volt Ausztriában, több újságban is megjelent a képe. Még John Lenon-nal is találkozott. Később Magyarországra jött, egy Győr melletti faluban vett házat. 130 kutyát tartott, a háza egyben egy állatmenhely is. Legutóbb egy áruházban látták, amint épp mobiltelefont vett egy férfivel együtt. Azóta sem tudják a rendőrök kideríteni, hogy ki az a bizonyos férfi, és most hol van. Vagyis az asszonnyal együtt nem találják. A győri rendőrség egyelőre eltűnés miatt nyomoz, és most egymilliót ajánlanak annak, aki tud valamit az asszonyról.

Az asszony eltűnésével több osztrák lap is foglalkozott, Bécsben élő testvére pedig most az Európai Unióhoz akar fordulni. Szerinte a magyar rendőrség nem tesz semmit. Azt is mondja, hogy szeretne találkozni az eltűnt francia lány, Ophelie szüleivel, hogy együtt menjenek a külföldi hatóságokhoz, mert szerinte sok a hasonlóság a két eltűnésben.

Ophelie szülei azt mondják, ők egyelőre a francia nyomozóktól várják a segítséget, akik két hete is itt voltak, a Dunában keresték a lányt. De nem találták. Emberrrablás miatt feljelentést is tettek a magyar úgyészségen, de ott - azt mondták- hozzájuk ez még nem érkezett meg.

videoblikk.hu (24.12.2008)

Ez a férfi csalta el az állatvédőt?

GYőR ― Egy ismeretlen fiatalemberrel tűnt el a Csizmás Kandúr kutyamenhely vezetője. Eva Rhodest (65) szeptember 10-én egy bevásárlóközpontban látták a férfival. Bécsben élő testvére, Majlath Judit kétségbeesetten mesélte a Blikknek, hogy a győri rendőrség nem keresi a testvérét. – Nem tudom, mit gondoljak, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem érdekük megtalálni Evát, mert a testvérem összetűzésbe került a helyi rendőrökkel. Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy Evát meggyilkolta valaki. Miért csak közigazgatási eljárást indított a hatóság?! – értetlenkedett Judit. –

Teljesen mindegy, hogy nyomozásnak vagy közigazgatási eljárásnak hívjuk-e, a győri rendőrkapitányság kiemelten kezeli az ügyet, és nagy erőkkel keresi Eva Rhodest – közölte Kocsis Tünde, a rendőrség szóvivője. –

A rendőrség kétszer vizsgálta át a hölgy lakhelyénél lévő szőlőhegyet, még az állatmenhely melletti emésztőgödröt is kiürítettük, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Hamarosan nyomravezetői jutalmat tűzünk ki, és továbbra is több szálon kutatunk Eva Rhodes után – tette hozzá.


V. J. Z.stop.hu (20.12.2008)

Egy osztrák exmodell is eltűnt Magyarországon?

A 65 éves exmodell nővére attól tart, hogy testvére bűncselekmény áldozata lett. A sajtóbeszámolók szerint Rhodes állatvédőként is ismertségre tett szert, Győr közelében egy tanyája is volt, amely miatt még hatósági zaklatások is érték.

Mint a két osztrák lap tájékoztatott, Rhodes, aki 1956-ban menekült Magyarországról Ausztriába, majd később felvette a brit állampolgárságot, szeptember 10-én tűnt el nyomtalanul. Lánya ezután bejelentést tett a hatóságoknál. Az eltűnt nő lánya, a Bécsben élő Judith Majlath még keresőkutyákkal is nyomoztatott utána, mindhiába, az exmodell sorsa továbbra is rejtély maradt.

Annyit lehet tudni, hogy Rhodes legutoljára egy ismerősével bizalmasan közölte: Nagy-Britanniába utazik, hogy ott porckorongműtétnek vesse alá magát. Ezután 50 ezer forintot (189 eurót) még felvett a számlájáról, de azután soha többé nem látták. Az üggyel kapcsolatban jelenleg egy ismeretlen férfit gyanúsítanak, akit az eltűnés napján Rhodes autójában láttak.

Eva Rhodes eltünt Magyarorszàgon.
Tragédia a bönyi állatmenhelyen.

Szeptember 10-ike òta tart ez az állapot, azóta, hogy nincs híre testvérérol, a Csizmás Kandúr alapítvány Gyor melletti Bony menhelyét muködteto Eva Rhodesrol,panaszolja Majlath Judith. A magyar származású Judith Bécsben él, egy ideje surun jár át Gyorbe, próbálja elorelendíteni a nyomozást, egyelore minden eredmény nélkül. Egyre elkeseredettebb, nincs oka mást hinni, mint hogy testvére buncselekmény áldozata lett. Sok minden kezd megvilágosodni, még több a rejtély. Úgy érzi, a magyarországi hatóságok nem tesznek meg mindent az angol állampolgárságú Éva felkutatásáért, a háttérben sötét erok munkálkodnak, a történtekben pedig nagy szerepe van konkurens, csak névleges állatmentoknek, akik inkább haszonszerzésre használják a gazdátlan kutyákat, macskákat.
Súlyos vádak, ám Judith mindenre tud magyarázatot. Éva ugyanúgy 56-os menekült volt, mint o maga – meséli. Kacskaringós útja ausztriai, angliai majd olaszországi tartózkodás után ismét Magyarországra vezette – ekkor már kello állatmentési tapasztalattal, és anyagi lehetoséggel a bonyi tanya megvásárlásához. Úgy érezte, tennie kell valamit a Magyarországon nem ritka állatkínzás ellen, a hiányzó állatvédelmi jog megteremtéséért. Alapítványa akkor – 12 éve – az elso ilyen volt Magyarországon. Judith úgy látja, elsosorban a hasonló, ám a gazdátlan kutyákat jó áron - névleg inkább adományért – külföldön értékesíto alapítványoknak szúrt szemet az Eva Rhodes vezette Csizmás Kandúr alapítvány. A napi torzsalkodásokról ugyan keveset tud, de annyit igen, hogy testvérét sok támadás érte, összetuzése is volt a rendorséggel. Ez a verekedés-ügy két verzióban szerepel, a rendorség szerint Éva és éppen nála tartózkodó lánya támadt a jól megtermett egyenruhásra, ok fordítva mondják. A per Magyarországon mèg nem ért véget – az augusztusi tárgyalásra a felperes rendor nem jött el,- a halasztott idopontban október 2.-án Éva már nem volt fellelheto. (Szeptember 10-én látták utoljára.) Azonban Strassbourgban, ahol anya és leánya eljárást kezdeményezett, az o javukra döntöttek, s a magyar államot kártérítés fizetésére ítélték. Nem volt tehát felhotlennek mondható a menhely tulajdonosa és a helyi hatóság közötti viszony. Judith azt gyanítja, hogy ez az érdekellentét is akadályozza testvére felkutatását. Amikor, még szeptemberben a londoni unokahúg kétségbeesett hívására – napok óta nem válaszolt mamája telefonja – Judith a gyori rendorséghez fordult, eloször csak attól tartott, betegeskedo testvére rosszul lett. Aztán o maga is a telepre utazott: Évát nem találta, de látta, hogy személyes holmijai, igazolványai, útlevele autója ott vannak. Azonnal bejelentette az eltunését – akkor már kapcsolatban volt a rendorséggel – s kérte a nyomozás azonnali megindítását. Ma sem érti, hogyan lehet, hogy a rendorség elmulasztotta még aznap az alapos helyszíni vizsgálatot, nem rögzítették a nyomokat – azt mondták, Éva Rhodes biztos elokerül majd, talán csak elment sétálni. Késobb ugyan átfésülték a közeli erdot, de Judith szerint ez inkább színjáték volt, az odacsodített sajtónak szólt. A telep állatorvosa, Eva àllatszeretetèt elismerve maga úgy mondta, nem tudja elképzelni, hogy Éva otthagyja szeretett állatait – amelyeket viszont már másnap, szeptember 19.-én a rivális györi Emberek az Állatokért alapítvány mentoakció címén egyszeruen elvitt. 100-120 kutyáról, macskáról van szó – csak meg kellett volna oket etetni, itatni – mondja Judith, aki maga is ott volt a szabad rablás ezen akciójánál, s döbbenten hallott gyulölködo megjegyzéseket testvérére – olyanokat, amelyek alapján hirtelen gyanút fogott: talán ellenségei meg is gyilkolták. Az elvitt állatok némelyikét ma is eladásra kínálják az interneten (sok ezer eurós értékrol van szó). A Csizmás Kandúr igen népszeru honlapjához Judith nem fér hozzá, pedig azon talán eredményes lenne a keresés! A honlapot a konkurencia bitorolja, saját hirdetéseire használja – mondja keseruen, o pedig hiába kér intézkedést e jogtalan eltulajdonítás ellen. Gozerovel nyomoz, küldi az általa felkutatott tanúkat a rendorségre, sot, a nevezetes Mancs tenyésztoje kereso kutyáival vizsgálta át Éva terepjáróját. A halott keresésére kiképzett kutyák a hátsó ülésén jeleztek... www.spider112.hu

Judith nem érti, miért nem tuznek ki jutalmat a nyomravezetonek, miért a legfiatalabb, minden eszköz (mobiltelefon, internet hozzáférés) nélküli nyomozó foglalkozik az üggyel. Angol állampolgárról lévén szó, a Scotland Yard is bekapcsolódott. Illetve bekapcsolódna, ha a bekért jelentést Gyorbol megkapná - arról, mit tettek eddig és milyen ismeretek birtokában vannak. A konkurens alapítvány közben kicsit megrettenhetett, mert a Csizmás Kandúr kuratóriumának egy fiatal és naiv tagjával nyilatkozatot íratott alá. Eredetileg egy kitöltetlen nyomtatványt, mondván, hogy az kell a nyomozáshoz. Késobb a már aláírt papíron kaligrafikus betukkel különös szöveg jelent meg: hozzájárulás az állatok elviteléhez, Amikor az aláíró rájött a turpisságra, rögtön nyilatkozott a csalásról: az okirathamisítás miatti feljelentés ugyancsak a rendorségen landolt.
Judit még ezernyi részletet tud. Hogy a kocsmákban fröccs ellenében gyujtöttek aláírást a testvére ellen. Éva két éve elhatározta ugyanis, hogy itt hagyja Magyarországot. Visszaadta a menhely üzemeltetési engedélyét – aztán mégis maradt. Kérte az engedélyt vissza – ekkor kezdodött az aláírásgyujtés. Judith nem érti az indulatokat, a szövevényes kutyakereskedelmet, s még kevésbé azt, hogy miért csak neki fontos Éva Rhodes felkutatása. Nem adja fel, pedig lenne éppen egyéb tennivalója is. December elején az osztrák kormányküldöttség tagjaként utazik Oslóba, ahol legalàbb 100 kormány kèszül alàirni a fürtös bomba betiltásáról az internacionàlis konvenciót. A mozgalom aktivistájaként addig ezernyi teendoje lenne. Lassan beérné bármilyen bizonyossággal.
2008.11.12.KERESSÜK ÉVA RHODES-T! 1.000.000 FT NYOMRAVEZETÖI DÍJ
SEGITSENEK MEGTALÁLNI!
Kerjük az informaciot Györ-Moson-Sopron Megyei Rendör-fökapitanysagra, Bünügyi Igazgatosag, 9024 Györ,Szent Imre u.2-4
Elöado: Loth Andras r.fhdgy.
Telefon: +36 96/520-012
Rendörseg ügyeleti szam: 107
E-mailt küldeni: JusticeForEvaRhodes@gmail.com

Eltünt Éva Rhodes a menhely vezetöje

Kérünk mindenkit, aki 2008. szeptember 10-n 18 óra utáni idöszakban látta valahol vagy valakivel, illetve beszélt vele , az sürgösen jelentkezzen. Utoljára angol állatmentö és a menhely támogató Gerry barátja beszélt vele 2008 szeptember 10-n 17.30 és 18.00 óra között. Éva Rhodes autójában akkor egy férfi ült (roma kinèzèsü)Éva ezt a férfit akarta a menhelyen hagyni az állatok ellátására amíg orvosi kezelésre megy. Éva Rhodes már egy éve gerincsérv miatt szenved, fájdalom csillapítókat szedett, alig tudott járni.és magas vérnyomàs ellen is gyògyszert szedett. Tervei voltak a menhely engedélyét a hatóságoktól újra visszakapni., ezért küzködött és mindent elkövetett, nem tudván, hogy tevékenysége megakadalyozására egy alirás-gyüjtes folyt, ahol a bönyi es nem bönyi lakosság egy kocsmában "fröccsök" ellenében is aláirtak kérvényeket Éva Rhodes további menhely fentartása ellen, némelyik "aláirò" nem is tudta hol van Éva Rhodes menhelye...


KI ISMERI EZT A FÉRFIT?

Éva Rhodes eltünését 2008. szeptember 18-àn 14:00-kor testvére jelentette be Bécsböl a Györi rendörségnek. Ekkor a rendörség behatolt a zárt menhelyre és lakásába. A menhely területén ahol a lakása van nem találták, viszont ott van mindkét autója nyitva, benne a kulccsal. Irodáját tárva és feldúlva találták. Egy uj Toshiba laptop Typ A200 eltünt. Az állatok állapotából kiderült, hogy a menhelyen akkor már kb. két és fél napja nem voltak ellátva az állatok, néhánya el is pusztult, mondta Dr. Sándorfi a menhely állatorvosa,aki màst nem tud elkèpzelni mint,hogy Eva büncselekmèny àldozata lett.

Éva Rhodes az állatait soha semmilyen körülmények között nem hagyta napokra felügyelet nélkül. A telepen viszont senkit nem találtak azóta sem aki meg lett volna bízva az állatok ellátásával. A körülmények sùlyos büncselekményre utalnak. Kérjük aki tud róla bármilyen információval szolgálni, az értesítse a rendörséget (tel:107) és hívja telefonon feltétlenül növérét.

Majlath Judith 0043 1 5357516 (magyar, angol, német, olasz, francia)
Polgar Veronika 30/8304309 Éva Rhodes Csimaskandur Alapitvanyanak kuratoriumi tagja
Sophie Barta 0044 (0)7776140710 Éva Rhodes LányaJudith Majlath (08.02.2009)
Eva Rhodes, Brit àllampolgàr eltünèsèben az 5 hònapos eredmènytelen közigazgatàsi eljàràst azonosan mint Ophelie ügyeben Büncselekmèny Kategoriàban kell elinditani ès egy kooperaciòt Scotland Yard-al sürgösen lètre hozni. Ezt kèri hònapok òta csalàdja a Györi- Moson-Sopron Megyei- Rendör-Fökapitànysàgtòl, remènykedve az ORFK segìtsègèben.
JusticeForEvaRhodes@gmail.com
www.csizmaskandur.com